Ocena wątku:
  • 12 głosów - średnia: 4.75
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
FanFilm - modyfikacja tele
Wszystko zależy od moderatorów, czy chcą opublikować swoje mody na Githibie.
W systemie Kodi, po zainstalowaniu moda tele do oglądania filmów przesyłanych strumieniowo, ten mod nie ma swego id. Co uniemożliwia instalację innych wersji FF.

Pozdrawiam
Odpowiedz
REKLAMA:

Chciałbym zaproponować jeszcze jeden sposób na odnajdywanie odcinków niektórych seriali.
Ponieważ zdarzają się różne podziały na sezony, niektóre nie wiadomo skąd się biorą (np. polskie stare filmy jak "Czterej pancerni", czy "07 zgłoś się", gdzie nikt w tamtych latach nie stosował tego, a teraz podział), albo Netflix potrafi inaczej podzielić niż inne serwisy, dlatego zrobiłem możliwość wybierania takich alternatywnych podziałów, co pomoże pomóc przy odnajdywaniu źródeł.

[Obrazek: rsJCQtYl.jpeg]

[Obrazek: rgDTyEEl.jpeg]

[Obrazek: kZrp7Qel.jpeg]

[Obrazek: Txo1UIXl.jpeg]

[Obrazek: 6S9opAMl.jpeg]

Jest oczywiście możliwość wyłączeni tego w Ustawieniach.

Jeśli się komuś przyda, to proszę.

P.S. część kodu, w tym nowe scrapery, zapożyczona została z nowej wersji FanFilm.
Niektóre fragmenty są bardzo podobne, gdyż wpadliśmy na takie same rozwiązania.

Na pamiątkę:
[Obrazek: UgqHmotl.jpeg]

Podziękowali: martairafal, Łonogrzmot, thewizzo, Piotr.W, kocur, arkady1964, viader80, szum, zypa, gawan, rafalmar1981, Dancia11, wbak1102, Cezar
5
2
2
2
Odpowiedz
Cudowny pomysł.
Teraz trzeba przerwać trwające od miesięcy rozważania czy i jak wprowadzać episodes group w becie tylko to w końcu zrobić :-P
Dzięki za impuls.

Podziękowali: arkady1964
2
Odpowiedz
Akurat z polskimi serialami często są problemy. I nas nawet jak serial ma podział na sezony, to zazwyczaj nr odcinków jest ciągła. Niestety bazy typu TMDB czy Thetvdb tego nie ogarniają.
Podział na sezony to akurat głównie amerykański wymysł.

Ps. W przypadku anime nr odcinków na Crunchyroll jest zgodna z emisją w japońskiej TV.
Odpowiedz
(23-09-2025, 08:29 PM)pcela napisał(a): Akurat z polskimi serialami często są problemy. I nas nawet jak serial ma podział na sezony, to zazwyczaj nr odcinków jest ciągła. Niestety bazy typu TMDB czy Thetvdb tego nie ogarniają.

TMDB oprócz podziału na sezony ma grupy odcinków czyli jakby zestaw innych podziałów. W tym, na jeden sezon ze wszystkimi  odcinkami (np. dla anime). Na forum toczy się dyskusja jak opery mydlane dzielić. Przeważa pogląd, że rocznikami (choć nie zawsze od stycznia, często od września).
Jak rozumiem @tele zaimplementował właśnie grupy odcinków (aka alternatywne podziały na sezony).
Odpowiedz
Dokładnie tak.

Podziękowali: arkady1964
1
Odpowiedz
REKLAMA:

(24-09-2025, 12:49 PM)tele napisał(a): Dokładnie tak.

I bardzo dobrze.

Przy okazji mam czy nie drażniła Cię informacja w dawniejszych wydaniach beta, że niektóre Twoje poprawki w scraperach są „dzięki Tele”?
Oraz czy mam dobre wrażenie, że w ostatnim wydaniu sam napisałeś takie rzeczy jak wersję kodi, tmdb aliases, DRM (get_drm_item czy CDA), czy kilka scraperów?
Odpowiedz
(20-09-2025, 05:55 PM)arkady1964 napisał(a): Te mody, nawet jak jakiś powstanie na Githubie, nie rozdrobni energi. Mogą nawet dodać synergi dla rozwoju FF, a z pewnością nie zaszkodzą.

Pozdrawiam

I widzisz @arkady1964 jak to jest? My korzystając z dorobku tele zawsze pisaliśmy w changelog "inspirowane tele", "dzięki tele", "thx tele" - a koledze nawet nie chciało się wspomnieć że w ostatnim swoim modzie pewne funkcje i scrapery zapożyczył od nas praktycznie 1:1. Także chwała mu za to... ale nie tędy droga - o czym mówiłem już kilka miesięcy temu (proroczo).
Widziałem rzeczy, o których wam ludziom nawet się nie śniło. Płonące okręty szturmowe w konstelacji Oriona. Strumienie elektronów jarzące się w ciemności przy wrotach Tannhausera. Pamięć o wszystkich tych chwilach zniknie w otchłani czasu, jak łzy w deszczu. Pora umierać...
Odpowiedz
Nie rozumiem o co hałas.
Przecież chyba wszyscy robimy to dla społeczności.

Ja nie mam z tego żadnych korzyści finansowych.

Wiele moich rozwiązań jest w nowym FanFilm (jak przeglądam czasem kod, to widzę swoje komentarze) i bardzo dobrze zresztą, bo to raczej świadczy o tym, że są przydatne, inaczej chyba nie warto było by nimi nowy kod zaśmiecać. A teraz, gdy skopiowałem trochę kodu z FFBeta to wielkie oburzenie?
 Przede wszystkim, to nawet się tym w ogóle nie chwaliłem. Zaprezentowałem zupełnie inny pomysł, który za chwilę pewnie znajdzie się w Becie, bo podobno świetny. Ja i tak nic z tego nie będę miał, więc nie rozumiem skąd u Was taka zazdrość? 

Został stworzony kanał na Discordzie o nazwie Źródła, gdzie mieliśmy dyskutować o różnych pomysłach w tym temacie. Jednak już od sporego czasu nic tam nie piszecie. Czyli ja pomysły rzucałem, ale Wy swoje omawialiscie na innym kanale, do którego nie dostałem dostępu. Czyli już dawno zostałem "odcięty". O nowych scraperach dowiedziałem się tu, z forum, przy okazji wydania kolejnej wersji Bety.

Choć tego wtedy tak nie planowałem, to po czasie okazało się, że te działania to było wypełnienie pustki, jaka powstała w momencie rozpoczęcia prac na nową wersją FF, do czasu jej finalnego ukończenia. A trwało to chyba z dobre 2 lata. Nigdy nie miała to być konkurencja. 
Fajnie, że w tym czasie zrodziło się sporo różnych ciekawych pomysłów, na których skorzystała społeczność.

Ciekawe, czy ostatnie poprawki do scrapera FilmanAPI, które wyjdą w następnej Becie, nie zostały zapożyczone ode mnie, bo u mnie chyba te pozycje akurat działały. Ale nie będę z tego robił żadnego oburzenia. Niech wszyscy skorzystają.

Podziękowali: deco164, arkady1964, Plpuser, White_bathtub
3
1
Odpowiedz
(25-09-2025, 02:22 PM)tele napisał(a): Nie rozumiem o co hałas.
Przecież chyba wszyscy robimy to dla społeczności.

Widocznie żyjemy w różnych rzeczywistościach. Tak, braliśmy od Ciebie kod co za każdym razem zaznaczaliśmy. Pewną dozą przyzwoitości byłoby adekwatne wspomnienie. U nas autorem jest „zespół” (żeby nie wypisywać wszystkich) u Ciebie autorem całej wtyczki (nie tylko modyfikacji) jesteś tylko Ty. Myślę, że się tu nie tylko nie porozumiemy ale nawet nie zrozumiemy.

Co do dyskusji na boku to zaczęły się po tym, jak po rozpracowaniu niektórych tematów pojawiały po cichu się u Ciebie. Wiem, FF3 (obecna beta) było rozgrzebane, dlatego tym bardziej było szkoda podziału sił oraz nie budziło mojej sympatii wrażenie, że beta jest wyłącznie odtwórcza.

Nie potrzebujemy wielkich zachwytów, będziemy robić swoje. Tak jak piszesz, jest to dla nas samych i dla społeczności, aby wygodniej było oglądać. Każdy idzie swoją drogą, co widać od jakiegoś czasu. Zostaje forum do dalszej komunikacji.

Koniec publicznych wyjaśnień.
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: harry92, 4 gości