(13-03-2021, 08:48 AM)mjw napisał(a): By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.
Sprawdzony jest ten rom? Pewny?
Mam boxy F2 i F3 i znalazlem na F3 cos takiego
By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.
Ale widze, ze ludzie maja problemy i sie boje to ruszac.
Jest jakis tv-box z ali, ktory jest tani, pewny, sprawdzony, ze da sie zainstalowac linuxa, armbiana tak by wszystko dzialalo-wifi, BT, itd, coreelec i w razie potrzeby wrocic do stockowego rom-a? Taki box conajmniej klasy F2 lub F3, z conajmniej 3GB ramu, 1000Mbps LAN, usb3?
Taki developerski box, ale sprawdzony pod katem linuksa i coreelec, zebym potem nie musial sie bujac, ze wifi nie dziala, tego nie czyta, tamtego nie czyta, tu si enie laczy, cos tam jeszcze nie dziala.... Taki zeby zrobic z niego normalny linuksowy komputer, do pihole, do jakiegos home automation, serwer www postawic, itp.
Bo jak czytam te wszystkie fora to jeszcze nie znalazlem takiego normalnie, po ludzku dzialajacego boxa.
Ps Pobawilem sie tym Kore troche i nie jest dobrze. Zrobilem sobie playliste, ale z poziomu Kore nie idzie sie do niej doklikac bez ekranu TV. Dlaczego ekran TV pokazuje cos innego niz ekran Kore na komorce? Tego nie pojmuje. Zeby wystartowac playliste to trzeba sie doklikac do pliku *.m3u, a tego nie da sie zrobic bez TV, bo na ekranie telefonu sie to nie pokazuje.
Nastepna rzecz to Kore nie jest w stanie wlaczyc tv-boxa. A nawet jak wlacze boxa jego pilotem to musze pilotem uruchomic Kodi bo inaczej Kore sie nie polaczy. Nie da sie tego jakos zrobic by Kore wlaczal mi boxa (ze standby) i uruchamial Kodi na boxie?
Nastepna rzecz, jest jakas wtyczka do Kodi, ktora by wysylala po LAN-ie sygnal do jakiegos wylacznika np sonoff? Chodzi mi o automatyczne wlaczenie zasilania wzmacniacza jak wlaczam Kodi. Edit: znalazlem, jeszcze nie probowalem. A jest jakas wtyczka, ktora by wysylala moje zdefiniowane komendy po LANie? np do sonoff-a, do rolet okiennych, do wylacznikow swiatla?
I jest mozliwosc zestawienia jakiegos sprzetu i softu w Kodi, by ten wysylal komendy IR jakims nadajnikie podlaczanym do boxa po LANie albo przynajmniej USB?