Liczba postów: 159
Liczba wątków: 29
Reputacja:
1
Wersja Kodi: 18.6
System operacyjny:
Urządzenie: s905x
Edit.
Zresetowałem kodi od ustawień fabrycznych. Dodałem źródła, widzi je ładnie i można lokalnie je odświeżyć i dodać.
Dodałem do katalogu domowego advancedsettings.xml i po restarcie dalej lipa. Ten sam błąd w logu.
Założyłem nowego użytkownika w bazie sql, zmodyfikowałem advancedsettings.xml i po jego wgraniu oraz restarcie dalej nie działa.
Kończą mi się pomysły. Co bym nie zrobił błąd w logu jest taki sam.
Zastanawiałem się czy zmiany sieciowe mają jakiś wpływ na to ale ip box bierze z dhcp i nie ma żadnych konfliktów.
Chyba taki restart (hard) z menu coreelec nie zostawia jakiś naleciałości z poprzedniej wersji openelec.
Liczba postów: 373
Liczba wątków: 3
Reputacja:
23
Wersja Kodi: 18
System operacyjny:
Urządzenie: Dell LibreELEC, mibox
19-12-2021, 05:26 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 19-12-2021, 05:27 PM przez jerzyk17.)
Sprawdziłeś czy nie masz podpiętego pod bazę Kodi 19?
Jeżeli miałeś wcześniej wersję 18.9 i została ona zaktualizowana do wersji 19 to mogła przy pierwszym uruchomieniu zmodyfikować bazę dostosowując ją do Kodi 19. Po takiej modyfikacji starsze wersje Kodi mogą mieć problem z korzystaniem z takiej bazy.
Liczba postów: 4,555
Liczba wątków: 42
Reputacja:
688
Wersja Kodi: 20.0
System operacyjny:
W jakim edytorze i na jakim systemie poprawiasz plik advancedsettings.xml - może po prostu końcowki linii nie prawidłowe... coś już było kiedyś takiego.
Widziałem rzeczy, o których wam ludziom nawet się nie śniło. Płonące okręty szturmowe w konstelacji Oriona. Strumienie elektronów jarzące się w ciemności przy wrotach Tannhausera. Pamięć o wszystkich tych chwilach zniknie w otchłani czasu, jak łzy w deszczu. Pora umierać...
Reputacja:
1
System operacyjny:
19-12-2021, 05:52 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 19-12-2021, 05:52 PM przez azizi.)
Notepad++.
Jaka powinna być kodowanie pliku?
Swoją droga plik widzi, bo w logu jest. Nie może się do bazy dostać.
Mam UTF-8
Reputacja:
688
System operacyjny:
19-12-2021, 05:54 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 19-12-2021, 05:55 PM przez Tomek.)
U mnie na różnych systemach działa z tym UTF-8 (bez BOM), znaczniki końca lini LF.
Ale... sprawdź jeszcze w coreelec to ustawienie: Ustawienia->coreelec->siec->czekaj na sieć przed uruchomieniem kodi
BTW - to nie jest tradycja świąteczna:
By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.
Widziałem rzeczy, o których wam ludziom nawet się nie śniło. Płonące okręty szturmowe w konstelacji Oriona. Strumienie elektronów jarzące się w ciemności przy wrotach Tannhausera. Pamięć o wszystkich tych chwilach zniknie w otchłani czasu, jak łzy w deszczu. Pora umierać...
Reputacja:
1
System operacyjny:
Działa!!!
Czekaj na sieć!
Dziękuję!
Boże, pamiętam już, że kiedyś nawet mi to już pisałeś. Wielkie dzięki.
Przywróciłem z kopii coreelec i jest ok.
Mam jeszcze pytanie, które już kiedyś zadałem (przy okazji tworzenia nowej bazy).
Czy mając taką strukturę katalogów np:
\filmy
\filmy\bajki
Mogę w menu zrobić dwie osobne pozycje dla Filmy i Bajki?
Czy może lepiej bajki trzymać w osobnym katalogu?
Reputacja:
688
System operacyjny:
19-12-2021, 06:35 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 19-12-2021, 06:36 PM przez Tomek.)
W menu zrobisz dostęp nie wg katalogów, ale wg. gatunków filmów. Ja dla własnej wygody mam taką strukturę katalogów:
FanFilm-
Netflix
Inne
- MoviesOther
- TVShowsOther
- CDA
- ALL
Reputacja:
1
System operacyjny:
Chodzi mi o rozdzielenie treści dla dzieci i dla dorosłych. Niestety bajki to ogólnie napisane, bo są tam np filmy fabularne. Ciężko to pewnie będzie rozdzielić.
Reputacja:
688
System operacyjny:
Możesz ręcznie dodać znaczniki do filmów a następnie w menu wyświetlić te ze znacznikiem dorośli/bajki