Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Znikła biblioteka filmów i seriali
Edit.
Zresetowałem kodi od ustawień fabrycznych. Dodałem źródła, widzi je ładnie i można lokalnie je odświeżyć i dodać.
Dodałem do katalogu domowego advancedsettings.xml i po restarcie dalej lipa. Ten sam błąd w logu.
Założyłem nowego użytkownika w bazie sql, zmodyfikowałem advancedsettings.xml i po jego wgraniu oraz restarcie dalej nie działa.

Kończą mi się pomysły. Co bym nie zrobił błąd w logu jest taki sam.
Zastanawiałem się czy zmiany sieciowe mają jakiś wpływ na to ale ip box bierze z dhcp i nie ma żadnych konfliktów.

Chyba taki restart (hard) z menu coreelec nie zostawia jakiś naleciałości z poprzedniej wersji openelec.
Odpowiedz
REKLAMA:

Sprawdziłeś czy nie masz podpiętego pod bazę Kodi 19?
Jeżeli miałeś wcześniej wersję 18.9 i została ona zaktualizowana do wersji 19 to mogła przy pierwszym uruchomieniu zmodyfikować bazę dostosowując ją do Kodi 19. Po takiej modyfikacji starsze wersje Kodi mogą mieć problem z korzystaniem z takiej bazy.
Odpowiedz
Tak sprawdziłem, mam wszędzie wersje 18.9.
Obecnie wyrzuciłem całą bazę i założyłem nowego użytkownika.

Po ustawieniu nowych danych logowania w advancedsettings.xml box dalej nie działa jak powinien
log By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.

Jak ten sam plik wrzucę do kodi na laptopa to ładnie się ładuje, jak zapuszczę wyszukiwanie w bibliotece to dodaje nowe pozycje bez problemu.

Na tym etapie zostaje mi ponowna świeża instalacja coreelec bo nic więcej już chyba nie wymyślę.
Odpowiedz
W jakim edytorze i na jakim systemie poprawiasz plik advancedsettings.xml - może po prostu końcowki linii nie prawidłowe... coś już było kiedyś takiego.
Widziałem rzeczy, o których wam ludziom nawet się nie śniło. Płonące okręty szturmowe w konstelacji Oriona. Strumienie elektronów jarzące się w ciemności przy wrotach Tannhausera. Pamięć o wszystkich tych chwilach zniknie w otchłani czasu, jak łzy w deszczu. Pora umierać...
Odpowiedz
Notepad++.
Jaka powinna być kodowanie pliku?

Swoją droga plik widzi, bo w logu jest. Nie może się do bazy dostać.

Mam UTF-8
Odpowiedz
U mnie na różnych systemach działa z tym UTF-8 (bez BOM), znaczniki końca lini LF.
Ale... sprawdź jeszcze w coreelec to ustawienie: Ustawienia->coreelec->siec->czekaj na sieć przed uruchomieniem kodi

BTW - to nie jest tradycja świąteczna:
By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.
Widziałem rzeczy, o których wam ludziom nawet się nie śniło. Płonące okręty szturmowe w konstelacji Oriona. Strumienie elektronów jarzące się w ciemności przy wrotach Tannhausera. Pamięć o wszystkich tych chwilach zniknie w otchłani czasu, jak łzy w deszczu. Pora umierać...
Odpowiedz
REKLAMA:

Działa!!!
Czekaj na sieć!
Dziękuję!

Boże, pamiętam już, że kiedyś nawet mi to już pisałeś. Wielkie dzięki.
Przywróciłem z kopii coreelec i jest ok.

Mam jeszcze pytanie, które już kiedyś zadałem (przy okazji tworzenia nowej bazy).

Czy mając taką strukturę katalogów np:
\filmy
\filmy\bajki

Mogę w menu zrobić dwie osobne pozycje dla Filmy i Bajki?
Czy może lepiej bajki trzymać w osobnym katalogu?
Odpowiedz
W menu zrobisz dostęp nie wg katalogów, ale wg. gatunków filmów. Ja dla własnej wygody mam taką strukturę katalogów:
FanFilm-
  •             Filmy
  •             Seriale
Netflix
  •             Movies
  •             Shows
Inne
  •             MoviesOther
  •             TVShowsOther
  •             CDA
  •             ALL
Odpowiedz
Chodzi mi o rozdzielenie treści dla dzieci i dla dorosłych. Niestety bajki to ogólnie napisane, bo są tam np filmy fabularne. Ciężko to pewnie będzie rozdzielić.
Odpowiedz
Możesz ręcznie dodać znaczniki do filmów a następnie w menu wyświetlić te ze znacznikiem dorośli/bajki
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości