Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Titan MOD vs. Titan Vanilla
Cześć czy ta skórka titan mod lub titan vanilia można dodawać widget np z folderu fanfilm filmy trendy? Na probe zainstalowałem skórkę Netflix titan bingie mod ale po dodaniu widgetów z fanfilm seriale trendy filmy trendy bardzo zamula przy włączeniu kodi i przy wyszukiwaniu źródeł długo łączy się z fanfilmem kodi mam na chomcast 4k
Odpowiedz
REKLAMA:

Information 
Cześć
@Jmno , zwróć się że swoją sprawą do opiekuna skórki Titan MOD Fuchs2468. Udziela on dużego wsparcie dla skórki Titan MOD, opisz swój problem na stronie Kodi Forum w języku angielskim (jak nie znasz angielskiego to wcześniej przetłumacz swoje pytanie tłumaczem Google).  Twórca skórki Titan MOD Nexus/Omega Fuchs2468 nikomu jeszcze nie odmówił pomocy dotyczącej skórki Titan MOD na stronach:
By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.
Odpowiedz
Information 
Titan MOD vs. Titan Vanilla    DOGRYWKA

No cóż, potestowałem trochę Titan Vanilla i wydaje mi się, że obecnie skórka Titan Vanilla osiągneła prowadzenie nad skórką Titan MOD, np. bardzo fajnie sprawdza się wprowadzona w Titan Vanilla Omega funkcja rozszerzonych informacji...

Co do skórki Arctic Zephyr 2 - Resurrection (AZ2:R), moim zdaniem w swojej grupie dalej jest to zdecydowany lider. 
Nigdy nie porównuję tej skórki do skórek z rodziny Titan, powód jest wyjaśniony w wątku:

Pozdrawiam
Odpowiedz
Rzeczywiście potwierdzam. Byłem sceptyczny do Titan Mod bo używałem AMBER. Ale po twoich sugestiach zainstalowałem ją. Pojawiła się Titan Vanilia i postanowiłem za twoją "namową" przetestować ją. Jestem bardzo zadowolony. Jest po prostu The best. Wiele przydatnych funkcji opisów filmów i obsady aktorskiej i innych informacji. Eksperymentuję z kolorami, grafikami, itd. To jest to co zawsze szukałem w skórkach. Jeszcze raz dziękuję i pozdrawiam.

Podziękowali: arkady1964
1
Odpowiedz
Information 
@Croton Dziękuję Ci za Twoją opinię. 

Uwaga.  Przypominam, po załączeniu funkcji "i+" w skórce Titan Vanilla, na dole ekranu są dostępne okienka funkcyjne, w tym:

Zarządzaj > Ustawienia skryptu > OK > Ustawienia - ExtendedInfo script
Pełny ekran > Przejście do filmu  (można też przyciskiem powrót)
Ukrywaj tło paneli > 2 opcje tj. WYŁĄCZONE / ZAŁĄCZONE  > polecam załączone

Pozdrawiam
Odpowiedz
Information 
(25-05-2024, 10:45 AM)Croton napisał(a): Rzeczywiście potwierdzam. Byłem sceptyczny do Titan Mod bo używałem AMBER. Ale po twoich sugestiach zainstalowałem ją. Pojawiła się Titan Vanilia i postanowiłem za twoją "namową" przetestować ją. Jestem bardzo zadowolony. Jest po prostu The best. Wiele przydatnych funkcji opisów filmów i obsady aktorskiej i innych informacji. Eksperymentuję z kolorami, grafikami, itd. To jest to co zawsze szukałem w skórkach. Jeszcze raz dziękuję i pozdrawiam.

@Croton  Piszesz że używasz skórkę Titan Vanilla i OK, na pewno jest to dobra skórka, ale Fuchs2468 opiekun skórki titan MOD, zapowiada wprowadzenie fajnych funkcji w tej skórce. Obecnie pracuje nad poprawieniem wszystkich błędów wykrytych w skórce. Następnie wprowadzi do Titan MOD funkcję umożliwiającą wyświetlenie rozszerzonych informacji bardzo wygodną w użyciu, ponieważ będzie ją można włączyć podczas pauzy lub odtwarzania wideo, do tego ma mieć też świetną funkcję "Ukryj tło" (opcja przezroczystości). 
Oczywiście, że funkcja będzie zawsze działać z dowolną wtyczką wideo, która dostarcza odpowiednich danych do wykorzystania przez rozszerzone informacje np. FF3.

Titan MOD ma też funkcje "Slim OSD", której niestety nie ma w Titan Vanilla (została usunięta w Titan Vanilla w wersji Omega).
Przydatna funkcja tj. opcja możliwości obsługi "Slim OSD" w Titan MOD, która umożliwia, aby pasek postępu filmu obejmował całą długość ekranu. Długi pasek postępu wideo ułatwia dokładniejsze przewijanie wideo na pasku postępu.

Skórka Titan MOD dobrze działa na Kodi 21.1 Omega, nie sprawia żadnych problemów. Skórka ma fajne funkcje, w tym zmiany motywu i koloru, jest szybka i bardzo stabilna.
Za jakiś czas opiekun skórki Fuchs2468 wprowadzi zapowiadaną nową funkcję w Titan MOD, ale wprowadzenie tej funkcji wymaga dużo pracy i trzeba cierpliwie czekać, jednak po tym skórka Titan MOD będzie jeszcze lepsza...

Pozdrawiam

Podziękowali: Croton
Odpowiedz
REKLAMA:

Poczekam na zmiany i oczywiście przetestuję ją.
Pozdrawiam

1
Odpowiedz
Information 
@Croton, te zmiany w skórce Titan MOD już nastąpiły.  Info:

Moim zdaniem ta funkcja w Titan MOD wymaga jeszcze ulepszenia, ale wstępnie można przetestować.

W nowej wersji po aktualizacji w „Widokach biblioteki” jest aktywna opcja instalacji skryptu ExtendedInfo i Embuary Info.

Poniżej ustawienia dla Embuary Info:

Ustawienia ► Ustawienia skórki ► Widoki biblioteki ► Informacje o wideo ► Użyj rozszerzonego okna informacji o wideo

Linki do zrzutów ekranu:
By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować. (Embuary Info)

W menu ekranowym załączamy "Pokazuj rozszerzone informacje"

Ustawienia ► Ustawienia skórki ► Menu ekranowe ► Odtwarzanie wideo ► Pokazuj rozszerzone informacje ► WŁĄCZONE

Link do zrzutu ekranu:

Można ustawić język polski w Embuary Info:
Ustawienia ► Dodatki ► Moje Dodatki ► Wtyczki wideo ► Embuary Info ► Konfiguruj ► Default language ► zmieniamy z en na pl (polski) ► OK

Zrzuty ekranu konfiguracja Embuary Info, ustawienie języka polskiego (pl)  Linki:

Pozdrawiam
Odpowiedz
Information 
@Croton
Pisałem Ci, że opiekun skórki Titan MOD Fuchs2468 wprowadził w niedawnej aktualizacji sporo nowych funkcji  ( Aktualizacja dla Titan MOD Omega wersja: 21.1.29  Dostępna w repository.fuchs246-1.0.2  link:  By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować. ), ale niektóre z tych najnowszych funkcji wprowadzonych w tej aktualizacji (wersja 21.1.29) moim skromnym zdaniem wymagają udoskonalenia...

Dzisiaj Fuchs2468 zapowiedział zrobienie kolejnych ulepszeń w swej skórce. 
Po wprowadzeniu zmian w Titan MOD, myślę że warto będzie rozważyć "przesiadkę" z Titan Vanilla na Titan MOD, tym bardziej, że  Fuchs2468 bardzo wspiera Titan MOD.
Oczywiście, tak jak pisałem skórki z rodziny Titana maja rozbudowane funkcje zmiany motywów i kolorów i dla miłośników tego typu funkcji polecam skórki z tej "rodziny". Natomiast dla osób nie przywiązujących większego znaczenia do motywów i kolorów jest dostępnych wiele innych bardzo dobrych skórek np. ta wymieniona w wątku:

Pozdrawiam

Edycja 1.  @Croton język polski nie ustawia się w informacjach Embuary Info automatycznie, trzeba go ustawić "ręcznie" w ustawieniach Embuary Info.

Zrzuty ekranu konfiguracja Embuary Info, ustawienie języka polskiego (pl)  Linki:

Edycja 2.  Ponieważ jest to wątek porównujący Titan MOD do Titan Vanilla przeprowadziłem krótkie testy działania Embuary Info w Titan MOD i ExtendedInfo Script w Titan Vanilla.

Wynik przetestowania jest zdecydowanie korzystniejszy dla Titan MOD, gdyż Embuary Info moim zdaniem działa dużo lepiej np. po kliknięciu na zdjęcie aktora jest dostęp do obszernej biografii autora, opis życia, grę w filmach itd. W ExtendedInfo Script, który używa Titan Vanilla w tej samej usłudze wyświetla sie brak informacji lub bardzo podstawowe, lakoniczne informacje np. tylko data urodzenia.

Jednym zdaniem,  usługa Embuary Info wydaje mi się pełniejsza w przekazywaniu informacji od ExtendedInfo Script,  takie mam wrażenie porównując działanie tych usług w Titan MOD i Titan Vanilla.

Podziękowali: Croton
Odpowiedz
@arkady1964 Jak zawsze skorzystałem z Twoich bardzo szczegółowych instrukcji i ... wszystko działa.
Dziękuję i pozdrawiam.

1
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości