Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
TVP Sport Online (Transmisje)
(04-07-2026, 11:48 AM)Max1000 napisał(a): By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.
By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.
Poprawione i wysłane i wiele jeszcze więcej poprawek. Z Quadro 4k i Emocje.tv czekamy na @azman  Smile
Odpowiedz
REKLAMA:

Postaram się ogarnąć dla reszty sportu jak tylko porobię scrapery na te sky, tnt i inne.
Dziś dodałem jeszcze ten mechanizm "Brak aktualnej transmisji" do kanałów C+Live i C+Extra
Przy okazji dorzucone EPG Newsmax, Newsmax2, Newsmax Polska i kilka kanałów z Xiaomi bo chyba Sweet to mam wszystkie 102 kanały
1
Odpowiedz
Prawie ogarnąłem wszystko i za chwilę będzie 100% pokrycia EPG dla kanałów PlusX.
Mam tylko problem z tymi kilkoma, to z UK, USA, CZ ?
Premier Sport 1
Premier Sport 2

SKY UK ogarnąłem i co by nie mylić ogarnę SKY DE oddzielnie dla tego sportu z portali DE.

A czy kanały Bein Sport 1-3 to są ogólne czy może wersja FR lub EN? Pobieram ramówkę bezpośrednio z portalu Bein Sport.

@sky02 grubszego zwierza to nie było jak ten TVPasport
Pobieram 10 kanałów z hmm 19000, ot ciekawe kto to ogląda w tym USA, ale fajnie mieć wybór. Smile
[Obrazek: xwbu2Hyl.png]

Taka myśl mi chodzi po głowie co by wydzielić te kanały FAST z PL ale te prawdziwe FAST do osobnego pliku tak jak mam Radio IP.
To chyba się nie bardzo uda dla Kodi bo tam tylko wskazanie na jeden plik xml w IPTV Simple Client.
Ale już dla E2 to przejdzie bez problemu.

Dodatkowo testowałem wszystko w E2 a jak już odpaliłem Kodi to się okazało że nie ma ocen i paru innych pierdół.
Przenieść to do desc? To ci znowu zrujnuje Twoje mechanizmy

@Max1000 popatrz zweryfikuj czy wszystko jest OK

Miało być tylko EPG dla tego co w PL a mam już pół Europy i do tego USA i Kanadę oraz kilka z Rosji

Przy okazji odżyła strona to już jest Quadro 4K, EU Music i 4ever Music ponownie z tłumaczeniem na PL.
Odpowiedz
Ja jak nie mam i nie mogę znaleźć jakiegoś kanału to posiłkuje się tym: By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.
świetnie podpowiada

<channel id="Premier.Sports.1.HD.uk">
    <icon src="https://cdn.tv-guide.future.sensi.link/images/channel/02fe4bd6-cea9-5696-8025-d81cdb571639/logo.png" />
    <icon src="https://cdn.tv-guide.future.sensi.link/images/channel/02fe4bd6-cea9-5696-8025-d81cdb571639/logo.png" />
    <url>http://www.whattowatch.com_uk</url>
    <display-name lang="en">Premier Sports 1 HD</display-name>
  </channel>

Bein Sport 1-3 jak jest w grupie FR to wybieram Francję, bo cholera wie co w innych krajach puszczają.
Odpowiedz
Nie biorę gotowców bo ma być całkiem niezależnie i modyfikowalnie tak jak chcę.
Brałem Premiere Sport z programe CZ a to ma być z UK
Kolejny scraper do napisania.

Bein biorę z oficjalnej strony Bein Sports ale tam nie mam wszystkiego tylko 1 i 2 dla FR czy dla EN a ogólne to mam wszystkie łącznie z Extra i 4K czy UHD oraz Event.

Piszą się nowe scrapery dla IT i FR to dorzucę dane dla tych kanałów muzycznych i reszty.

Dam w silniku funkcje co by mi przepisała te oceny i parę innych danych do desc żeby je widzieć w Kodi.

Jakieś inne sugestie lub wskazanie błędów ?

A i jeszcze jedno całość przebiegu generowania tego EPG to nie więcej jak 20 min.
Ile razy dziennie to odświeżać, mogę cyklicznie co 1h bez obawy o ban z jakiegoś portalu.

Edit --------------------------

@sky02 , @Max1000

Brakuje mi już tylko 3 kanałów do pełni szczęścia:
NBC Sports Now - zapewne z USA ale nie mogę namierzyć
TSN 4k - (w TvPassport mam TSN5 4K TSN54K_35986.tvpassport) czy to będzie to?
Tennis Channel - z jakiego to kraju i od jakiego providera

Gdy to ogarniemy to będzie 100% pokrycia EPG dla kanałów z PlusX
Odpowiedz
(08-07-2026, 10:01 PM)azman napisał(a): By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.

Bein Sports France

Premier Sports UK bo taka wersje ma plusx tylko że strona raczej trzeba mieć konto i tu problem
Odpowiedz
REKLAMA:

Ogarnąłem i w końcu mam pokrycie listy w 100%
Mogę się teraz zająć innymi sprawami, chyba że wyłapiecie jakieś błędy w EPG.

Podziękowali: sky02
1
Odpowiedz
Cześć
Coś mi nie pykło z RMC Sport 1-4 ale i tak nie działa stream Smile
Przy okazji zauważyłem jakieś dziury w EPG dla tych M6 Music, NRJ Hits i NBC Sport Now.
Postaram się jakoś temu zaradzić.

Czy ktoś znalazł jeszcze jakieś nieprawidłowości w EPG ?
Odpowiedz
Pogoda24 TV, TVC Super, mają strasznie krótkie epg. RMC nadaje tylko na 1, 2-4 są tylko okazjonalne i epg pojawia się kiedy coś tam faktycznie puszczą. Podobne do C+ extra 3-7. C+ jest mądrzejszy bo informuje o "Przerwie w programie, a RMC ma to w dup..... Wink
Odpowiedz
Sprawdzę kto ma bogatsze dane dla Pogoda24 i TVC Super
RMC Sport pobiorę z By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.
Dziury w epg pomiędzy wydarzeniami wypełnię komunikatem "Brak aktualnie zaplanowanych transmisji"
Muszę trochę ten mechanizm poprawić bo na kilku kanałach widzę te dziury jak np dla Bein Sports 1-3.
Na szczęście zrobiłem ten skrypt tak prosty że wystarczy dopisać kanały i reszta mechanizmu sama zajmie się uzupełnianiem luk pomiędzy wydarzeniami.

Obecnie mam tak dla
EmocjeTV, EurosportExtraMAX, EurosportExtraPlayer, PolsatBoxGoLiveSport, DAZNevents, TVPSportTransmisje, CanalPlus Extra i Live

Podziękowali: Max1000
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości