Ocena wątku:
  • 12 głosów - średnia: 4.75
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
FanFilm - modyfikacja tele
Czy da się jakoś zwiększyć ilość wyświetlanych filmów/seriali przy ich wyborze ? Domyślnie jest 21
Odpowiedz
REKLAMA:

Dzięki @tele wgląda to dobrze tmdb jak imdb działają.

edit:

teraz nie działa obsługa folderów i wczytywania. W filmach wczytuje tylko 20 pozycji, w serialach żadnej. w poprzedniej wersji zostało to naprawione teraz znowu nie działa.

-->End of Python script error report<--
2025-02-10 07:39:21.982 T:12052    info <general>: [FanFilm] [libtools.py] nie udało się pobrać informacji o serialu i odcinkach z internetu
2025-02-10 07:39:21.986 T:12052    info <general>: [FanFilm] [episodes.py] [get] params={'action': 'tvshowsToLibrarySilent', 'url': 'tmdbuserfavourite'}
2025-02-10 07:39:22.095 T:12052    info <general>: [FanFilm] [super_info.py] brak tytułu dla  media_id='87784'
2025-02-10 07:39:22.180 T:12052    info <general>: [FanFilm] [episodes.py] [tmdb_list] EXCEPTION Thrown: -->Python callback/script returned the following error<--
                                                   Traceback (most recent call last):
                                                     File "C:\Users\Tasior\AppData\Roaming\Kodi\addons\plugin.video.fanfilm\resources\lib\indexers\episodes.py", line 2472, in tmdb_list
                                                       if _meta:
                                                   UnboundLocalError: local variable '_meta' referenced before assignment
                                                   -->End of Python script error report<--
2025-02-10 07:39:22.183 T:12052    info <general>: [FanFilm] [libtools.py] nie udało się pobrać informacji o serialu i odcinkach z internetu

Podziękowali: arkady1964
1
Odpowiedz
@tasior55
W tym logu jest więcej komunikatów o błędach - potrzebuje całości, bo nie wiem, co to spowodowało.
Napisz też dokładnie, kiedy powstaje problem - tzn. gdzie wchodzisz od uruchomienia FanFilm.
Czy to problem jak używasz widgetu?
Dużo różnych kombinacji może być.
Odpowiedz
Później w kleje cały log.

Ogólnie mam świeże kodi wgrane fan film i twoje aktualizacje. Loguje autoryzuje tmdb ustawiam żeby przy starcie wykonał sychronizacje. Uruchamiam ponownie kodi i lecą błędy przy tej sychronizacji. Tmdb
Odpowiedz
log przed wgraniem dzisiejszej poprawki:

By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.

log po wgraniu poprawki z dziś

dodało 20 seriali i 20 filmów do folderów, reszty pozycji nie wczytuje.
Fan film w serialach moje listy znowu brak następnej strony.
Odpowiedz
(10-02-2025, 09:54 AM)tele napisał(a): @tasior55
W ciemno poprawka - pobierz i zainstaluj jeszcze raz plik FF_2024_TURBO_(2025-02-09)_aktualizator.zip (podmieniłem go)
W fanfilm można wyświetlać video trakt tv na podstawie trendów. A da się dodać opcję by wyświetlało na podstawie obejrzanych video z serwisu trakt.tv ?Nie znalazłem takiej opcji w fanfilm.
Odpowiedz
REKLAMA:

(10-02-2025, 10:39 AM)tasior55 napisał(a): dodało 20 seriali i 20 filmów do folderów, reszty pozycji nie wczytuje.
Fan film w serialach moje listy znowu brak następnej strony.

Jak możesz, to sprawdź na tej wersji.

Podziękowali: sirtrusek, Jmno, demo84, arkady1964, tasior55, theglide@wp.pl
2
1
1
Odpowiedz
moje filmy i moje seriale jest ok jest przycisk następna strona, fanfilm pokazuje wszytko z tmdb.

dalej dodaje tylko 20 pozycji serili i 20 pozycji filmów.

sychronizacja TmDB przy starcie:

sychronizacja IMDB przy starcie: (tu nie ma następnych stron przy filmach i serialach w fanfilm, dodał tylko pare filmów seriali wogóle)

Odpowiedz
@tasior55
Czyli postęp w zmianach jest, bo "następną strona" pokazuje się tam gdzie trzeba.
Także lista z IMDb też się wyświetla.
Jedynie nie działa dodawanie tytułów do Biblioteki Kodi na podstawie list ulubionych Tmdb oraz IMDb.
Jak źle rozumuje, to skoryguj.

I jeszcze pytania:
Po ile masz tytułów na poszczególnych listach?
Czy w starym FF dodawał więcej niż 20 pozycji?
Odpowiedz
Skupmy się na razie na tmdb, bo tam nie działa tak jak napisałeś dodawanie tytułów do bibliotek. Tmdb dodaje tylko 20 pozycji filmów i 20 pozycji seriali, ale w fan film widać wszystkie.

Filmów mam 394 a seriali 83. Czy dodaje hmm wrócę do oryginalnej wersji i dam znać później.

Edit:

na ogrinalnej wtyczce też tylko 20 pozycji sie dodaje z filmów i seriali.
wychodzi na to że tylko trakt miał pełną sychronizacje z fanfilm, ale to co trakt odwalił ostanio czyli podniesienie cen i limit na pozycje na liście dyskfalifuje go totalnie.
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 4 gości