Ocena wątku:
  • 12 głosów - średnia: 4.75
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
FanFilm - modyfikacja tele
To chyba bug kodi jest (raczej nie jest to związane ze stroną, z której info dla takiej listy jest zbierane?), bo się kurtka wodna magicznie naprawiło po piątym odcinku (i przerwie w odbiorze)... jakaś Narnia przez jeszcze nie złożoną szafę mi przecieka. Wink
A tym serialem męczyć się nie musisz, wystarczy odpalić, przewinąć do napisów i dać stopa, by kodi/ff załapał, że było oglądane... bo inaczej jak pójdzie się w "sadło-masło" oglądać ten serial, to zrówna Ci on IQ do zera i nastawia przecinków, a na koniec "zlasuje" beret, kaszkiet i czapkę z pomponem za jednym zamachem. Ja se nim mózg wygładziłem, odradzam. Wink
1
1
Odpowiedz
REKLAMA:

Wgrałem nową wersję Kodi 21.2. FF jakby był płynniejszy i szybszy. Wiele funkcji działa sprawniej niż dotychczas. Czy to moje subiektywne wrażenie? Czy znowu coś przeoczyłem? Wink
1
Odpowiedz
(24-02-2025, 03:21 PM)manieKMP napisał(a): To chyba bug kodi jest (raczej nie jest to związane ze stroną, z której info dla takiej listy jest zbierane?), bo się kurtka wodna magicznie naprawiło po piątym odcinku (i przerwie w odbiorze)... jakaś Narnia przez jeszcze nie złożoną szafę mi przecieka. Wink
A tym serialem męczyć się nie musisz, wystarczy odpalić, przewinąć do napisów i dać stopa, by kodi/ff załapał, że było oglądane... bo inaczej jak pójdzie się w "sadło-masło" oglądać ten serial, to zrówna Ci on IQ do zera i nastawia przecinków, a na koniec "zlasuje" beret, kaszkiet i czapkę z pomponem za jednym zamachem. Ja se nim mózg wygładziłem, odradzam. Wink

Nie, nie naprawiło i błąd występuje wciąż . Na fanfilm przed modami tele błąd nie występuje a po aktualizacji ( pierwszej dostępnej czyli z 15.01.25 ) błąd się pojawia . Nie ma potrzeby nawet odpalania odcinka bo wystarczy wejść na obojętnie jaki serial i np na 8 odc. z menu wybrać obejrzane/nieobejrzane w trakt żeby wcześniejsze odcinki znikły
1
Odpowiedz
Przyjmuje na klatę.

A czy może ktoś mi podpowie, czy to zachowanie, czyli pokazywanie odcinków dopiero od jakiegoś, jest gdzieś wykorzystywane? Np. może przy "Postępie"?
Bo to po coś zostało zrobione i nie chcę naprawiając jednego uszkodzić innego.

Podziękowali: arkady1964
1
Odpowiedz
Twórz krótkie adresy url katalogów menu - (generate_short_path).
Odpowiedz
@kocur
Coś się nie zrozumieliśmy - pytałem, czy w starym FanFilm taka sytuacja ma miejsce? Tzn. czy jest pożądana w której funkcji / katalogu ?
Chciałbym wiedzieć, do czego to zostało stworzone.
Odpowiedz
REKLAMA:

Mnie ten bug przypomina ustawienie tego, czy na liście mają być wyświetlane tylko nieobejrzane pozycje. W estuary wywołuje się boczny panel, gdy jest się na liście (pamiętasz jak pokazałem Tobie screen z gryzmołami nt. wyświetlania nazwy żródła, był na nim też gryzmoł ze znikającym tekstem "Opcje" w lewym-dolnym rogu...). Ustawienie to ma trzy nastawy: Wszystkie, Obejrzane i Nieobejrzane + liczba "wyników". I ten bug jakby właśnie ingerował w to ustawienie, mimo tego, że np. u mnie jest zawsze na "Wszystkie".
Osobiście też nie kojarzę czy takie zachowanie jest gdzieś używane, ale też nie ze wszystkich możliwości FF korzystam. Być może ten bug/"ficzer" jest do którychś żródeł premium, tb7, xt7, albo do debrida. Albo do czegoś co Kodi nie potrafił, ale głowy sobie nie dam za to uciąć. Wink
No chyba że ma on jakiś związek z tym w jakim języku są żródła wyświetlane, bo ten przykładowy serial "Resident Evil" ma wszystkie tytuły odcinków po angielsku i jak narazie tylko przy nim miałem ten bug nagminnie, a nie potrafię sobie przypomnieć poporzednich jego "wynurzeń", czy też występował jedynie przy angielskich tytułach pojedynczych odcinków. No i nie występuje on u mnie jakoś często, a jak rozumiem u "kolegi" z "trakt-orkiem" najwyraźniej ujawnia się on bezustannie.

Druga sprawa jest taka, że ten "ficzer" (przynajmniej u mnie) nie łapie się na filmach, najprawdopodoniej ze względu na bug z "ptaszkami", które przy obejrzanych tytułach się nie pojawiają (tylko użyte żródła zmieniają oznaczenie) i nawet opcja z menu kontekstowego "Obejrzane w FanFilm" nie chce tego zmienić (sprawdzone przed chwilą i najwyraźniej tylko na odcinkach seriali ta opcja działa, tak jakby dopiero od którejś "podstrony", gdzie filmy są "płycej", jak również listy sezonów i seriali, ale może to było zamierzone ograniczenie, np. by plik bazo-danowy nadmiernie nie puchł... w oczach Wink).
Odpowiedz
Wydaje mi się, że bug ten nikomu nie przeszkadza i nie ma najmniejszego wpływu na funkcjonowanie całości  .  Tak przy okazji nie miałem okazji do podziękowania co czynię teraz, tele dziękuję za tytaniczną pracę jaką wykonujesz Smile
2
1
Odpowiedz
@manieKMP 

Jak chcesz, to przetestuj tę wersję.

Grzebałem w sprawach poruszanych na forum przez ostatnie kilka dni (skróty, znikania, ptaszki Wink)

UWAGA - to jest jeszcze wersja testowa, aczkolwiek, powinna normalnie działać.

EDIT - g.21:30
- dodałem możliwość podania hostingów, które nie będą odtwarzane przez InputStream Adaptive, mimo iż hostują źródła .m3u8
g.23:00
- drobne poprawki

Podziękowali: sirtrusek, arkady1964
2
1
1
Odpowiedz
Witam, wersja z dzisiaj działa całkiem stabilnie. Testuje na Android TV.

PS Wydany w dniu dzisiejszym resolveurl (5.1.162) nie rozwiązuje problemu dla źródła player w ekinotv (pisze informacyjnie, bo nowa wersja miała zawierać poprawkę).

Podziękowali: arkady1964
1
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 niewidocznych użytkowników, 2 gości