Liczba postów: 615
Liczba wątków: 3
Reputacja:
801
Wersja Kodi: 20.0
System operacyjny:
Urządzenie: telewizor TCL C70
28-02-2025, 05:58 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 02-03-2025, 04:19 PM przez tele.)
W dzisiejszej wersji (2025-02-28) poprawiłem działanie funkcji "Ukryj filmy w kinie" jak również dodałem opcję (nie)pokazywania wcale filmów z przyszłą datą premiery (jak ktoś ma taką wolę).
Przy okazji, na sugestię jednego z uczestników forum, poprawiłem działanie filtra "Odrzuć wersję z napisami" tzn. jeśli źródło jest opisane, że ma napisy ale i też lektora bądź dubbing, to nie będzie odrzucane. Wydaje mi się to zasadne, bo zazwyczaj w takim źródle napisy są dodatkowo i trzeba je również włączyć. Także nie ma w takiej sytuacji powodu tracić takiego źródła.
Jak coś nie będzie działać jak powinno, to czy inne, to śmiało piszcie - spróbujemy poprawić (na ile się da).
I przypominam: pobieramy i instalujemy (aktualizujemy) 2 pliki. Bo nie rozumiem, czemu licznik się rozjeżdża.
różnica w pobraniach aż 20 - ciekawe
Podziękowali: martairafal, tasior55, arkady1964, gabya50, Plpuser, yorime
REKLAMA:
Liczba postów: 15
Liczba wątków: 0
Reputacja:
3
System operacyjny:
Urządzenie: Chromecast 4.0 4K + Blitzwolf BW-V5MAX
Przetestowałem na kilku pozycjach i wszystkie ostatnie wprowadzone zmiany działają prawidłowo. Dzięki!
1
Liczba postów: 113
Reputacja:
66
System operacyjny:
Urządzenie: MiBox/Tablety
28-02-2025, 06:37 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 28-02-2025, 06:58 PM przez manieKMP.)
Z mojej strony mikro update info nt. playera z ekino. Jako że wpadłem na "szalony" pomysł sprawdzenia wykluczania/filtrowania hostingów dla ISA (m3u8), chciałem właśnie przetestować to na w/w playerze. Co się okazało po próbach w FF (już myślałem, że źle coś wpisuję, bo może nie "player", a "filemona"* trzeba, albo jeszcze coś innego...) i tak w sumie dosłownie braku wyświetlania błędów (brak pop-upu, brak wpisów w logu - za pierwszym razem, potem info o "skipie" źródła...), że żadne źródło z tego nie działa, więc po sprawdzeniu takowych na stronie wyszło, że tym źródłom "upierniczyło nogi" kompletnie  . Próba odpalenia czegokolwiek z pod karty "player" przez stronę wywala na główną... jak bramkarz pod drzwiami klubu...  . Hehe, właśnie sobie wyobraziłem Gandalfa w tej roli, "you shall not pass" i łup kijem w podłogę, wywołując falę uderzeniową i nie wpuszczając do "Rozbrykanego kucyka".
Tak więc nie tyle trzeba czekać na update resolvera. co na fix po stronie ekino. Tego nawet FF nie przeskoczy.
*kot filemon
Ale mikro mi wyszło...
Podziękowali: arkady1964
Reputacja:
801
System operacyjny:
28-02-2025, 06:45 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 28-02-2025, 06:59 PM przez tele.)
U mnie działa - np. Vaiana 2
Nie wiem, albo chwilowe, albo jakiś konkretny tytuł.
A co do wpisywania wyjątków, to wpisujemy np. " player, doodstram, filemoon, itd".
Tam warto wpisać tylko te hostingi, które nie chcą działać, gdy mamy włączoną opcję "Odtwarzania m3u8 przez ISA / IA.
Wówczas nie trzeba będzie uprawiać żonglerki ustawieniami. Bo chyba do większości IA się przydaje jednak, choć nie jest obowiązkowe. Może z czasem twórcy Kodi poprawią standardowy odtwarzacz i ta funkcja w ogóle nie będzie już potrzebna. Ale póki co się przydaje.
Trzeba tylko obczaić jakie to hostingi, bo teraz nie pamiętam (wpisałem dla przykładu tylko).
Za to Filman od rana nie działa (wczoraj jeszcze trybił)
Podziękowali: arkady1964
Liczba postów: 113
Reputacja:
66
System operacyjny:
Urządzenie: MiBox/Tablety
28-02-2025, 07:36 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 28-02-2025, 07:40 PM przez manieKMP.)
U mnie i Vaiana 2 nie działa, niezależnie od przeglądarki czy internetu ("stacja" z Play, "mobilka" z Orange). Efekt, wraca na główną. Swoją drogą, zauważyłem pod jednym z "przypadkowych" tytułów z głównej, że ktoś zostawił komentarz o "niedziałającym znowu playerze". Ciekawe czemu u ciebie działa, link z cache'u "zassany"? W sumie miałem podobnie z filmanem (kiedy to vidguard zmienił się na filesilver, potem na doodstram). Był tu zgłaszany wtedy z nim problem, a mi jeszcze przez dwa dni normalnie działały źródła. Pomyślałem sobie wtedy, że jestem za DNSami które dość późno aktualizują swoje listy...
No a filman aktualnie faktyczne nie działa dziś cały dzień (to też dziś sprawdziłem, no i ta "prem stronka" leży).
Reputacja:
801
System operacyjny:
28-02-2025, 08:08 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 28-02-2025, 08:15 PM przez tele.)
No to nie wiem.
Wszedłem na telefonie na stronę ekino.
Wyszukałem "Vaina 2" (za pierwszym razem telefon wstawił mi Vagina  .
Odtworzył się film i z internetu mobilnego(Plus) jak i z mojej sieci domowej wifi (Neostrada Orange) dla pierwszego źródła zwącego się "player"
2
REKLAMA:
Liczba postów: 7
Reputacja:
0
System operacyjny:
Urządzenie: Tcl
28-02-2025, 11:23 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 28-02-2025, 11:23 PM przez buli1433.)
Ptw filman nie działa pomocy czy ktoś wie co się dzieje
Ptw filman nie działa pomocy wiadomo co
Liczba postów: 3
Reputacja:
0
Wersja Kodi: 19
System operacyjny:
Urządzenie: PC
Cześć Panowie, jako świeżak mam pytanie - który serwis premium polecacie aby wykupić do filmow i seriali ?
Liczba postów: 73
Liczba wątków: 11
Reputacja:
6
System operacyjny:
Urządzenie: Raspberry Pi 3b JVC Android TV
Od ładnych paru lat użytkuje system KODI wraz z koronną wtyczką FanFilm. Jednak wtyczka ta na przestrzeni czasu pomału, stopniowo obumierała - coraz mniej można było przy jej pomocy oglądać. Zacząłem się już z tym godzić uznając aktualne trendy w tym zakresie a mianowicie, że coraz więcej operatorów głownie płatnych serwisów streamingowych starając się zahamować malejące wpływy i zatrzymać ubywających klientów wypowiedziało jawną wojnę tego typu projektom jak między innymi KODI. Co jakiś czas dowiadujemy się o kolejnej przeszkodzie - zabezpieczeniu nie do obejścia typu np. "cf" lub "captcha" skutecznie udaremniającym wysiłki pasjonatów darmowego korzystania - twórców różnego rodzaju wtyczek, pluginów, apek itp. jak w tym przypadku KOLEGA TELE. I w tym miejscu chylę czoła łącząc wyrazy wielkiego szacunku i uznania dla nieocenionej, wręcz tytanicznej... itp. itd. pracy takich ludzi jak KOLEGA TELE. Tego typu LUDZIE mają przewagę nad tymi opłacanymi ponieważ ich praca wynika z ogromnej determinacji i pasji, której nie da się kupić za żadne pieniądze. Dzięki KOLEDZE TELE wtyczka FanFilm można powiedzieć otrzymała drugie życie. Tyle słowem wstępu bo po prostu od jakiegoś czasu chciałem bardzo podziękować KOLEDZE TELE.
A teraz jeszcze jedna już konkretna sprawa a mianowicie korzystam z systemu KODI i wtyczki FanFilm zarówno na RPI3B z systemem Xbian jaki i na Android TV. Dodatkowo w przypadku Android TV alternatywnie - uzupełniająco korzystam jeszcze z takiego projektu: By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować..
I teraz dochodzę do sedna sprawy a mianowicie w każdym przypadku kiedy wcześniej się zdarzało, że nie działały jak i teraz od wczoraj nie działają filmy ze źródeł Filmana w FanFilmie - wcześniej bywało, że np. wyszukiwał źródła, ale ich nie odtwarzał a obecnie to nawet w ogóle nie wyszukuje źródeł z Filmana. Zawsze jednak jak i obecnie działa wymieniona przeze mnie powyżej alternatywa czyli Filman na Android TV. Reasumując w FanFilmie źródła Filmana albo się wyszukują ale nie działają (zwracają błąd) albo w ogóle się nie wyszukują co ma miejsce obecnie natomiast za pomocą powyższej apki Filmana na Android TV zawsze jak i obecnie filmy uruchamiają się bez większego problemu. Czy ktoś może wyjaśnić dlaczego tak się dzieje? Jeżeli przecież coś jak to się mówi "by padło" to wszędzie by nie działało czyli nie tylko w FanFilmie w KODI. W czym więc tkwi problem?
Podziękowali: Krisso
Liczba postów: 1
Reputacja:
0
Wersja Kodi: 18
System operacyjny:
Urządzenie: wróc
01-03-2025, 08:11 AM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 01-03-2025, 08:16 AM przez ilsprese.)
Fanfilm wchodzi na filman stronę i przeszukuje źródła. I tutaj jest czasem problem bo strona się ukrywa za cloudflare i wtedy nie działa. Dodatkowo teraz filman chce aby użytkownik się zalogował + capatcha. Tele chyba jakoś to rozwiązał bo wyszukuje i działają źródła. Jest to też zależne od IP jak ktoś ma stałe to często mu nie działa. Ja mam zmienne IP internet z T-Mobile i mi filman działa bardzo często ,np. wczoraj działał.
A aplikacja to jest całkowicie coś innego ona działa na API filmana dodam że w aplikacji filmana masz ograniczona bibliotekę bo chyba tam wczytuje tylko ich playera.
Ogólnie to polecam dokupić sobie pakiet tb7 i wtedy masz dodatkowo bardzo dużo źródeł często niedostępnych na filamnie, zalukaj czy innych stronach (bo są blokowane ,np. produkcję Canal+)
2
|