Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Play Now TV Box 2 - dylemat dotyczący użytkowania
Podczas instalacji na Canal+ 4k box te błedy są, czy da się cosik zrobić?
Cytat:com.aefyr.sai.model.filedescriptor.ContentUriFileDescriptor$BadContentProviderException: DISPLAY_NAME column is null
at com.aefyr.sai.model.filedescriptor.ContentUriFileDescriptor.name(ContentUriFileDescriptor.java:30)
at com.aefyr.sai.model.apksource.DefaultApkSource.getApkLocalPath(DefaultApkSource.java:47)
at com.aefyr.sai.model.apksource.FilterApkSource.getApkLocalPath(FilterApkSource.java:60)
at com.aefyr.sai.model.apksource.FilterApkSource.nextApk(FilterApkSource.java:28)
at com.aefyr.sai.installer2.impl.rootless.RootlessSaiPackageInstaller.install(RootlessSaiPackageInstaller.java:93)
at com.aefyr.sai.installer2.impl.rootless.RootlessSaiPackageInstaller.lambda$enqueueSession$0$RootlessSaiPackageInstaller(RootlessSaiPackageInstaller.java:70)
at com.aefyr.sai.installer2.impl.rootless.-$$Lambda$RootlessSaiPackageInstaller$ivyAcunEgIkYlu_dB2vN6MOWZPU.run(Unknown Source:6)
at java.util.concurrent.Executors$RunnableAdapter.call(Executors.java:458)
at java.util.concurrent.FutureTask.run(FutureTask.java:266)
at java.util.concurrent.ThreadPoolExecutor.runWorker(ThreadPoolExecutor.java:1167)
at java.util.concurrent.ThreadPoolExecutor$Worker.run(ThreadPoolExecutor.java:641)
at java.lang.Thread.run(Thread.java:764)
Odpowiedz
REKLAMA:

Właśnie mam ten sam problem z WiFi co koledzy z innego forum Sad 

Cytat:panowie w boxie wyłaczyło mi się wifi nie pokazuje żadnych sieci, można w menu właczyć na chwile i się spowrotem wyłącza, po kablu net jest, jakaś rada ?

Cytat:mam to samo wifi działało 2mc a teraz w menu jest nieaktywne , można właczyć na chwile i się wyłącza, oczywiscie sieci po wifi nie pokazuje

U mnie działało 1,5mc. Nie pomaga przywracanie do ustawień fabrycznych Sad
Odpowiedz
Wie ktoś jak z tego box wyciągnąć stream np. telewizji kablowej upc do m3u żeby móc używać na np siptv lub lelevio ?
Odpowiedz
(04-12-2021, 09:15 PM)kozik22 napisał(a): By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.

Pierwsza zablokowana cegiełka na allegro właśnie się pojawiła Smile
By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.

Jak coś takiego wyłączyć?
I drugie pytanie, bardziej do ogółu - Ktoś wie czy jest możliwość dokonania roota / wgrania czystego ATV na tę przystawkę? Nie jestem na tyle zorientowany także przepraszam za zapytanie jeśli dla kogoś wydaje się głupie.
Odpowiedz
Podpinam się pod pytanie co wyłączyć aby kiedyś play nie ograniczył możliwości boxa, czy z poziomu urządzenia można zablokować np aktualizacje?
Odpowiedz
(09-04-2022, 12:56 PM)Wojtasban napisał(a): Podpinam się pod pytanie co wyłączyć aby kiedyś play nie ograniczył możliwości boxa, czy z poziomu urządzenia można zablokować np aktualizacje?

Wszystkie aktualizacje zarówno launchera jak i samego systemu (aktualna to 9.1.70) lecą z chińczykowa przez paczke com.sdmc.tms
Jej dezaktywacja = wyłączenie aktualizacji, pudełko jest też niewidzialne w chińczykowie w 'zdalnym zarządzaniu' do którego ma dostęp operator.
Można też zblokować w firewallu chmure SDMC do której dzwoni dekoder - jej adres masz w paczce com.sdmc.tms - wystarczy wyciągnąć z boxa przez adb pull i rozpakować 7zipem Smile

Możesz tak przez adb shell:

pm uninstall -k --user 0 <name of package>

lub tak:

pm disable-user --user 0 <package_to_disable>
Odpowiedz
REKLAMA:

Kurde czarna magia dla mnie z tym adb, kiedyś jakiś apki usuwałem z tv tcl ale już nie pamiętam rozumiem że w routerze mogę zablokować adres który wyciągnę albo dezaktywować przez adb, muszę poczytac, bardzo dziękuję za odpowiedź, rozumiem że nie ma łatwiejszego sposobu np dezaktywacja jakoś z poziomu boxa aktualizacji, czy abd mogę jakoś zrobić z poziomu telefonu? Czy tylko komputer, pozdrawiam
Odpowiedz
Już nie przesadzaj z czarną magią.

Ustawienia > Informacje > Kompilacja > Klikasz kilka razy OK
Menu > opcje programistyczne > debugowanie usb

Pobierasz By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.
Rozpakowujesz na dysk C do folderu adb
Wiersz polecenia:
cd c:/adb
adb connect ip-dekodera
potwierdzasz certyfikat ssh na boxie
adb devices
adb shell
pm disable-user --user 0 com.sdmc.tms
lub
pm uninstall -k --user 0 com.sdmc.tms

lub to samo na telefonie tym: By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.

Podziękowali: yourdriver
Odpowiedz
Dziękuję bardzo a czy nie ma wtedy problemów z Internetem po takim zabiegu?
Odpowiedz
(11-01-2022, 09:28 PM)Mangas napisał(a): By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować. można sobie generować wszystko z łapy. Wystarczy odpowiednie polecenie Intent - np:
intent:#Intent;launchFlags=0x10000000;component=com.android.dtv/com.sdmc.dtv.epg.EPGActivity;end
dla podglądu EPG. App Package to: com.android.dtv.

FYI grubo po czasie ale można to robić w prostszy sposób. Zainstaluj ze sklepu play launcher android tv home, nie uruchomi się ale po jego instalacji działa tworzenie skrótów z activity launchera.
Można praktycznie wszystko wyciągnąć co przydatne. Odświeżenie, powiadomienia, skanowanie naziemnej, sortowanie:

[Obrazek: Clipboard01.jpg]

(09-04-2022, 04:24 PM)Wojtasban napisał(a): By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.
Jak wyciągniesz apk com.sdmc.tms z boxa i rozpakujesz to też możesz zajrzeć w stringi i zobaczyć do czego jest zdolna - np. wyświetli ci na ekranie, że box zablokowany i nara - czy play/vectra to praktykują? nie wiem, póki co play wylogowuje boxy za które nie jest płacony abonament.
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości