Ocena wątku:
  • 2 głosów - średnia: 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
CANAL+ BOX 4K
@Ktosi @Matheusz wołam Was fachowców od tego boxa. Chcę wrócić na androida 9. Nie mogę znaleźć Firmware. Dokładnie HY4001. Downgrade powinien być prosty. W końcu to procesor Amlogic S905X2 Quad-core 1.8 GHz (ARM Cortex-A53) Krew mnie zalewa z tą aktualizacją. USB działa tylko z Total Comrade + ExFAT-NTFS-for-USB-3.5.0.7 i tylko fat32. Nic większego. A może znacie rozwiązanie by był pełen dostęp do pamięci. Coś zdalnie, nie chmury. W domowej sieci.
Odpowiedz
REKLAMA:

@sky02 żeby cokolwiek próbować to trzeba mieć pełen obraz systemu. Takiego nie widziałem w sieci. Jedyne co to jest pliczek do odratowania gdy złapiemy zwiechę podczas aktualizacji i nam stanie podczas uruchamiania.By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.

Pełna lista zmian:
By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.
Odpowiedz
(09-05-2022, 04:47 PM)Matheusz napisał(a): By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.

Pełna lista zmian:
Znam ten plik już się ratowałem autotest_command bez rozszerzenia a w nim 1 linia  reset_system na usb. Ten plik tylko robi restarty. Jak jest już 10 to będzie, tylko uruchomi ustawienia fabryczne. Mi chodzi bardziej o oprogramowanie które na wydrę zainstaluje przez np. By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.. Producent ma By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować. ale tu nic się nie klei. I to znalazłem by porównać i jak pasuje to zpiep... By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.
Odpowiedz
Nie instaluj żadnego oprogramowania przez programy do flashowania, stracisz wszystkie oryginalne licencje w boxie.

Nie ma pliku z systemem dostępnego by zdobić downgrade z pena.
Odpowiedz
Pytanie mam, czy na nowym android 10 dalej da się uruchomić CE (CoreElec) z pena??
Odpowiedz
Ok więc nie ma szans. Pierniczę wracam do CoreElec tam mam przynajmniej jakąś władzę nad sys Wink A ten Android TV bardzo przypomina mi Android auto. Taki kadłubek, dla ludzi zadowolonych tym co dają. Alfabet coraz bardziej ciśnie niby oprogramowanie darmowe, ale wszędzie certyfikaty i licencje.

@secam7 jeszcze nie sprawdzałem, ale raczej tak boodloader to nie system, to taki ala bios. I tu była luka i jest nie do załatania zdalnie. I dla tego wszystkie boxy zniknęły ze sklepów. Nie jak oficjalnie krzyczano HbbTV. C+ wystraszył się google, Alfabet. I odszkodowania pozwu za udostępnienie luki do certyfikacji L1. To była prawdziwa przyczyna zebrania całego sprzęty z rynku.Pomyśl ile to musiało kosztować cyfrę. A aktualizacja do a10 ma tylko utrudnić dostęp do wrażliwych danych. MECOOL już to przerabiał i były boxy z lewym L1, ba przez chwile Pl Ariva udawała Nvidia. MECOOL chyba się dogadał z Alfabet bo teraz sprzedaje boxy z prawdziwym L1. Jutro przetestuję i dam znać Smile
Odpowiedz
REKLAMA:

Anita Kaźmierska napisał(a):Poniżej satkurier.pl publikuje wykaz najważniejszych zmian, jakie wprowadza nowe oprogramowanie CANAL+ BOX 4K:

- poprawione odtwarzanie treści o proporcjach obrazu innych niż 16:9,
- poprawione odtwarzanie treści 4K z zabezpieczeniami DRM,
- poprawki w zakresie zabezpieczeń,
- poprawki dla trybu Multi-Live,
- wprowadzony wybór i zapamiętywanie trybu HDR (Always/Adaptive) oraz trybu przestrzeni kolorów YCbCr/RGB,
- poprawione zapamiętywanie preferowanej rozdzielczości i częstotliwości odświeżania wideo na wyjściu HDMI,
- poprawki w obszarze trybu wyjścia dźwięku wielokanałowego oraz dodatkowe opcje (m.in. przełączanie   
  trybów wyjścia LINE/RF i aktywacja Passthrough 7.1),
- dodana możliwość wybudzenia bezpośrednio do aplikacji Netflix (dotyczy pilotów z przyciskiem Netflix),
- udoskonalenia w zakresie parowania pilotów - ukryty ekran parowania,
- poprawiona funkcja przywracania do ustawień fabrycznych - teraz kasowane są także informacje o parowaniu 
  pilota Bluetooth,
- dodany tryb ratunkowy w przypadku potrzeby zresetowania dekodera do ustawień fabrycznych i problemów z 
  zalogowaniem do usługi,
- dodana możliwość wyboru trybu uśpienia dekodera także na etapie pierwszej instalacji,
- dodana możliwość ukrycia hasła Wi-Fi w ustawieniach,
- zwiększona stabilność na kanałach DVB-T/T2 w HEVC nadawanych z błędami w PTS/DTS,
- poprawione skanowanie DVB-T/T2 w przypadku konfliktów pomiędzy tripletami DVB w różnych multipleksach.
Odpowiedz
Zaktualizowałem wczoraj do AndroidTV 10 i ... mam nadzieję, że trochę nad tym popracują i będzie lepiej, ale na razie to jest właściwie katastrofa Sad

Od strony użytkowej (mam Wolf Launcher 0.1.9) poszło bez problemu. Nic nie musiałem robić i cały czas działa.

A teraz lista problemów:
- w Wolfie strasznie czarne tło mi się zrobiło, było jakieś takie bardziej szare ... ale to tylko estetyka, może jakieś tło znajdę
- co chwilę mam laga jak chodzi o reakcję na pilota, odczucie spowolnienia jest straszne
- nieoczekiwane restarty zaliczyłem od instalacji już chyba z 3-4 razy, a na pewno 2 razy przy przełączeniu na jeden z kanałów DVB-T w Live Channels

Z "wszystkomającego" urządzenia stabilnego zrobiło się takie, które czasami trochę działa :/

Kiedy MiBox S mi się zaktualiwał do nowszego AndroidTV też działał strasznie. Nawet "factory reset" robiłem i nie pomogło. Ale chyba po 2 miesiącach była kolejna aktualizacja systemu i od tego czasu jest ok. Zobaczymy jak będzie z tym Skyworth...
Odpowiedz
Dla potomnych. Link do pliku aktualizacji do ATV10

Podziękowali: sky02, secam7
Odpowiedz
(09-05-2022, 04:36 PM)sky02 napisał(a): ................... Krew mnie zalewa z tą aktualizacją. USB działa tylko z Total Comrade +  ExFAT-NTFS-for-USB-3.5.0.7 i tylko fat32. Nic większego. A może znacie rozwiązanie by był pełen dostęp do pamięci. Coś zdalnie, nie chmury. W domowej sieci.

w sensie dostęp w sieci domowej do dysku zewnętrznego czy żeby box działał z np dyskiem NTFS pod USB ?
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości