Liczba postów: 122
Liczba wątków: 2
Reputacja:
6
Wersja Kodi: 18.3
System operacyjny:
Urządzenie: Nvidia Shield TV / PC / Coreelec
m-TV guide na pewno mniej zasobożerny, ale też nie specjalnie da się panować nad kanałami od różnych dostawców niestety. Wyswietla tylko te do których epg znajdzie, w kolejnosci jak jest epg a nie lista, nie można mieć dwa razy tego samego kanału (na przykład wersja SD i HD).
Na libreelecu IPTV Simple Client działa u mnie zdecydowanie lepiej (normalnie) niż na spmc na słabym boksie z 1GB Ram (programy w 1080) czy na starym kompie (core 2 duo, z wbudowana słaba grafika).
Reputacja:
6
System operacyjny:
Ok, ale w playliście m3u robię sobie osobno
1. "kanał nr 1 - 1080 - lista A"
2. "kanał nr 1 - 720 - lista B"
3. "kanał nr 1 - SD - lista C"
i sam wybieram który ma się uruchomić i zawsze dostępne na pierwszy klik, bez przerzucania strumieniami.
No i jak nie ma epg do jakiegoś kanału... to się nie wyświetli (nie wiem jak teraz, bo prawie nie używam, ale za to wyświetlał kanały z epg dla których nie było strumienia i trzeba było ręcznie ukrywać nieobsługiwane kanały).
Kolejność swoją kanałów oczywiście też da się ustawić, ale jest to czasochłonne i mozolne raczej.
mTV guide fajnie, że ma skórki i można wygląda "ładniej" dopasować.
Ale mTvguide można wyświetlać w formie listy kanałów (+ różne tryby wyświetlania: informacje, lista, lista szeroka) i w formie przewodnika... co też ma swoje plusy.
Swego czasu używałem tylko mTV, ale jednak bardziej pasuje mi panowanie nad kanałami przez listę m3u, która wyświetla mi się cała tak jak ja chcę (nawet z moimi nazwami z wyróżnikami "jakości" kanału - tym bardziej, że można również sobie wygodnie pogrupować kanały).
Reputacja:
6
System operacyjny:
11-04-2018, 08:32 AM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 11-04-2018, 08:32 AM przez godzina1522.)
Aaaa... i pamiętaj o skopiowaniu sobie pliku remote.conf
Liczba postów: 42
Liczba wątków: 1
Reputacja:
3
Wersja Kodi: 17.3
Urządzenie: Belink mxII
jest z 5 sposobów wymuszenia bootowania z karty micro sd próbowałeś wszystkie ? dałem ci link wczesniej