Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Mam Problem z EPG
Od niedawna uzywam do moich List niemieckiego EPG (tvspielfilm2xmltv grabber) oraz do polskich (epg.ovh, list.plusx.tv)
Problem jest w tym, przy jednoczesnie niemieckim (epg.xml.gz) i ktoryms z polskich, przy tych samych nazwach programow TV dla przykladu:
1. Animal Planet (niemiecka lista m3u, polskie epg)
2. Discovery, itp (niemiecka lista m3u, polskie epg)
przebijaja te polskie.

W momencie kiedy aktywne jest tylko niemieckie to przy polskich stacjach TV o tej samej nazwie jest puste miejsce,
co jest dla mnie oczywiste.

Jesli natomiast aktywuje tylko polskie to (wypelnia) laduje mi ono rowniez do tych samych niemieckich nazw stacji TV
( Animal, Discovery, itp) blednie te polskie.

[Obrazek: j4maInQl.jpg]

Jakis pomysl? Co mozna by zmienic czy poprawic?
Aby zrodziło się to co możliwe, należy stale próbować tego co niemożliwe.
Odpowiedz
REKLAMA:

Witaj @coni. Zacznijmy od tego jakiej apki programu używasz do TV? W TiviMate w łatwy sposób przypiszesz odpowiednie epg do danej listy m3u. Pamiętaj by nie ustanawiać domyślnego epg. Nasze epg.ovh dla jednego kanału ma dużo nazw i pewnie apk bzdurnie dokleja sobie pasujące.

<channel id="Discovery Channel">
    <display-name lang="pl">Discovery Channel</display-name>
    <display-name lang="pl">Discovery.pl</display-name>
    <display-name lang="pl">PL: Discovery HD</display-name>
    <display-name lang="pl">Discovery Channel FHD</display-name>
    <display-name lang="pl">Discovery Channel HD</display-name>
    <display-name lang="pl">Discovery Channel PL</display-name>
    <display-name lang="pl">Discovery Channel FHD PL</display-name>
    <display-name lang="pl">Discovery Channel HD PL</display-name>
    <display-name lang="pl">Discovery</display-name>
    <display-name lang="pl">Discovery FHD</display-name>
    <display-name lang="pl">Discovery HD</display-name>
    <display-name lang="pl">Discovery FHD PL</display-name>
    <display-name lang="pl">PL| DISCOVERY</display-name>
    <display-name lang="pl">PL| DISCOVERY CHANNEL</display-name>
    <display-name lang="pl">Discovery Channel HD [PL]</display-name>
    <display-name lang="pl">Discovery sd</display-name>
    <display-name lang="pl">PL: Discovery World</display-name>
    <display-name lang="pl">PL: Discovery FHD</display-name>
    <icon src="http://epg.ovh/logo/Discovery+Channel.png" />
    <url>http://www.epg.ovh</url>
  </channel>

Zacznijmy od apk co to jest?
Odpowiedz
Dzieki za szybka pomoc.

Mam tez Tivimate 4.7.1 Premium, Ott-Navigator ale najczesciej uzywam Televizo w. 1.9.3.1 i na tym playerze to wlasnie testowalem.
Nie wiem jak zachowa sie Tivimate ale napewno podobnie.

Gdzie moglbym to najlepiej dopasowac?

Twoja propozycja z <channel id="Discovery Channel"> powinnaby zadzialac.

Nalezaloby edytotem wejsc w Epg-ovh.xml i np. usunac z niej:
<display-name lang="pl">Discovery</display-name>
a nastepnie wejsc w polska liste M3u i zmienic Discovery na Diskovery HD.
Wtedy bylyby dwa rozne Diskovery w M3U listach. I mysle, ze to powinno by zadzialac.

Ale jak wyglada pozniej aktualizacja epg-ovh?
Musialbym po aktualizacji co jakis czas to powtarzac?

Nie bardzo rozumiem co chcesz przez to powiedziec: "...Pamiętaj by nie ustanawiać domyślnego epg..."
Odpowiedz
Przykro mi, ale Televizo v19.5.55 nie ma takiej możliwości no chyba że wersja premium. Ma tylko "Załaduj epg z listy odtwarzania" i "Użyj dodanych epg dla lepszego dopasowania" A te dane epg to nic innego jak sklejone 2 epg w kupę, które dopisałeś w Przewodniku po programach. Ta apka nie ma nawet ręcznego dopisania epg.

Ps. Możesz spróbować pobrać swoje listy m3u i na początku #EXTM3U tu dodać epg  nie pamiętam dokładnie jak ta linijka wygląda. Zaznaczyć tylko "Załaduj epg z listy odtwarzania" no i podać plik listy. m3u z dopisanym epg. Może zadziała.
#EXTM3U  tvg-epg="http://epg.ovh/pltv.xml" coś takiego mi się kojarzy Wink
Odpowiedz
(11-03-2023, 05:55 PM)sky02 napisał(a): Przykro mi, ale Televizo v19.5.55 nie ma takiej możliwości no chyba że wersja premium. Ma tylko "Załaduj epg z listy odtwarzania" i "Użyj dodanych epg dla lepszego dopasowania" A te dane epg to nic innego jak sklejone 2 epg w kupę, które dopisałeś w Przewodniku po programach. Ta apka nie ma nawet ręcznego dopisania epg
Rozumiem,  w wersji Televizo 1.9.3.21 premium chyba tez obie EPG bedzie sklejac.

A jak wyglada sprawa z OTT-Navigator czy tez Tivimate premium?

Chyba zadzala to wtedy, kiedy player bedzie mial mozliwosc dopasowania odpowiedniego Epg do odpowiedniej listy.
Ale moja Lista M3U ma w sobie niemieckie i polskie programy jednoczesnie wiec zaden player tego nie jest w stanie
odroznic.

Mimo to, interesujace jest dla mnie to, ze w przypadku niemieckiego epg pomimo tych samych nazw stacji TV ( np. Discovery) wypelniona jest tylko ta niemiecka, polska jest "pusta" i tak powinno byc.
Natomiast przy polskiej epg wypelnione sa obie.
Wyglada na to, ze niemieckie epg dziala inaczej. Potrafi rozroznic Discovery polskie od niemieckego.

(11-03-2023, 05:55 PM)sky02 napisał(a): ... Możesz spróbować pobrać swoje listy m3u i na początku #EXTM3U tu dodać epg  nie pamiętam dokładnie jak ta linijka wygląda....

Tak, to moze ewentualnie zadzalac. Ale wtedy musze moja M3u-liste rozdzielic i utworzyc osobno niemiecka i polska.
Odpowiedz
Stawiam, że ciągnie po  tvg-id nie po name a, że id ma zawsze wyższy priorytet to przypisuje. W TiviMate jest opcja wyłączenia tego id. Jak masz jedną listę Pl i De razem to zostaje Ci Tylko ręczne przypisanie epg.

Albo poświęć trochę czasu i podziel swoją listę na 2 pl i de i spawdż czy to zadziała.
Odpowiedz
REKLAMA:

(11-03-2023, 06:23 PM)sky02 napisał(a): Stawiam, że ciągnie po  tvg-id nie po name a, że id ma zawsze wyższy priorytet to przypisuje. W TiviMate jest opcja wyłączenia tego id. Jak masz jedną listę Pl i De razem to zostaje Ci Tylko ręczne przypisanie epg.
Dzieki, tak tez myslalem.
A jak wyglada aktualizacja po recznym przepisaniu epg?
Odpowiedz
Zawsze twórz sobie kopię po małych zmianach. Jak legal to ustawień Ci nie zmieni. Gorzej jak lewizna, ale po to jest kopia by powrócić do ustawień Wink
Odpowiedz
(11-03-2023, 06:23 PM)sky02 napisał(a): By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.

Natomiat w kolejnym przypadku (jak ponizej) nie bedzie "trafniaka" z epg.ovh wiec pojawi sie "trafniak" z epg.xml.gz

#EXTINF:-1 tvg-name="DISCoVERY HD" group-title="Germany" tvg-logo="http://live.tvspielfilm.de/static/images/channels/large/HDDIS.png" tvg-id="DISCoVERY HD",DISCoVERY HD
By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.

Nie wiem, czy takie rozumowanie jest poprawne.
Odpowiedz
Hehe teraz widzę w co się bawisz. W Niemieckie rozwiązanie VAVOO, kodi inaczej Wink
Tak masz rację nazwa musi być idealna, wielkość liter ma znaczenie. Testuj!!!
Tylko nie mieszaj w epg, bo nie ma sensu zmienia się codziennie. Chyba że napiszesz skrypt z podmiankami i umieścisz go w harmonogramie.

Moja propozycja na ogarnięcie problemu:

Tutaj  z epg.ovh
#EXTINF:-1 tvg-id="Discovery Channel" tvg-logo="http://epg.ovh/logo/Discovery+Channel.png" group-title="Poland",Discovery Channel PL

Dla Germany:

#EXTINF:-1 tvg-id="Tu id z De epg pewnie coś z .de na końcu" tvg-logo="http://live.tvspielfilm.de/static/images/channels/large/HDDIS.png" group-title="Germany",Tu nazwa której niema w epg.ohv np: Discovery DE

Tu epg de jak by Twoje nie ogarniało By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.

A tu cała baza: By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: