Ocena wątku:
  • 2 głosów - średnia: 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
FanFilm - temat zbiorczy - błędy, problemy, zgłoszenia
Nie, nie masz. Nie podałeś logów. (U kolegi który to miał pomogło wyłączenie cdapremium - co nie miało kompletnie związku - pewnie przy którymś przeinstalowaniu przeczyściło mu w końcu cache)
Poza tym - 1000x mówione - FanFilm nie odtwarza filmów - tylko je wyszukuje - odtwarza kodi za pomocą resolvera.
FanFilm wyszukuje linki do filmów na stronach. Jak się wyświetlą źródła i klikniemy, rola FanFilm się kończy - do gry wchodzi resolverurl - czyli taki tłumacz linków z różnych serwisów na formę zrozumiałą dla kodi. Jak rozpozna link, to przygotowuje odtwarzanie - i jego rola się kończy - za odtwarzanie odpowiedzialne jest już tylko kodi.
Także to już nie wina FanFilm tylko waszego kodi/ustawień (http2 masz wyłączone - w pierwszym poście jest link)/ serwisów/serwerów które za wolno odpowiadają.

(17-10-2023, 01:07 PM)dornit napisał(a): By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.

Na samym dole widać jak próbuje znaleźć serial SEE ale dostał odpowiedź z xt7 Dark.Matter.SO2E03, a nie SEE.
Szukając manualnie na stronie XT7 wpisując SEE S02e03 normalnie znajduje takowy plik.

I tak Alldebrid działa normalnie, wyświetla tylko źródła z serwisów wideo bez torrentów, a szkoda.
Będzie poprawione w kolejnej wersji - na tyle ile się da. Wyszukiwarka tb7 jest mocno nieprecyzyjna i ciężko jest ogarnąć wszystkie możliwości żeby trafić dobrze.

(05-10-2023, 04:47 PM)juvek napisał(a): Sorry , poprawiłem.

(Edit) 
Wygląda na to że hasło i login do cda premium stało na przeszkodzie. Usunąłem i wszystko śmiga jak wcześniej.
Raczej bez związku, ale pewnie podczas przeinstalowania wyczyściło ci cache linków w ff lub w resolverze. Samo wyszukiwanie przez jakiś scraper nie ma żadnego wpływu na odtwarzanie.
Widziałem rzeczy, o których wam ludziom nawet się nie śniło. Płonące okręty szturmowe w konstelacji Oriona. Strumienie elektronów jarzące się w ciemności przy wrotach Tannhausera. Pamięć o wszystkich tych chwilach zniknie w otchłani czasu, jak łzy w deszczu. Pora umierać...
REKLAMA:

Proszę o pomoc nie mogę oglądać filmów seriali. By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.
Ale w jakim sensie? Nie znajduje ci źródeł? Nie działają? Dałeś loga, ale bez próby odpalenia filmu/serialu.
Dostałeś już wcześniej informacje co masz zrobić.
Załóż konto na filser - darmowe zawsze da jakieś linki, jak chcesz mieć gwarancję to wykup tb7/rapideo

To nie wina fanfilm tylko twojej sieci lub czasu odpowiedzi z serwerów tb7
'''CVideoPlayerAudio:Tonguerocess - stream stalled
2023-10-28 10:20:16.213 T:27881 info <general>: CVideoPlayer::OnExit()
2023-10-28 10:20:16.213 T:27881 info <general>: VideoPlayer: eof, waiting for queues to empty
2023-10-28 10:20:16.213 T:27881 info <general>: Closing stream player 1
2023-10-28 10:20:16.213 T:27881 info <general>: CDVDMessageQueue(audio)::WaitUntilEmpty
2023-10-28 10:20:16.213 T:27881 info <general>: Waiting for audio thread to exit
2023-10-28 10:20:16.213 T:27903 info <general>: thread end: CVideoPlayerAudio::OnExit()
2023-10-28 10:20:16.213 T:27881 info <general>: Closing audio device
2023-10-28 10:20:16.214 T:27610 warning <general>: ActiveAE - large audio sync error: -8015.450256'''
Spróbuj zmienić ustawienia swojej sieci, połączyć się przez innego dostawcę, inny router itp
Fanfilm nie ma tu nic do rzeczy.
Widziałem rzeczy, o których wam ludziom nawet się nie śniło. Płonące okręty szturmowe w konstelacji Oriona. Strumienie elektronów jarzące się w ciemności przy wrotach Tannhausera. Pamięć o wszystkich tych chwilach zniknie w otchłani czasu, jak łzy w deszczu. Pora umierać...
(28-10-2023, 10:15 AM)Tomek napisał(a): Ale w jakim sensie? Nie znajduje ci źródeł? Nie działają? Dałeś loga, ale bez próby odpalenia filmu/serialu.
Dostałeś już wcześniej informacje co masz zrobić.
Załóż konto na filser - darmowe zawsze da jakieś linki, jak chcesz mieć gwarancję to wykup tb7/rapideo
Mam konto tb7 po wyszukaniu np. serialu na fanfilm odtwarza 2 sek i stop [zamarźnięty obraz]
No to nie jest wina fanfilm tylko odpowiedzi serwerów tb7. Spróbuj wyłączyć w advancedsettings http - link masz w pierwszym poście - do którego za każdym razem odsyłam. Zamarzają ci źródła.
Tb7 niestety w weekendy często nie domaga
U ciebie widać duży brak synchronizacji dźwięku a więc ewidentnie na sieci zbyt wolno odpowiada
Cześć,

Używam Fanfilm i skórki Bingie Mod. Kodi w najnowszej stabilnej wersji.

Mam problem z clearlogo, tj. brak grafiki tytułu filmu czy serialu. Pojawia się tylko tytuł w postaci tekstu. Dodatki Fen, czy Seren wyświetlają to logo poprawnie. Dodałem w ustawieniach Fanfilm mój Fanart API key, ale to nie pomaga. Dodałem też ten key wszędzie tam, gdzie było to możliwe (w dodatkach obsługujących skórkę) Także bez skutku. Ustawienia skórki poprawne, tzn. ma wyświetlać clearlogo zamiast tytułu tekstowego, co działa dla pozostałych dodatków.

Ma ktoś w was jakieś wskazówki, co jeszcze można zrobić, żeby tytuły wyświetlały się w postaci logo a nie tekstu? Drobny detal, ale nurtuje mnie, że to nie działa.

Z góry dzięki za porady.
Pozdrawiam.
B.
REKLAMA:

Obecnie FanFilm nie ma obsługi clearlogo - jest już chyba gotowe w kolejnej wersji
Mała poprawka do dodatku zaluknijcc. W przypadku gdy nie można wyszukać po pełnym tytule, a tytuł zawiera ':' np: Demeter: Przebudzenie zła
Scrypt spróbuje doposować wyszukiwaną frazę sprzed ':' np: Demeter

zaluknijcc.zip
Rodzaj pliku: .zip
Ilośc pobrań: 30
Rozmiar: 1.88 KB
(29-10-2023, 08:08 PM)Tomek napisał(a): Obecnie FanFilm nie ma obsługi clearlogo - jest już chyba gotowe w kolejnej wersji

Dzięki za odpowiedź. Będę czekał. 

Przy okazji chciałem dodać, że doceniam ogrom pracy autorów  włożony w rozwój tego dodatku.
[PROPOZYCJA]
Chciałbym zaproponować developerom rozważenie dodania opcji "Edytuj wyszukiwanie w źródłach" dostępne z poziomu menu podręcznego po tytułem filmu/serialu.
Opcja powinna dawać możliwość edycji tytułu oraz roku wyszukiwania w źródłach.
Powinno to rozwiązać wiele problemów wyszukiwania np. gdy tytuł filmu zawiera "Part One", a w bibliotece źródła widnieje jako "Part 1" oraz zadowolić wszystkich entuzjastów znaków specjalnych "%" oraz polskich literek "Łotr" <-> "Lotr" 
Warto również dodać informacje, że użycie tej opcje "edytowanego wyszukiwania" może w rezultacie zwrócić inny film/serial niże oczekiwany.

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości