Ocena wątku:
  • 1 głosów - średnia: 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
EPG
Kanały FAST dopiero co u nas raczkują. Mamy do dyspozycji Rakuten TV oraz Xiaomi TV+ i ostatnio zmieniający się WP Pilot który to usilnie twierdzi że będzie platformą FAST z czym nie do końca się mogę zgodzić.
Niestety jedyne kilka dosłownie 4 kanały w naszym ojczystym języku są dostępne w ofercie Rakuten TV.
Na Pluto TV, Samsung TV Plus oraz LG Channels nie mamy co obecnie liczyć. Wspomniane platformy FAST na chwilę obecną nie planują wejścia na polski rynek.

Pierwszy z kanałami FAST na naszym rynku ruszył Rakuten TV co dało ostro do myślenia WP Pilotowi oraz całej reszcie Warner Bros Discowery i innym.
Ale jak to bywa na naszym rynku medialnym wszystko musimy zrobić po swojemu. Mały nakład pracy w zamian duży zysk.
Odgrzebano z archiwów seriale i programy produkcji własnej lub też inne niszowe treści i udostępniono to niby jako kanały FAST tylko po to by nie być w tyle i nie stracić dużego kawałka tortu jakby się okazało że jednak takie Pluto TV wejdzie znienacka na nasz rynek.

------------
@sky02
EPG pewnie wcześniej czy później będzie.
Najpierw muszę pokombinować jak te streamy z drm odpalić w E2
Odpowiedz
REKLAMA:

@azman  ja wszystko rozumiem i dzięki Smile Tylko Ty masz 6 plików z epg i odbiorca może sobie wybrać czego potrzebuje, pobranie nawet rozproszone w czasie. A ja muszę upchać wszystko w jednym pliku. Z DRM na E2 możesz mieć duży problem w dobrej jakości L1. Google za dużo zainwestowała w te certyfikaty. L3 może Ci da się uzyskać, nie jestem specjalistą, ale dla Linuxa  są duże ograniczenia. Jest patent na Netfixa : By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.
Odpowiedz
Zgadzam się ze @sky02 - EPG osiąga już w tej chwili monstrualne rozmiary i dodawanie tzw. junk-channels niepotrzebnie go dociąży.
1
Odpowiedz
Pierwsze koty za płoty. Smile
[Obrazek: wpjfDlnl.jpg]
[Obrazek: rvXzhbLl.jpg]

Podziękowali: sky02
1
1
Odpowiedz
Pierwsze koty za płoty. Smile
[Obrazek: wpjfDlnl.jpg]
[Obrazek: rvXzhbLl.jpg]
Odpowiedz
No i złamali mnie Smile Kanały FAST TVNu dodane do epg, można już testować. Podziękowania dla: @Max1000  i @azman
[Obrazek: ACbYw9Ql.jpg]
1
Odpowiedz
REKLAMA:

Niestety epg nowych kanałów się nie ładuje. Pod którym adresem ovh najlepiej wgrać? Mam OTT Navigator. Może kwestią innego nazewnictwa - poniżej zrzut.

[Obrazek: cLQlrggl.jpg]
Odpowiedz
Tak inne nazwy kanałów. Podeślij listę nazw kanałów to dodam.
Odpowiedz
Na razie są te 4 ze screena - poniżej ich nazwy:

TVN Kultowe Seriale
TVN Moto
TVN w Domu
TVN Życie Jak w Bajce
Odpowiedz
(21-01-2024, 08:30 AM)Iptv-owiec napisał(a): Niestety epg nowych kanałów się nie ładuje. Pod którym adresem ovh najlepiej wgrać? Mam OTT Navigator. Może kwestią innego nazewnictwa - poniżej zrzut.

[Obrazek: cLQlrggl.jpg]
patrzac  na  twoje  foto    to  plusx    i   coś   dziwnie   OTT  Navigator    wstawia nazwy  , ponieważ masz nazwę  kanału   i  obok  jest   grupa  w  jakiej  na liscie  są   przypisane  te  kanały  .przyklad  TVN w Domu   [Popularny]   i  te  Popularny  to  nazwa grupy    która nie jest    oryginalnie  w nazwie     tvg-id="tvn w Domu" tvg-name="tvn w Domu"   i  pewnie  dlatego    nie  przydziela ci epg    ...a  poza tym  u mnie   w  epg  pl/xml   mi  sie  jeszcze nie  pojawiły  te  kanały
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: