Ocena wątku:
  • 2 głosów - średnia: 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
FanFilm - temat zbiorczy - błędy, problemy, zgłoszenia
A można usprawnić serwis cda bez premium bo lubię oglądać filmy z aktorem Louis de Funès a czasami na hostach premium brak ale z cda z ff chyba coś nie działa bo w aplikacji cda są filmy z Louis de Funès a tego samego filmu z ff cda już nie wyszukuje
REKLAMA:

Nie od dziś wiadomo, że darmowy content jest trzymany na serwerach, które próbują w jakiś sposób pozyskać jakieś dane czy samych użytkowników poprzez różnego rodzaje reklamy, malware itd.
Wejście na taką stronę poprzez przeglądarkę pewnie wyświetliło by masę wyskakujących reklam, o ile nie ma się zainstalowanego dodatku blokującego tego typu rzeczy jak np. ublock origin.
Tutaj chodzi tylko o pobranie jedynie konkretnego pliku, który sam w sobie nie musi być zainfekowany.
Zresztą komunikat Avasta mówi tylko o tym, że ta domena jest na tzw. czarnej liście, a nie że znaleziono wirusa. Avast ma różne komponenty i jeden z nich sprawdza twój ruch internetowy, a przynajmniej nazwy domen.
O ile używasz aktualizowanej wersji systemu operacyjnego i aktualizowanej przeglądarki i korzystasz z rozwagą, to naprawdę wystarczy wbudowany w system, w Windowsie do Defender, na Androidzie niezrotowanym nic nie potrzeba, to żadne dodatkowe programy antywirusowe nie są potrzebne.
Reasumując: odtworzenie pliku, którego adres zwraca serwis Filman , nie wyrządzi krzywdy.

Podziękowali: arkady1964
1
Jest jeszcze jeden problem po zainstalowaniu aktualizacji, po zakończeniu oglądania, nie synchronizuje się z Traktem, odznaczając odcinek jako obejrzany, a co za tym idzie nie pojawia się też okienko do wystawienia oceny.
Ustawienia wtyczki trakt bez zmian, zrobiłem ponowną aktywację trakt w FF i czyszczenie cache w FF.
Ta wersja nie ma już wsparcia i nie będzie naprawiana pod kątem działania z trakt.
Widziałem rzeczy, o których wam ludziom nawet się nie śniło. Płonące okręty szturmowe w konstelacji Oriona. Strumienie elektronów jarzące się w ciemności przy wrotach Tannhausera. Pamięć o wszystkich tych chwilach zniknie w otchłani czasu, jak łzy w deszczu. Pora umierać...
Problem z integracją dotyczy aktualizacji od @tele .
Oficjalna wersja z repo integruje się bez problemów.
@Piotr.W
Uu, to sorry.
Wydawało mi się, że nic nie ruszałem z trakt, bo sam nie używam, ale widać coś wpłynęło.
Zmian było sporo, i to od ponad 2 miesięcy, a dopiero Ty teraz zgłaszasz taki problem, choć tyle osób pobierało załączane przeze mnie pliki - chyba że też nikt z nich nie używa tej integracji z trakt. Ciekawe od kiedy to przestało działać.
Możesz spróbować też pozmieniać różne opcje, takie jak np.ostatio miałeś "odświeżanie po skończeniu odtwarzania" , "wyświetlanie źródeł w oknie" zamiast w katalogu i zobaczyć czy wtedy zadziała.
Wieczorem spróbuję zerknąć co mogło się przestawić.
REKLAMA:

Spoko, wiem, że nie łatwo to wszytko ogarnąć.
Kombinowałem z różnymi opcjami, ponownie zrobiłem autoryzację z Trakt, czyszczenie cache i nic nie pomogło.
Na próbę, wróciłem do wersji oficjalnej i tu działa z tymi samymi ustawieniami.
@Piotr.W
Czy możesz sprawdzić tą poprawkę? Powinna przywrócić wcześniejszą funkcjonalność współpracy z Trakt.

Przy okazji poprawiłem wyszukiwanie źródeł dla zaluknij.cc i ekino-tv (przynajmniej dla tych tytułów, których mi nie wyszukiwał).
A dla @Jmno poprawiłem wyszukiwanie na cda, aby mógł sobie filmy z Louis de Funès pooglądać.

Podziękowali: piskor, Jmno
@tele
U mnie też nie działa Trakt częściowo, a nie instalowałem ostatniej poprawki. Raczej trakt wprowadził jakieś zmiany.

I teraz po zakończeniu oglądania pojawi się okno z prośbą o ocenę, to oznaczy jako obejrzane i prześle ocenę. Natomiast jak chcę oznaczyć ręcznie jako obejrzane, to pojawia się tylko komunikat o błędzie Trakt.
Nie mam teraz dostępu do Kodi i nie jestem w stanie sprawdzić tego o czym pisał @tele , ale po przeinstalowaniu na oficjalną wersję bez aktualizacji, trakt zachowywał się poprawnie.

W zasadzie to mam konta w płatnych serwisach i bardziej mi zależny na integracji z trakt niż na dostępie do filmana wiec generalnie wróciłem do wersji bez aktualizacji, ale potestuje jak będę miał trochę czasu i dostęp do Kodi.

Co do filmana, to jakiś czas temu założyłem tam jakieś fejkowe konto i jak coś potrzebuje, to ogarniam to przez przeglądarkę.

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 3 gości