Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Play NOW BOX 3 - usunięcie logowania Play
Witam
Kupiłem Play NOW BOX 3 - na all.... w sklepie Lomba...
Poprzedni użytkownik nie usunął danych logowania Google i Play

Chcąc unikać problemów zresetowałem do ustawień fabrycznych ale logowanie do systemu Play jest nadal aktywne. Pomijając fakt że mam pełen pakiet z Netflixem na czyjś koszt pytanie:

1. Czy da się usunąć dane logowania Play w Play Box 3
2. Jakie są ryzyka korzystania z czyjegoś pakietu bez jego wiedzy? Możliwe że został skradziony albo nie były płacone raty. Mogą robić śledztwo po nr IP?

Wiem że jest ten watek poruszany przy Play box 2 ale może Play Box 3 nie może mieć usuniętego profilu Play?
Odpowiedz
REKLAMA:

(07-12-2023, 09:52 AM)Loozak12 napisał(a): Witam
Kupiłem Play NOW BOX 3 - na all.... w sklepie Lomba...
Poprzedni użytkownik nie usunął danych logowania Google i Play

Chcąc unikać problemów zresetowałem do ustawień fabrycznych ale logowanie do systemu Play jest nadal aktywne. Pomijając fakt że mam pełen pakiet z Netflixem na czyjś koszt pytanie:

1. Czy da się usunąć dane logowania Play w Play Box 3
2. Jakie są ryzyka korzystania z czyjegoś pakietu bez jego wiedzy? Możliwe że został skradziony albo nie były płacone raty. Mogą robić śledztwo po nr IP?

Wiem że jest ten watek poruszany przy Play box 2 ale może Play Box 3 nie może mieć usuniętego profilu Play?
Co do logowania Google możesz wylogować sam, a co do zalogowania usług play (telewiazja) jak ktoś nie będzie opłacał to za jakiś czas sami wylogują.
przerobilem już kilkanaście tych bodów od play v2 v3 v4 i nigdy nie przejmowałem się tym że ktoś się nie wylogował z czegoś, wgrywałem sobie launcher i nadal korzystałem z boxa czy to z yt czy nf czy też tej telewizji
Odpowiedz
Możesz wyłączyć usługe com.sdmc.tms który służy za zdalny nadzór nad urządzeniem.
I zgasić launcher play.

Mała uwaga: com.sdmc.tms nie da się już wyłączyć w play box v4, komenda via adb = komunikat odmowa.
DV8990-KPP:/ $ pm disable-user --user 0 com.sdmc.tms
Cannot disable
1|DV8990-KPP:/ $ pm uninstall -k --user 0 com.sdmc.tms
unloadable

I w wersji v4 box sdmc jest spięty do 2 serwerów nadzoru
producenta: By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować. z procesu com.sdmc.tms
samego operatora: By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować. z procesu com.sdmc.tms.play.avs

Nie wiem jak w v4 produkcji kaona, bo nie miałem go w rękach.
Odpowiedz
Dzień dobry
Posiadam Play Boxa , tylko starsza wersja, od wczoraj wyskoczył komunikat o potrzebie logowania do play (prawy górny róg) i tym saamym kanały bezpłatne są oznaczone kłódeczką  (TV radia itp) czy jest możliwość usunięcia tego?
Dzięki Piotr
Odpowiedz
(07-12-2023, 04:14 PM)477112 napisał(a): By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować. z procesu com.sdmc.tms
samego operatora: By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować. z procesu com.sdmc.tms.play.avs

Nie wiem jak w v4 produkcji kaona, bo nie miałem go w rękach.
Napisz prosze coś więcej  Dodgy
Czy to oznacza że tego nowego okrągłego boxa można bez kłopotu zdalnie zablokować oraz nie można wyłaczyć aktualizacji Huh
Odpowiedz
Podepnę się, może ktoś znalazł sposób jak wyrejestrować użytkownika z konta Play (też nabyłem boxa na alle z lombardu), a chciałbym skorzystać ze swojego konta Play, robiłem fabryczny to wyczyścił wszystko ale niestety konto usługi play, które ktoś tam miał wróciło. Jedyne obejście jakie udało mi się zrobić to ze sklepu zainstalować aplikację Play NOW i tam mi pozwolił dodać swoje konto no ale taka proteza jest trochę bez sensu skoro box ma tą aplikację wbudowaną.
Odpowiedz
REKLAMA:

(15-07-2024, 07:55 PM)Renegade napisał(a): Podepnę się, może ktoś znalazł sposób jak wyrejestrować użytkownika z konta Play (też nabyłem boxa na alle z lombardu), a chciałbym skorzystać ze swojego konta Play, robiłem fabryczny to wyczyścił wszystko ale niestety konto usługi play, które ktoś tam miał wróciło. Jedyne obejście jakie udało mi się zrobić to ze sklepu zainstalować aplikację Play NOW i tam mi pozwolił dodać swoje konto no ale taka proteza jest trochę bez sensu skoro box ma tą aplikację wbudowaną.
Jeżeli chodzi o tego nowego boxa okrągłego to jest numer przypisany na stałe nie tak jak było w poprzednich wersjach
Odpowiedz
(16-07-2024, 12:16 AM)RebA napisał(a):
(15-07-2024, 07:55 PM)Renegade napisał(a): Podepnę się, może ktoś znalazł sposób jak wyrejestrować użytkownika z konta Play (też nabyłem boxa na alle z lombardu), a chciałbym skorzystać ze swojego konta Play, robiłem fabryczny to wyczyścił wszystko ale niestety konto usługi play, które ktoś tam miał wróciło. Jedyne obejście jakie udało mi się zrobić to ze sklepu zainstalować aplikację Play NOW i tam mi pozwolił dodać swoje konto no ale taka proteza jest trochę bez sensu skoro box ma tą aplikację wbudowaną.
Jeżeli chodzi o tego nowego boxa okrągłego to jest numer przypisany na stałe nie tak jak było w poprzednich wersjach

Nie nie tu chodzi o V3, okrągły to chyba V4
Odpowiedz
Exclamation 
OK może komuś się przyda, udało mi się w końcu w V3 zalogować na swoje konto PLAYa, gdy pojawił się komunikat, że zostałem wylogowany z usługi i pod spodem mam 3 opcje (Aplikacje, Spróbuj ponownie, Ustawienia) niestety nigdzie nie ma wprowadzenia ręcznego mimo, że komunikat powyżej sugeruje coś innego... 

oto rozwiązanie:
Cytat:1. wchodzimy w ustawienia i aplikacje systemowe
2. odnajdujemy aplikację Telewizja Play
3. zatrzymujemy ją
4. czyścimy dane
5. odinstalowujemy aktualizacje (i to chyba kluczowa operacja)
6. uruchamiamy aplikację
7. po uruchomieniu zamiast guzika "Spróbuj ponownie" pokazuje się "Rejestracja ręczna" !, po wybraniu można wpisać nr telefonu i aktywować. Cool
Odpowiedz
Witam
Czy komuś się udało przelogować na swoje konto Playbox 4? Wylogowało mnie z konta poprzedniego właściciela nie da się zalogować na inne konto
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: