16-07-2024, 06:46 PM
Niby czemu ma być wyłączone? Przy wyłączonym odtwarza materiał podczas eksplorowania informacji. Zresztą dla mnie możesz mieć wyłączone...
|
Arctic: Zephyr 2 - Resurrection
|
|
16-07-2024, 06:46 PM
Niby czemu ma być wyłączone? Przy wyłączonym odtwarza materiał podczas eksplorowania informacji. Zresztą dla mnie możesz mieć wyłączone...
REKLAMA:
16-07-2024, 06:56 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 16-07-2024, 07:06 PM przez arkady1964.)
Ponieważ zatrzymuje film, przy przeglądaniu informacji, gdy jest załączona...
Jak chcę to zrobić nie muszę mieć tego załączonego w ustawieniach skórki, wystarczy zrobić w OSD stopklatkę i wcisnąć przycisk "i" (informacje). Natomiast w ustawieniach muszę mieć funkcję WYŁĄCZONĄ, ponieważ ta funkcja załączona w ustawieniach skórki robi mi stopklatkę na stałe przy korzystaniu z informacji. Pozdrawiam Edycja. Wydaje mi się, że problem dotyczy systemu Android TV, gdyż na Xbox One wszystko działa w najnowszej wersji skórki.
16-07-2024, 07:15 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 16-07-2024, 07:16 PM przez leszekgd.)
Czy dobrze rozumuję: Ty chcesz, żeby film się odtwarzał podczas przeglądania info, tak? Nie pomyślałem, że tak można chcieć
. Gdy wyświetla się info nic w zasadzie nie widać poza tym, że coś się rusza . Na Pececie działa to w ten sposób (najnowsza wersja skórki). Faktycznie na Nvidii robi się stopklatka z dźwiękiem. Obstawiam, że na Firesticku jest to samo. Czyli wygląda to na buga ale na urządzeniach z androidem (działa na PC i XBOX). Także @arkady1964 potwierdzam Twój problem i sorki za niezrozumienie kwestii.Podziękowali: arkady1964
Tak o to mi cały czas chodzi.
Jak pisałem, gdy chce stopklatkę w informacjach, wystarczy, że ją wcześniej załączyć w OSD. Teraz sprawdziłem, faktycznie na Windows 10 podobnie jak na Xbox One funkcja działa bez problemów. Wciąż problem jest na Android TV. Sprawdzone na 2 box-ach tj. Xiaomi Mi Box S i Canal + Box. @DenDy, proszę o naprawę tego dla Android TV. @leszekgd napisał "Gdy wyświetla się info nic w zasadzie nie widać poza tym, że coś się rusza" Tak na marginesie. Zapewniam Cię, że wszystko widać doskonale, tylko skórka AZ2:R wymaga reinstalacji. Nie jest to żaden błąd, po prostu to trzeba zrobić, aby funkcja działała, do tego należy zrobić ustawienia, które podałem wcześniej w tym wątku. Rozumiem, że trzeba od nowa konfigurować, ale moim zdaniem warto to zrobić dla chcących aby funkcja prawidłowo działała, to znaczy, aby było wszystko doskonale widać. Reasumując. Wszystko widać, tylko skórka wymaga reinstalacji, potem już cały czas funkcja działa znakomicie. Gdy nie chcesz tracić ustawień, to na Android TV możesz zainstalować do testów fork Kodi, czyli WBMC: By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować. Na Android Box możesz mieć zainstalowane Kodi i WBMC (pewnie to wiesz tj. WBMC, ale jak wspomniałem, piszę też dla innych użytkowników). Pozdrawiam Podziękowali: leszekgd
16-07-2024, 08:50 PM
@arkady1964 faktycznie efekt jest zacny! Jednak nie dla mnie, nie chcę tracić nic z filmu podczas czytania informacji.
Podziękowali: arkady1964
1
W tej funkcji, dla każdego coś dobrego, według potrzeb...
Dla mnie i innych zainteresowanych, można z niej korzystać wciskając "i" w trakcie filmu. Odtwarza się film i są równocześnie dostępne informacje (gdy działa funkcja przezroczyści). Jest też inna możliwość, wystarczy wcisnąć stopklatkę, następnie "i". Wyświetli się wyraźna stopklatka i można przeglądać informacje. Zamknięcie informacji i wrócenie do filmu następuje przez wciśniecie przycisku powrót. Pozdrawiam REKLAMA:
@DenDy, gdy wszystko zostało już wyjaśnione z problemem który zgłosiłem proszę o naprawę funkcji w Android TV lub gdyby była możliwość to jeszcze lepiej wprowadzenie tej funkcji do skórki AZ2:R podobnie działającej jak w skórce Arctic Fuse...
Funkcja ta mi się niezwykle podoba i zależy mi na niej w skórce AZ2:R, do tego jestem przekonany, że bardzo wielu użytkowników skórki AZ2:R pragnie tej funkcji działającej na Android TV. Z tego systemu operacyjnego mając zainstalowane Kodi korzysta przecież olbrzymia ilość użytkowników. Tak czy siak (naprawa funkcji lub jeszcze lepiej wprowadzenie do AZ2:R funkcji podobnej do tej z Arctic Fuse), uprzejmie ponawiam prośbę, o tę funkcje, gdy znajdziesz ku temu czas, aby działała ona w najnowszych wersjach skórki AZ2:R na Android TV. Wiem, że wymaga to pracy i naprawdę wielkie podziękowania dla Ciebie za wsparcie dla tej znakomitej skórki. ![]() Pozdrawiam
@DenDy, wczoraj wróciłem do wersji 1.0.19 skórki AZ2:R, na pewno przeczytałeś moje uwagi, że funkcja z przezroczystością nie działa w wersjach 1.0.21 oraz 1.0.20 na Android TV (po wciśnięciu "i" następuje stopklatka,
czego nie było do wersji 1.0.19 włącznie).Teraz w sezonie wakacyjno-urlopowym, możesz nie mieć czasu. Zresztą nie ma żadnej potrzeby pośpiechu, jednak gdyby tylko była możliwość to bardzo proszę, o naprawę funkcji, albo co byłoby ideałem wprowadzenie do AZ2:R funkcji podobnie działającej jak w skórce Arctic Fuse (lub dodatkowa kontrolka obok "i" w OSD pokazująca tylko obsadę). Oczywiście, zdaję sobie sprawę, że to wymaga poświęcenia prywatnego czasu i serdeczne podziękowania dla Ciebie i wszystkich, którzy Ci pomagają, za wsparcie dla tej świetnej skórki. ![]() Pozdrawiam
21-07-2024, 10:33 AM
Czytałem, ale nie wiem czemu tylko na androidzie jest z tym problem. Nawet tej opcji nie tykałem.
Dodatkowo nie używam androida, więc ciężko mi to sprawdzić. A co do obsady to już przecież pisałem, że jest tam za dużo roboty i nie będę tego robił. Podziękowali: arkady1964 (18-05-2024, 09:30 AM)DenDy napisał(a): Patrzyłem na to, ale jest przy tym sporo roboty, marne szanse. @DenDy, precyzując co do "Obsady" użyłeś określenia "marne szanse", zrozumiałem, że mimo minimalnych, ale jednak są szanse na realizację tego. Co do nie działania funkcji na Android TV, zauważyłem do dość wcześnie. Zanim napisałem o tym problemie na Forum, długo nie byłem pewny co się dzieje, tym bardziej ze funkcja działała i wciąż działa na Windows i Xbox. Nawet nie jestem pewien kiedy pierwszy raz to zauważyłem, ale chyba było to już na wersji 1.0.20 Początkowo myślałem, że coś mam "namieszane" w ustawieniach, jednak po wielokrotnych próbach stwierdziłem, że ostatnią prawidłowo działającą na Android TV wersją jest wersja 1.0.19 skórki. Wiem, tej opcji nie "tykałeś" i nie wiem co ma wpływ na ten problem na Android TV, że funkcja nie działa w wersjach 1.0.20 oraz 1.0.21 skórki. Zwróciłem uwagę na ten problem, jaki zaistniał na Android TV... No cóż, jeżeli nie można naprawić tej funkcji, albo wprowadzić podobną funkcję do skórki, która by na AZ2:R prawidłowo działała, to trudno. Pozdrawiam |
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|