Ocena wątku:
  • 2 głosów - średnia: 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
FanFilm - temat zbiorczy - błędy, problemy, zgłoszenia
Tak, potem, ponowna instalka wszystkiego na Kodi.  Sad  Trochę czasochłonna zabawa...

Pozdrawiam
REKLAMA:

(09-11-2024, 03:56 PM)Toov napisał(a):
(09-11-2024, 03:44 PM)arkady1964 napisał(a): Tak wyczyszczenie pamięci podręcznej i restart na Android TV, często pomaga. Jednak od czasu, gdy przez pomyłkę kliknąłem powyżej w menu Aplikacje na "wyczyść dane" aplikacji...  I usunąłem wszystko Sad ,  oprócz Kodi, to obecnie najczęściej po zawieszeniu się Kodi stosuję tę prostą i praktycznie zawsze skuteczną metodę, którą podałem. 

Pozdrawiam

"Kto przez przypadek nie usunął danych Kodi, ten przegrał życie".
Chińskie przysłowie  Big Grin
a co wy gadacie... jeśli ktoś nie robi kopii codziennie to sam sobie winny...
[Obrazek: aXX5ILDl.png]

Podziękowali: arkady1964
Widziałem rzeczy, o których wam ludziom nawet się nie śniło. Płonące okręty szturmowe w konstelacji Oriona. Strumienie elektronów jarzące się w ciemności przy wrotach Tannhausera. Pamięć o wszystkich tych chwilach zniknie w otchłani czasu, jak łzy w deszczu. Pora umierać...
1
1
Też mam problem z filmanem właśnie od wczoraj. Czekam na rozwój sytuacji. Btw ktoś nie może wyłączyć wyżej kodi, a ja mam problem czasem z jego włączeniem. Pomaga dopiero wymuszenie zatrzymania i czyszczenie pamięci podręcznej. Jest na to jakieś lepsze rozwiązanie? To trochę uciążliwe robienie tego prawie za każdym razem, a kiedyś działało bez problemu.
@Knife5  Również miałem podobny problem na Android TV, pomogło wyczyszczenie pamięci podręcznej.
Następnie, ponowna instalacja Kodi z pliku ZIP (nakładka). Instalka nastąpiła jako aktualizacja. U mnie pomogło...

Uwaga! Dotyczy to tylko Android TV, na innych systemach tego nie stosowałem.

Pozdrawiam
(09-11-2024, 04:56 PM)Knife5 napisał(a): Też mam problem z filmanem właśnie od wczoraj. Czekam na rozwój sytuacji. Btw ktoś nie może wyłączyć wyżej kodi, a ja mam problem czasem z jego włączeniem. Pomaga dopiero wymuszenie zatrzymania i czyszczenie pamięci podręcznej. Jest na to jakieś lepsze rozwiązanie? To trochę uciążliwe robienie tego prawie za każdym razem, a kiedyś działało bez problemu.

Jaki sprzęt i jaka wersja Kodi?
...możliwe, że Kodi nie włącza Ci się dlatego, że się wcześniej nie wyłączył - i stąd konieczność wymuszenia zamknięcia przed uruchomieniem (nie ma potrzeby wymuszania zamknięcia aplikacji, która już jest zamknięta).
Być może jakaś wtyczka blokuje Ci zamykanie Kodi (np. FanFilm miał taki problem, ale @tele ostatnio go rozwiązał).
1
@Knife5  Jaki system operacyjny. U mnie filman na FF1 z poprawką od @tele jeszcze z rana działał na Android TV.

Pozdrawiam

Edycja. Używam do filmana też przeglądarkę BrowseHere wygląda na to, że z tego korzystałem rano. Na Android TV używam FF1 i FF3 do tego wtyczka ekino-tv oraz przeglądarka BrowseHere to uzupełnia. Jest tego sporo, włączam na przemian te multimedia i łatwo o pomyłkę. Jednak rano to był film z przeglądarki BrowseHere na serwisie internetowym filman.
REKLAMA:

(09-11-2024, 05:16 PM)arkady1964 napisał(a): @Knife5  Jaki system operacyjny. U mnie filman na FF1 z poprawką od @tele jeszcze z rana działał na Android TV.

Pozdrawiam
System Fire OS 7.6.8.1, wersja KODI 21.1 z poprawkami od tele
Masz problem z uruchomieniem Kodi, czy dodatku FanFilm?
Zawsze możesz wyłączyć dodatek i po restarcie Kodi sprawdzić, czy problem dalej jest.
W ten sposób, drogą eliminacji, możesz spróbować dojść co powoduje problem.
Kodi też nie jest pozbawiony wad. Na różnych sprzętach, systemach, może się inaczej zachowywać.
Jak możesz, to spróbuj wersji wcześniejszej 20.5, albo którejś wersji Nightly, choć jeśli używasz systemu FireOS, to może nie być to takie łatwe, bo musisz ściągnąć sobie wersję sam, gdzieś np. na pendriva, bo w sklepie oficjalnym jest tylko najnowsza.
Musisz sam trochę pracy wykonać, jeśli Ci zależy na rozwiązaniu problemu dla samego siebie.

Cytat:Fanfilm działa (ekino, tb7, rapideo i inne działają),

Dokładnie, to tak jakby powiedzieć, że np. centrum handlowe nie działa, podczas gdy okazuje się, że tylko jeden sklep w tej galerii handlowej jest nieczynny.

Fanfilm to nie Filman - chyba można to rozróżnić pisząc na forum o problemie.

A jeśli chodzi jeszcze o tego Filmana, to po moim małym "research-u" domena, która była używana do strumieniowania materiałów premium została zawieszona - być może z powodu niezapłacenia za kolejny okres. Stało się to 8 listopada, ok. 30 minut po północy. O 17:15 zarejestrowana została kolejna (dlatego widzicie kolejne źródła), ale chyba czeka ona na aktywację i uruchomienie "Domain Status: addPeriod By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.". W związku z tym, żadna z nich na razie nie może zostać "rozwiązana", czyli w dużym uproszczeniu nie działa. Zatem na razie czekamy.

Podziękowali: Tomek
1
(09-11-2024, 02:20 PM)Croton napisał(a): By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.
2
Drugi problem - to nie mogę wyłączyć Kodi. Ktoś, coś podpowie?

@szopns
Zobacz na ten plugin (po instalacji będzie w programach) nie ma lepszego wymuszenia zamknięcia kodi nie zależnie od systemu By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.

Prosta i skuteczna metoda. Zadziałało. Dziękuję i pozdrawiam.
1

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości