Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Problem z wtyczką pobierającą informacje z filmweb
czy jest możliwość dodania do wtyczki funkcji pobierania oceny i liczby głosów z filmweba zamiast z imdb jak to jest aktualnie? oraz opcji gdy są pliki nfo z danymi nadpisania tylko informacji o ocenie i liczbie głosów zaciągniętych z filmweba.
Pozdrawiam
Odpowiedz
REKLAMA:

(28-06-2024, 12:12 PM)skupi napisał(a):
(23-06-2024, 04:30 PM)fietko napisał(a): Witam,
wtyczka Filmweb nie pobiera niektórych plakatów np."The Wings of the Dove1997", "Curdled1996". Proszę o sprawdzenie czy to tylko problem występujący u mnie czy ogólny. Dziękuję.

Sprawdź github, poprawiłem obsadę oraz plakaty filmweb. Sprawdź czy działa, filmweb daje webp, zamieniłem tylko jpg, które kodi czyta poprawnie, więc powinno działać

2.5.5
- Poprawka: obsada Filmweb
- Poprawka: plakaty Filmweb

W jakim repozytorium znajdę poprawioną wtyczkę filmweb ?
Odpowiedz
korzystam z wersji 2.5.5 scrapera.
Pojawiła się duża ilość błędów w wyszukaniu filmów, np: :
"Czas krwawego księżyca" - ściąga "Czas Apokalipsy"
"Sekret Madeleine Collins" - ściąga "To nie mój film"
"Niewiniątka" - ściąga "To nie mój film"
"Chiara" - ściąga "To nie mój film"
"Miedzy dwoma światami" - ściąga "Miedzy słowami"
"Złoto" - ściąga "Kulej.Dwie strony medalu"
Jest tego dużo więcej. Ale jednocześnie sporo tytułów ściąga poprawnie. (???)
Odpowiedz
(11-10-2024, 05:40 PM)cegielski napisał(a): korzystam z wersji 2.5.5 scrapera.
Pojawiła się duża ilość błędów w wyszukaniu filmów, np: :
"Czas krwawego księżyca" - ściąga "Czas Apokalipsy"
"Sekret Madeleine Collins" - ściąga "To nie mój film"
"Niewiniątka" - ściąga "To nie mój film"
"Chiara" - ściąga "To nie mój film"
"Miedzy dwoma światami" - ściąga "Miedzy słowami"
"Złoto" - ściąga "Kulej.Dwie strony medalu"
Jest tego dużo więcej. Ale jednocześnie sporo tytułów ściąga poprawnie. (???)
dorzucę jeszcze jeden problem.  Oceny filmów po ściągnięciu nijak się mają do ocen na stronie Filmweb.
Odpowiedz
Ma ktoś działającą wtyczkę filmwebu ? Bo u mnie już dawno nie pobiera okładek .....
Odpowiedz
Wtyczka umarła śmiercią naturalną jak widać.
Odpowiedz
REKLAMA:

(28-06-2024, 12:12 PM)skupi napisał(a):
(23-06-2024, 04:30 PM)fietko napisał(a): Witam,
wtyczka Filmweb nie pobiera niektórych plakatów np."The Wings of the Dove1997", "Curdled1996". Proszę o sprawdzenie czy to tylko problem występujący u mnie czy ogólny. Dziękuję.

Sprawdź github, poprawiłem obsadę oraz plakaty filmweb. Sprawdź czy działa, filmweb daje webp, zamieniłem tylko jpg, które kodi czyta poprawnie, więc powinno działać

2.5.5
- Poprawka: obsada Filmweb
- Poprawka: plakaty Filmweb

(08-11-2024, 07:13 PM)White_bathtub napisał(a): Wtyczka umarła śmiercią naturalną jak widać.
Jak sobie teraz poradzić żeby mieć polskie okładki ? Jakiś inny scraper albo inny sposób ?
Odpowiedz
(08-11-2024, 08:00 PM)ArielAnubis napisał(a): By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.

Czyli nazwa: "Australia" filtr "2008"

Otwórz sobie link to zobaczysz, że według funkcji Najbardziej dopasowany wynik dla filmweb to film "Moje spotkania: Australia" z "2008", co lepsze. jest to dokument Smile.
Wtyczka w funkcji automatycznej pobiera 1 wynik niestety. Ale jakim cudem filmweb jako najbardziej dopasowany wynik wybiera "Moje spotkania: Australia" z "2008" ??
1
Odpowiedz
A parametr &startCount=10 by tu nie pomógł - zabawa nim (ewentualnie dodanie go w opcje scrapera) pozwoliłoby odsiać "syfy".
10 - dałem eksperymentalnie - podobne problemy mieliśmy kiedyś w FF z wyszukiwaniem z tmdb - trzeba było bawić się właśnie ocenami żeby coś lepiej wychwycić
Widziałem rzeczy, o których wam ludziom nawet się nie śniło. Płonące okręty szturmowe w konstelacji Oriona. Strumienie elektronów jarzące się w ciemności przy wrotach Tannhausera. Pamięć o wszystkich tych chwilach zniknie w otchłani czasu, jak łzy w deszczu. Pora umierać...
By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.
1
Odpowiedz
(11-12-2024, 09:08 AM)Tomek napisał(a): A parametr &startCount=10 by tu nie pomógł - zabawa nim (ewentualnie dodanie go w opcje scrapera) pozwoliłoby odsiać "syfy".
10 - dałem eksperymentalnie - podobne problemy mieliśmy kiedyś w FF z wyszukiwaniem z tmdb - trzeba było bawić się właśnie ocenami żeby coś lepiej wychwycić

Tak czy siak znajdą się błędnie dobrane filmy z automatem, które wymagają manualnego wyszukania.

Aktualnie poprawiłem dodatkowe plakaty dla filmweb. Filmweb w kodzie stosuje rozszerzenie webm dla plików graficznych, wynika, że kodi ich nie obsługuje, więc poprawiłem, aby pobierało jpg. Dodatkowo widzę, że filmweb "nazwy filmów" w kodzie strony ma kilka różnych szablonów, albo błędy, bo spacja pomiędzy " a > raczej jest błędem Smile . Muszę to poprawić, bo zauważyłem, że czasem wtyczka nie pobiera informacji z tmdb, w tym id, dla obsługi kolekcji na przykład.

Czekam na inne uwagi, aby poprawić. Dodatkowo propozycje generowania listy wyników, aby automat który wybiera 1 wynik był dla większości zapytań poprawny.

EDIT:
Dodałem poprawkę dodatkowych plakatów oraz dodatkowy warunek min. 10 ocen to generowania listy dla automatycznego wyszukiwania.
Poprawka jest na github, kto chce może sprawdzić, czekam na uwagi.

@mjw zaktualizuj wtyczke w repozytorium Smile
1
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: