Ocena wątku:
  • 12 głosów - średnia: 4.75
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
FanFilm - modyfikacja tele
Dlatego nie będzie rozdzielenia.
Proponuję wersję jak to @sky02 ujął "na przetrwanie".
Weryfikację kodu zawsze można zrobić, jest przecież udostępniony publicznie tu na forum. Ludzie twierdzą, że nawet działa całkiem dobrze.
Zobowiązują mnie pewne umowy dżentelmeńskie i choć kusi, to niektórych rzeczy nie wprowadzę do obecnego FF.
Odpowiedz
REKLAMA:

(14-12-2024, 10:50 AM)arkady1964 napisał(a):
(14-12-2024, 09:59 AM)Tomek napisał(a): No ja myślałem że nowy FF i twój mod nie będą konkurować tylko w końcu się połączą... Ale że to świat kodi i wolnego oprogramowania - więc droga wolna Smile

To nie jest kwestia konkurencji, przecież można mieć zainstalowane obie wtyczki i korzystać z jednej oraz drugiej...   Smile

Pozdrawiam

To prowadź support dla obu, ok? Nie rozumiesz chyba czym miał być FanFilm3... 
Więcej nie chce mi się tłumaczyć.

(14-12-2024, 12:31 PM)tele napisał(a): Dlatego nie będzie rozdzielenia.
(...)
Zobowiązują mnie pewne umowy dżentelmeńskie i choć kusi, to niektórych rzeczy nie wprowadzę do obecnego FF.
Do rozdzielenia już dawno doszło.
Do swojej wersji możesz wprowadzać co chcesz - to już dawno przestał być "FF z oficjalnego repo" - to twoja modyfikacja - i masz pełne prawo robić tam co chcesz. Nikt cię nie blokuje - tylko prosimy o inny id wtyczki - ten zostawmy dla MrKnow i osób z nim powiązanych.
EOT.
A za chwilę będzie prawdziwy EOT
Widziałem rzeczy, o których wam ludziom nawet się nie śniło. Płonące okręty szturmowe w konstelacji Oriona. Strumienie elektronów jarzące się w ciemności przy wrotach Tannhausera. Pamięć o wszystkich tych chwilach zniknie w otchłani czasu, jak łzy w deszczu. Pora umierać...
1
Odpowiedz
@Tomek tu nie ma żadnej wojenki, ani konfliktu interesów. @tele czuwa tylko nad zwykłymi użytkownikami utrzymując starą wersję przy życiu. Wy walczycie z nowym wydaniem, którego jeszcze nie ma. @tele cały czas pisze, że ma nadzieje że wdrożycie Jego poprawki w nowym wydaniu "FF3". TO NIE JEST WOJENKA, TYLKO DBAŁOŚĆ O LUDZI.
2
Odpowiedz
No ale do k... nędzy - przecież może wdrażać te poprawki do FF3 - ma kontakt z developerami itp itd i gdyby je dodawał/proponował to pewnie FF3 byłby na etapie bety jak nie finalnej. A tak my walczymy z tymi rzeczami które on poprawił w swojej wersji. Ale woli trzymać trupka - jego wybór a nie do cholery nasz.
Żegnam.
Szkoda mi chyba czasu na to forum i inne rzeczy.
Widziałem rzeczy, o których wam ludziom nawet się nie śniło. Płonące okręty szturmowe w konstelacji Oriona. Strumienie elektronów jarzące się w ciemności przy wrotach Tannhausera. Pamięć o wszystkich tych chwilach zniknie w otchłani czasu, jak łzy w deszczu. Pora umierać...
Odpowiedz
Nie chcę się tu publicznie z Tobą kłócić, ale ile czasu wydajecie FF3. Były już testy publiczne i je wykasowałeś. Jak zwykły użytkownik ma przetrwać? Piszesz że jak tylko @tele by do was dołączył to już by było. A jak jest gwarancja? My tu potrzebujemy wtyczki tu i teraz. Wydajcie w końcu ff3 niech nie będzie idealna, z błędami, ale niech się pojawi. Odzew będzie szybki w sprawie błędów, a i pomoc w ich rozwiązaniu będzie szersza.
Nie gniewajcie się na mnie, ale takie jest moje zdanie. Pozdrawiam Wink
Odpowiedz
(14-12-2024, 12:26 PM)Toov napisał(a): Ludzie przede wszystkim chcą oglądać filmy i seriale.
Dogadajcie się.

Czyli co, FF3 by wystarczył skoro chcą tylko oglądać Smile

(14-12-2024, 12:49 PM)sky02 napisał(a): Wy walczycie z nowym wydaniem, którego jeszcze nie ma. @tele cały czas pisze, że ma nadzieje że wdrożycie Jego poprawki w nowym wydaniu "FF3". TO NIE JEST WOJENKA, TYLKO DBAŁOŚĆ O LUDZI.

Przepraszam, ale chyba tu się coś rozjechało.
Wiedząc, że opóźnienia są spowodowane totalnym brakiem czasu głównego dev-a, oczekujesz, że zamiast poświęcać ten czas na dopracowywanie podstawy, będzie jeszcze analizował i przenosił poprawki tele, nie mając historii ani wiedzy o wprowadzonych zmianach? Przecież tylko tele wie co i po co zmienił.
Teraz pytanie czy będzie miał ochotę i chęci robić to drugi raz?
To samo tyczy się weryfikacji - marnować ten ograniczony czas na weryfikacje, czy jednak poświęcić go na nową wersję?
Piszesz o "przetrwaniu", ok, a kto potem powie że to jest TEN MOMENT na wpuszczenie FF3 do repo zamiast moda tele?
Bo wiesz... korzystam z podstawowych funkcji w FF3 i te działają dobrze, darmowe źródła również działają, scrappery można łatwo przenieść.
Na ten moment wygląda to tak, że ciągle jest dokładana podwójna robota.
TYLKO DBAŁOŚĆ O LUDZI - o jednych się dba, a innym pokazuje się środkowy palec, tak to wygląda z mojej perspektywy.
I żeby była jasność, nie kwestionuje wkładu tele, bo zrobił świetną robotę ze scrapperami, ale za cholerę nie potrafię zrozumieć czemu poszedł w stary kod.
Odpowiedz
REKLAMA:

No teraz mi by się też przydało repo od tele bo teraz używam kodi na Xbox series s to muszę teraz kopiować na pendrive potem do konsoli przenosić. Ale jakosc obrazu jest lepsza od chromcasta 4k z fanfilm w strimingu.
1
Odpowiedz
(14-12-2024, 01:10 PM)sky02 napisał(a): Nie chcę się tu publicznie z Tobą kłócić, ale ile czasu wydajecie FF3. Były już testy publiczne i je wykasowałeś. Jak zwykły użytkownik ma przetrwać? Piszesz że jak tylko @tele by do was dołączył to już by było. A jak jest gwarancja? My tu potrzebujemy wtyczki tu i teraz. Wydajcie w końcu ff3 niech nie będzie idealna, z błędami,  ale niech się pojawi. Odzew będzie szybki w sprawie błędów, a i pomoc w ich rozwiązaniu będzie szersza.
Nie gniewajcie się na mnie, ale takie jest moje zdanie. Pozdrawiam Wink

Akurat w tej sprawie mam podobne zdanie...

Jeszcze jedno, zawieszenie otwartych testów FF3 uważam za bardzo poważny błąd., że kilka osób wpisywały jakieś bzdury na Forum nie rozumiejąc, iż używają wersji testowej, to tylko ich problem. 
W żadnym przypadku nie powinno prowadzić do odpowiedzialności zbiorowej. Dlaczego większość użytkowników ma nie mieć dostępu do rozwijanej wersji FF3, która już teraz działa całkiem przyzwoicie...

Pozdrawiam
Odpowiedz
@DenDy  z tego co wiem @tele  jest cały czas w Waszym otoczeniu. Wystarczy zapytać Wink A tak już poważnie na pewno da się to wszystko skleić do kupy.

Ps. Ale wyszła gówno burza @Tomek  zrób z tym porządek niech to wygląda klarownie Wink
1
Odpowiedz
Czemu poszedłem w stary kod?
To wynika z 2 rzeczy:

- nowego kodu tak szczerze to nie rozumiem za bardzo, jakoś łatwiej mi się odnaleźć w tym starym. Nie wiem czemu ta filozofia i składnia mi bardziej pasuje. Nie jestem zawodowym deweloperem i może dlatego wolę prostsze metody, które z punktu widzenia profesjonalisty są "be".
Poza tym, pisanie do nowego, to było pisanie do szuflady; koledzy też dobrze o tym wiedzą. A tu komuś to się na bieżąco przydaje. A nie wiem co będzie jutro; MrKnow też nie planował swojej śmierci tak szybko.

- nie lubię skazywać starych rzeczy na wymarcie, skoro mogą jeszcze posłużyć. Nie podoba mi się fałszywy kierunek w którym zmierzą świat. Kiedyś rzeczy robiło się na lata, dziś na czas gwarancji i to tak, aby potem nie opłacało się ich naprawiać - jak to się ma do głoszonej ekologii?
Ewolucja następuje naturalnie, ale nie powinno się nikogo zmuszać. Niech każdy sam decyduje czy jest gotowy na zmiany, czy to się mu opłaca, bądź czy go na nie w ogóle stać.

Podziękowali: sky02, Plpuser, White_bathtub, batorencjusz
2
1
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości