17-12-2024, 06:36 PM
|
FanFilm - modyfikacja tele
|
|
REKLAMA:
18-12-2024, 08:37 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 18-12-2024, 09:14 PM przez theglide@wp.pl.)
(18-12-2024, 05:38 PM)tele napisał(a):Hej. @tele mam prywatne pytanie. Kolega ma też Tcl tylko w wersji c809. Nie może nijak dobić się do folderu /data aby tam podmienić twoje poprawki do fanfilm. Jak ty sobie poradziłeś z tym. On ma wersję 12 androida w 809 czyli poblokowane. Jak jest u Ciebie? Dzieki za twoją tytaniczna pracę dla nas wszystkich!
@theglide@wp.pl
Witaj No niestety okazało się, że Google, w wersji już chyba od 10-tej Androida, wprowadził ograniczenia w dostępie do folderów. Ja mam TCLa jeszcze z wersją 8, więc tego problemu nie mam. Ale dlatego przygotowuje już od jakiegoś czasu gotowe instalki, choć trzeba pamiętać, że są to aktualizatory, bo trzeba mieć najpierw zainstalowaną wersję z oficjalnego repozytorium. Zobacz By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować. w tym wątku - tam @arkady1964 krótko opisał jak to zainstalować. A chyba przedwczoraj też jeszcze uzupełnił By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.. Więc nie kombinuj z folderami, tylko uruchom aktualizatory. Oczywiście da się dostać do odpowiednich katalogów, było o tym tu na forum, więc jak się bardzo uprzesz, to przeszukaj forum. Pozdrawiam
18-12-2024, 09:32 PM
Nie mam problemu z instalacją. Wszystko się zainstalowalo z repo. Tylko twoje dodatki trzeba wrzucić głęboko. No i tu mnie tv nie wpuszcza już do /data a gdzie dopiero folder z kodi. Mam u siebie w domu c+ box 4k tu jest andek10 i jeszcze bez problemu jest. Może ktoś z kolegów ogarnął temat w tv na andku12?
18-12-2024, 11:10 PM
@tele Wracam do sprawy źródeł z Disney+, Netflix i Amazon.
Netflix i Amazon wyświetla źródła, jednak z Disney + już nie. Sprawdzone na: "Między nami żywiołami" - dostępne w Disney+ - FF nie podaje źródła. Podobnie jak "Armageddon" z 1998 czy serial Akolita. Czy może w Disney+ coś ma być zmienione? Pozdrawiam. REKLAMA:
19-12-2024, 03:36 AM
(18-12-2024, 09:32 PM)theglide@wp.pl napisał(a): By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować. (18-12-2024, 11:10 PM)Sierafin napisał(a): @tele Wracam do sprawy źródeł z Disney+, Netflix i Amazon. Będzie poprawione w kolejnej wersji, testy trwają. (18-12-2024, 09:32 PM)theglide@wp.pl napisał(a): Nie mam problemu z instalacją. Wszystko się zainstalowalo z repo. Tylko twoje dodatki trzeba wrzucić głęboko. No i tu mnie tv nie wpuszcza już do /data a gdzie dopiero folder z kodi. Mam u siebie w domu c+ box 4k tu jest andek10 i jeszcze bez problemu jest. Może ktoś z kolegów ogarnął temat w tv na andku12? Nie ma w ogóle takiej potrzeby grzebania w folderach. Wystarczy, że Kodi będzie miał dostęp do pendriva. Nagrywasz te 2 pliki na pendriva i w Kodi wybierasz opcję "Zainstaluj z pliku ZIP". Podziękowali: theglide@wp.pl
1
19-12-2024, 11:56 AM
A dla tych co nie mają pendrive pod ręką tak jak ja i głowią się jak to wgrać polecam program do tworzenia serwera ftp i w menedżerze plików dodać folder z linkiem wygenerowany i w talii sposób można sobie wgrać przez telefon
Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka
Jeszcze jest jakaś apka na telefon "Send Files To TV" czy coś w tym stylu (nie pamiętam dokładnie tytułu). W poprzednim wątku, tym co został zamknięty, było podanych sporo różnych rozwiązań - można sobie przejrzeć.
Podziękowali: arkady1964, theglide@wp.pl |
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: adi1, 4 gości

![[Obrazek: wpXzFQWl.jpeg]](https://i.imgur.com/wpXzFQWl.jpeg)