Ocena wątku:
  • 12 głosów - średnia: 4.75
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
FanFilm - modyfikacja tele
(27-12-2024, 12:01 PM)LukasS napisał(a): Wydaje mi się - ale ktoś może sprawdzic - ze wtyczka przestała łapać źródła z Ekino , darmowe i premium. Mimo parowania wtyczki. Aktualizajca resolvera coś namieszała ?? Czy po prostu coś padło... jak ktoś ma chwilę zerknijcie.
Fanfilm nie wyszukuje mi źródeł premium z ekino, wtyczka ekino ze strony ekino również nie działa, w sensie że nie pokazuje linków, oczywiście w obu przypadkach sparowanie było pomyślne. Darmowe (po wyłączeniu premium) fanfilm wyszukuje. Resoulverurl nie ma nic do wyszukiwania. To wygląda na jakiś błąd w api (nie jestem ekspertem).

Podziękowali: arkady1964
Odpowiedz
REKLAMA:

Już jest wszystko ok.
[Obrazek: jfAYQTNl.jpeg]
[Obrazek: ZFiVZibl.jpeg]

Podziękowali: arkady1964
1
Odpowiedz
(27-12-2024, 06:29 PM)szopns napisał(a): Już jest wszystko ok.

Podpowiesz co ustawić żeby wyszukiwalo zaluknij.cc? 

U mnie przy tytule "kontrola bezpieczeństwa" mam źródła premium tb7 i Ekino bez zaluknijc.

Ok, ogarnąłem. Na mobilnym internecie znajduję.
Odpowiedz
Cześć,

Tele, świetna robota z modyfikacją wtyczki.

Znalazłem ciekawy problem po aktualizacji.
W Kodi od dłuższego czasu używam skin Titan mod i widgety oparte na katalogach Fanfilm. Normalnie po kliknięciu w widget zaczynało się wyszukiwanie źródeł. Po aktualizacji wyrzuca komunikat, że nie może pokazać rzeczy i zawartości (can't show items or content). Dopiero wymuszenie autoodtwarzania z podmenu pozwala na szukanie źródeł.
To samo jest na skinie Nimbus. Widgety związane z Seren działają poprawnie. Sprawdziłem też na innym boxie i sytuacja jest taka sama. Ewidentnie wtyczka po aktualizacji nie działa poprawnie w tym skinie, choć sama śmiga fantastycznie.
Testowane z najnowszym Kodi i android 14 oraz 11.

Tele. Będę wdzięczny, jeśli zwrócisz na to uwagę. Ewentualnie jeśli ktoś ma rozwiązanie, to będę wdzięczny.
Odpowiedz
@Bleda
Szkoda, że nie pamiętasz po której aktualizacji tak się stało.
W którejś wersji zmieniałem coś pod dodatek Autowidget - może to coś namieszało?
Nie wiem, czy masz ustawione pokazywanie źródeł w oknie czy w folderze - możesz spróbować zmienić na próbę.
Ewentualnie możesz też spróbować wyłączyć opcję tworzenia krótkich adresów ścieżek katalogów.
Jeśli nie pomoże, to podeślij mi log - może coś się uda wyczytać.

Podziękowali: arkady1964, Bleda
2
Odpowiedz
Ja miałem taki problem ze na telefonie nie miałem tego zaznaczone i wszystko działało a na tv miałem chyba właśnie ścieżek katalogów i nie działały mi źródła
[Obrazek: kbshZGxl.jpeg]

Jak dodaje się zdjęcie ? Pisze dodaj zdjęcie do postu ale chyba w linku będzie

//edit @DenDy
poprawa obrazka
2
Odpowiedz
REKLAMA:

(28-12-2024, 11:39 AM)tele napisał(a): @Bleda
Szkoda, że nie pamiętasz po której aktualizacji tak się stało.
W którejś wersji zmieniałem coś pod dodatek Autowidget - może to coś namieszało?
Nie wiem, czy masz ustawione pokazywanie źródeł w oknie czy w folderze - możesz spróbować zmienić na próbę.
Ewentualnie możesz też spróbować wyłączyć opcję tworzenia krótkich adresów ścieżek katalogów.
Jeśli nie pomoże, to podeślij mi log - może coś się uda wyczytać.

Dzięki za szybką odpowiedź. Wyłącznie krótkich adresów ścieżek katalogów rozwiązało skutecznie problem. 
Instalowałem ostatnią aktualizację, jako pierwszą na starą wersję FF. Super, że ta aktualizacja już obsługuje clearlogo. Tego mi brakowało.

@Jmno dzięki za graficzną podpowiedź, gdzie miałem szukać tej opcji.
1
Odpowiedz
Wersja, w której umożliwiłem, aby scrapery tb7 i xt7 nie odrzucały seriali z 4-cyfrowym oznaczeniem odcinka, np.e4436.
Jak ktoś znajdzie jakieś, które jednak odrzuca, to dajcie znać.
Rapideo jakoś sobie radził, więc na razie nic tam nie zmieniałem.
Innych nie testowałem pod tym kątem.

Ponieważ jak zawsze przy okazji pozmieniałem trochę innych rzeczy (drobnych co prawda), więc jeśli coś nie będzie działać prawidłowo, a działało, to proszę wrócić do poprzedniej wersji.

Podziękowali: arkady1964, theglide@wp.pl, Jmno, martairafal, jorg35, wbak1102
6
1
Odpowiedz
Witam 
Proszę o pomoc bo dalej nie moge rozwiązać swojego problemu. Instaluje FF na telefonie i wszystko działa idealnie wyszukuje i odpalam linki. Tak samo instaluje i konfiguruje na tv tcl z androidem 12 i lipa wyszukuje linki w filmach ale praktycznie w każdym wyświetla komunikat "źródło nie dziala". Co może być przyczyną przywracałem już nawet tv do fabrycznych i dalej to samo.
Odpowiedz
Kiedyś też tak miałem to zrobiłem kopię zapasową całego kodi z telefonu i dzięki adblink cała kopię zapasową przerzuciłem na chromcasta też android 12
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 3 gości