Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Klatkujący się obraz Kodi
Witam

Mam taki problem. Posiadam "chińskiego" Android Boxa. Netflix i pochodne działający normalnie ale Kodi ostatnio zaczęło świrować. Podczas oglądania dynamicznych scen w filmach , obraz się nie leci płynnie tylko się klatkuje. Wystarczy że kamera w danej scenie się szybko obróci i już obraz nie idzie płynnie. Parę tygodni temu grało wszystko normalnie. Teraz już nie chociaż nic nie było na tym boxie robione. Zero nowych aplikacji. Zaczęło się to dziać z dnia na dzień. Próbowałem innych wersji Kodi. Przywróciłem ustawienia fabryczne. Zainstalowałem wszystko od nowa i nadal się tak dzieje. Może ktoś ma jakiś pomysł co z tym zrobić ?
Odpowiedz
REKLAMA:

Jaki to box?
Jeśli chcesz nas wspomóc jakąś kwotą możesz to zrobić przez poniższy banner!

[Obrazek: a015.gif]

Jak uzyskać logi: By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.
Odpowiedz
(31-05-2018, 07:36 PM)mjw napisał(a): Jaki to box?

MXQ Pro 4k
Odpowiedz
Polecam w takim razie odpalić CoreELEC albo LibreELEC i box otrzyma nowe życie. By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.

Odpowiedz
(01-06-2018, 12:27 PM)mjw napisał(a): By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.

A jak będę chciał włączyć Netflixa , HBO czy Showmaxa to mam za kazdym razem wyciągac kartę Sd z LibreELEC i resetowac Boxa żeby mi się uruchomił normalny Android tak?
Odpowiedz
@Emzee82 jak zainstalujesz CoreELEC (na bazie Kodi 18) to jest wtyczka do Netflixa i Hbo, do Showmax nie ma. Ale wtedy z menu CoreELEC klikasz zasilanie i uruchom z pamięci wewnętrznej, nie musisz odłączać karty.

Odpowiedz
REKLAMA:

(04-06-2018, 11:37 AM)mjw napisał(a): @Emzee82 jak zainstalujesz CoreELEC (na bazie Kodi 18) to jest wtyczka do Netflixa i Hbo, do Showmax nie ma. Ale wtedy z menu CoreELEC klikasz zasilanie i uruchom z pamięci wewnętrznej, nie musisz odłączać karty.

Zainstalowałem na karcie SD LibreElec wg podanego wyżej poradnika i po resecie Boxa instalka tego systemu w ogóle się nie uruchamia. Startuje tylko do ikony z nazwą procesora i koniec. Wszystko stoi w miejscu.
Odpowiedz
a jaką dokładnie wersje zainstalowałeś ? tu masz bezposrednie linki By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.

A Twoje pudełko ma kłopoty z chłodzeniem z tego co wiem stad mniej pamięciużerny librelec moze pomóc
Odpowiedz
(04-06-2018, 08:11 PM)kyniol73 napisał(a): By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.

A Twoje pudełko ma kłopoty z chłodzeniem z tego co wiem stad mniej pamięciużerny librelec moze pomóc

Zainstalowałem CoreELEC i Kodi bardziej muli na tym systemie niż na androidzie. W dodatku przy odpaleniu materiału video zmienia się ilość klatek z 60 na 24 przez co obraz traci na jakości . Dla mnie to bez sensu.
Odpowiedz
(08-06-2018, 04:17 PM)Emzee82 napisał(a): By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.

Zainstalowałem CoreELEC i Kodi bardziej muli na tym systemie niż na androidzie. W dodatku przy odpaleniu materiału video zmienia się ilość klatek z 60 na 24 przez co obraz traci na jakości . Dla mnie to bez sensu.
Jeśli CoreElec bardziej muli niż kodi pod androidem to masz słabą kartę SD.
Co do zmiany odświeżania obrazu. 90% użytkowników MiBoxa płacze że automatyczna zmiana odświeżania nie działa, a ty mówisz że jak działa to źle. Po pierwsze odświeżanie zmienia się na takie jakie ma materiał video. Film ma 60 klatek masz odświeżanie 60. 30 to 30 a 24 to 24. O stracie jakości nie może być mowy. Zyskuje się natomiast zdecydowanie na płynności. Nie ma irytujących mikro przycięć i gubienia klatek. Potestuj i zobaczys zże to zaleta, anie wada.
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: