Ocena wątku:
  • 12 głosów - średnia: 4.75
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
FanFilm - modyfikacja tele
Cytat:
I jeszcze jedno, czy jest możliwość wyświetlania dłuższej listy filmów (tytułów) np 50.
TMDB zwraca domyślnie po 20 wyników i stąd to ogranicznie.

Ale tu chodzi o czas ? Czy poprostu można wymusić po jakieś modyfikacji aby na jednej stronie było np. te 50 tytułów tylko czas byłby dłuższy
Odpowiedz
REKLAMA:

IMDB nie ma API, przynajmniej w darmowej wersji. Tu w grę wchodzi tylko parsowanie strony, ale jak będzie zbyt dużo zapytań, to mogą zablokować adres IP. Oficjalnie developer powinien wykupić dostęp do API, oczywiście za grube dolary.

Za to TMDB już ma API i to darmowe (do celów niekomercyjnych). TVDb też ma API, ale nie powiem czy płatne czy nie (kiedyś były dwie wersje płatne i darmowe).
Odpowiedz
(19-01-2025, 12:14 PM)dobosz23 napisał(a): Cześć.
Mam pytanie z czym może być problem jak ustawiłem w skórcze by na widzecie ekranu głównego pokazywał zawartośc filmów wg trakt i jak klikam na dany film wyskakuje: "can't show items or content ...'" i zostaje pusty ekran. Mam takie cos zarówno na Linuxie jak i Androidzie - może ktoś wie czego to może byc przyczyna?
[Obrazek: kifR0D1l.png]
Kodi 21.2 stable-git, system Archcraft 6.12.9-arch1-1, nakładka PTW - CMKodi 21 v0.0.8.

Może po prostu w ustawieniach widoku we wcześniejszej skórce miałeś ustawione "obejrzane" a wylistowałeś nieobejrzane?Smile
[Obrazek: Soc2ei5l.png]
Odpowiedz
(19-01-2025, 12:14 PM)dobosz23 napisał(a): Cześć.
Mam pytanie z czym może być problem jak ustawiłem w skórcze by na widzecie ekranu głównego pokazywał zawartośc filmów wg trakt i jak klikam na dany film wyskakuje: "can't show items or content ...'" i zostaje pusty ekran. Mam takie cos zarówno na Linuxie jak i Androidzie - może ktoś wie czego to może byc przyczyna?
[Obrazek: kifR0D1l.png]

Kodi 21.2 stable-git, system Archcraft 6.12.9-arch1-1, nakładka PTW - CMKodi 21 v0.0.8.

Mam dokładnie ten sam problem. To jest jakiś błąd fanfilm. W skórce nie działa. Natomiast jak się wejdzie do wtyczki i odpali ten sam film to działa.

U mnie to jest akurat na skórce eminemce, ale na innych skórkach z widżetami jak widać problem też występuje. Zapewne na acrtic zephyr też....
Odpowiedz
[quote pid="52222" dateline="1737398400"]

Cytat:Dodatkowo mam pytanie czy można (w jednym miejscu) dla całego dodatku FF zmienić opcje widoku we wszystkich katalogach (tam gdzie są wyświetlane filmy) np. na plakat lub kolejka, a w folderach głównych na kafelki, czy trzeba przejść przez wszystkie katalogi i podkatalogi?
A jako ciekawostka w serialach/sieci po zmianie widoku np w HBO na kolejka, zmiana jest zapamiętana także dla kolejnych stron tj. następne 20 wczytuję się także w widoku kolejka (dla nowe seriale też), a w katalogu filmy np gatunki/akcja lub przygodowy już nie tj. po wczytaniu następnych znowu mamy domyślny widok "lista" i trzeba zmieniać. W pierwszej chwili myślałem że obejmuje to wszystkie filmy ale np kategorie wiekowe pr-13 po zmianie na pierwszej stronie kolejne wczytuje z nowym widokiem, czyli mamy tu jakąś losowość. Wiem że są różne skórki, ale wolał bym uniknąć ich instalacji.
A patrzyłeś w "Narzędzia" --> "Style wyświetlania" ? Ewentualnie mogę dodać jeszcze 1 typ, np. "Katalogi"
[/quote]

Dzięki za wskazówkę, szczerze mówiąc nie zaglądałem tam. Teraz jest ok. Idea
Odpowiedz
@fightern
Odpowiem w "ciemno": wyłącz w Ustawieniach "krótkie adresy" (w pierwszej zakładce, przy końcu gdzieś) i uruchom ponownie Kodi, aby widżet się przeładował.

Podziękowali: grendel
1
Odpowiedz
REKLAMA:

Super - właśnie miałem napisać, że mi teraz wczytuje tylko linki do jednego filmu wybranego na poczatku i nie chce jak się cofne tego odświeżać na kolejny film tylko cały czas pokazuje te same - twoja odpowiedź rozwiązała i ten problem. Jakby ktoś szukał tego ustawienia poniżej screen.
[Obrazek: p60xkMjl.png]

Podziękowali: SpongeBob
3
1
Odpowiedz
Mam takie pytanko. Czy dało by rade zrobic tak by wtyczka wrzucała do biblioteki Kodi filmy z własnych list Trakt. Tak jak to robi z kolekcjami i obserwowanymi? Trakt ograniczył teraz liczbę pozycji na tych listach do 100 i jest lipa Sad

Wysłane z mojego motorola one vision przy użyciu Tapatalka
Odpowiedz
(23-01-2025, 05:09 PM)RaWil napisał(a): Trakt ograniczył teraz liczbę pozycji na tych listach do 100 i jest lipa Sad

Ups. Chyba ich trochę poniosło - limit 100 pozycji nie tylko w Obserwowanych i Listach Użytkownika ale i w Kolekcji??
Mam nadzieję, że to tylko jakieś nieporozumienie... Confused

Najnowszy changelog ze strony Trakt.tv:
[Obrazek: ZNfqWvyl.jpeg]
Odpowiedz
Cześć mam do ciebie pytanie czy byś mógł zaimplementować to do fan film
By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.

bardzio dobrzę ustawnio

Podziękowali: tasior55
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: senac, szopns, xdxp88, 1 gości