Ocena wątku:
  • 12 głosów - średnia: 4.75
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
FanFilm - modyfikacja tele
@DarDo 
Dzięki za zgłoszenie.
Sprawdź tę wersję, powinno już działać.

Przy okazji przygotowałem poprawkę na źródło o nazwie "Player" z serwisu Ekino (zauważył to @manieKMP  ), bo w weekend coś zmienili na swojej stronie. Tylko do szczęścia potrzebna jest jeszcze aktualizacja resolvera, która już na Githubie jest zrobiona, ale jeszcze nie wydana oficjalnie.

Podziękowali: arkady1964, martairafal, tasior55, sirtrusek
2
2
1
Odpowiedz
REKLAMA:

@tele  To z tego Githuba ZIP:
By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.

Pozdrawiam
Odpowiedz
Ale to nie rozwiąże problemu, bo to jest tylko repozytorium a nie plugin. Poza tym, aktualizacja resolvera odbywa się automatycznie - trzeba poczekać.

Podziękowali: arkady1964
1
Odpowiedz
@tele Tym razem zgłoszonko tutaj. Wink
Fix FF zainstalowany, "rękoczyn" na pliku resolvera popełniony i... źródła działają... tak jakby, ponieważ z włączoną opcją dla ISA z m3u8 najwyraźniej każde z nich ("Player" Ekino) wywołuje info z błędem o niemożności odtworzenia (sprawdziłem na Gantz:O i Heretic, więc wniosek sam się nasunął).

Wycinek z logu (z ISA i bez ISA):
By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.

Pytania/Pomysły:
- jeśi to problem z ISA, może to zgłość (choć nie wiem czy zostanie to rozpatrzone/naprawione dla "szarej strefy" Wink, wygląda jakby to devy od Kodi te dodatek rozwijają -GH z xbmc w "nazwie"...)?
albo
- czy jest możliwość by FF wykluczał problematyczne źródła, nawet jeśli opcja z ISA dla m3u8 jest włączona (być może z info przy opcji, że część tego typu źródeł tej opcji nie podlega)?
Nie wiem czy Phyton ma coś w stylu "Exclude", czy musowo trzeba by to "ifami" i "elsami" wyklepywać (coś pokroju "if [list of problematic sources] don't use ISA, else use ISA" -hakieruje w pytongu... XD), ale to by chyba usunęło problem z dodatkiem InputStream Adaptive i tym czy ktoś ma go w FF włączonego (szczytem tego byłoby wyróżnienie źródeł, które byłyby wykluczone Smile). No chyba że jest to tak randomowe, że może jedynie "Player" Ekino wydaje się być stałą niezmienną.
Odpowiedz
Kurcze, u mnie te filmy ze źródła "Player" działają i z ISA i bez. Testowałem na laptopie z Windows.
@pawel959 Czy możesz sprawdzić jak u Ciebie?
Być może źródła filemoon (a te o nazwie "Player" prowadzą do "filemoon") są na tyle himeryczne, że nie działają w każdej konfiguracji.
@manieKMP Jeśli używasz wyświetlania źródeł w katalogu (a nie w okienku), to na takim źródle wywołujesz menu kontekstowe i możesz wybrać "Nie odtwarzać przez IA" - wówczas nie musisz przestawiać w Ustawieniach.
[Obrazek: KGvlzNdl.jpeg]
Odpowiedz
(17-02-2025, 05:34 PM)tele napisał(a): @DarDo 
Dzięki za zgłoszenie.
Sprawdź tę wersję, powinno już działać.

Przy okazji przygotowałem poprawkę na źródło o nazwie "Player" z serwisu Ekino (zauważył to @manieKMP  ), bo w weekend coś zmienili na swojej stronie. Tylko do szczęścia potrzebna jest jeszcze aktualizacja resolvera, która już na Githubie jest zrobiona, ale jeszcze nie wydana oficjalnie.
Teraz wszystko śmiga. Jeszcze raz ukłony za świetną robotę.

Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka
1
Odpowiedz
REKLAMA:

Gdyby ktoś pytał do czego służy opcja "Próbuj zapobiegać ucinaniu 2 linii w przypadku przewijania tekstu na liście źródeł"
to daje to taki efekt:
[Obrazek: Ix6ZX3zl.jpeg]

Obecnie Kodi ucina 2 linijkę, więc jeśli kogoś to denerwowało, to może spróbować wykorzystać tego fixa.
Może zostanie to poprawione w którejś kolejnej wersji Kodi.
Odpowiedz
(17-02-2025, 07:53 PM)tele napisał(a): Kurcze, u mnie te filmy ze źródła "Player" działają i z ISA i bez. Testowałem na laptopie z Windows.
Być może źródła filemoon (a te o nazwie "Player" prowadzą do "filemoon") są na tyle himeryczne, że nie działają w każdej konfiguracji.
@manieKMP Jeśli używasz wyświetlania źródeł w katalogu (a nie w okienku), to na takim źródle wywołujesz menu kontekstowe i możesz wybrać "Nie odtwarzać przez IA" - wówczas nie musisz przestawiać w Ustawieniach.

Film "The Gorge" , dwa źródła PLAYER : bez włączonej opcji dla .m3u8 oba źródła odpalają - z włączoną opcją oba nie.
Android TV, filemoon oczywiście podmieniony.
1
Odpowiedz
Czyli może na Androidzie jest inaczej niż na Windowsie.

@Jmno pisał jakiś czas temu, że miał problem z ISA na Xboxie.

Wygląda na to, że na każdym systemie ten dodatek działa troszkę inaczej.
Odpowiedz
(16-02-2025, 12:22 PM)arkady1964 napisał(a): @tele  W poście 368 w podanych plikach, w ustawieniach ogólnych - "Odtwarzaj źródła .m3u8 przez Inputstream Adaptive"  funkcja nie jest domyślnie załączona. 
Załączyłem tę opcję "ręcznie", po aktywowaniu jej nie zauważyłem żadnych problemów w działaniu FF Mod  Smile , wszystko działa jak trzeba.

Pozdrawiam

(17-02-2025, 07:53 PM)tele napisał(a): Kurcze, u mnie te filmy ze źródła "Player" działają i z ISA i bez. Testowałem na laptopie z Windows.
[Obrazek: KGvlzNdl.jpeg]
U mnie jest dokładnie tak samo jak u @manieKMP 
Bez względu na to czy źródło jest opisane player czy filemoon, ale wybierając „Nie odtwarzaj przez IA” działa
Mam Chromecast 4 (Androdi TV 12) i Kodi 21.2
1
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 niewidocznych użytkowników, 3 gości