Ocena wątku:
  • 12 głosów - średnia: 4.75
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
FanFilm - modyfikacja tele
(20-02-2025, 03:10 PM)tasior55 napisał(a): Pojawiało się okno synchronizacja filmów później synchronizacja seriali. Tak samo jam masz synchronizację przy starcie kodi takie same komunikaty były

U mnie to działa - więc pojawia się standardowe info o wykonywaniu działania (notyfikacja)... Samo działanie odbywa się w tle, żadne np. zawartości list nie są pokazywane (i nie były).
Dla filmów i dla seriali działa to osobno - nie tak jak przy starcie Kodi, gdy aktualizują się obie grupy - tu aktualizujemy konkretną grupę (filmy lub seriale) z konkretnych list (Kolekcja lub Obserwowane).
Odpowiedz
REKLAMA:

Jest jeszcze opcja "FanFilm: Aktualizowanie biblioteki ..." ale odkryłem, że to działa tylko dla seriali. Zatem chyba dodam to w nazwie.
1
Odpowiedz
Skoro jest mały 'koncert życzeń' - to ja mam jedną sprawę (czy do @tele, czy do ekipy FF3)...
Była kiedyś taka opcja (wydaje mi się, że w FF, ale może to był jakiś Covenant lub inny typowy fork - nie pamiętam już), że można było ustawić dodawanie nowych odcinków seriali do biblioteki Kodi z 24-godzinnym opóźnieniem w stosunku do daty (dnia i godziny) emisji - tzn. odcinek ukazuje się np. niedzielę, ale FF "zwleka" i pakuje mi go do biblioteki dopiero w poniedziałek.
Niby drobnostka, ale brakuje mi tego, bo w momencie emisji wiele odcinków nie ma w TMDB żadnych opisów - brak nie tylko fabuły (zwłaszcza w tłumaczeniu na PL), ale i miniatur czy jakichkolwiek typowych informacji.
Przesunięcie o 24 godziny pozwala dodać odcinek do biblioteki od razu z pełnymi, aktualnymi informacjami.
Poza tym, przede wszystkim, po 24 godzinach są dostępne źródła... Smile
Odpowiedz
A to nie jest opcja:
Filmy i seriale -> pokazuj nieemitowane jeszcze sezon/odcinki
Odpowiedz
(20-02-2025, 04:32 PM)tasior55 napisał(a): A to nie jest opcja:
Filmy i seriale -> pokazuj nieemitowane jeszcze sezon/odcinki

Nie. Wręcz przeciwnie (że tak powiem...) Smile
Odpowiedz
@Toov  i @tasior55 
Wersja do przetestowania.
Uwzględniłem sprawy, o których dzisiaj rozmawialiśmy.

Poradzicie sobie bez instalatora? Czy zrobić instalator?
Odpowiedz
REKLAMA:

Witam
Jestem wiekowym użytkownikiem kodi. Niestety jestem totalnym laikiem w tej dziedzinie. Dzięki Tele któremu wielkie dzięki za jego pracę mogę dalej cieszyć się oglądaniem filmów i seriali na kodi. Mam oczywiście pewnie prostackie dla Was pytanie dlaczego nie mogę odpalić 8 odcinka Dnia szakala mimo że pozostałe działają beż zastrzeżeń. Plis nie pytajcie mnie o jakieś logi bo to dla mnie czarna magia.
1
1
Odpowiedz
(20-02-2025, 05:04 PM)tele napisał(a): @Toov  i @tasior55 

Jeśli o mnie chodzi, to wolę podmianki od instalatorów.

(20-02-2025, 05:18 PM)mirass68 napisał(a): Witam
Jestem wiekowym użytkownikiem kodi. Niestety jestem totalnym laikiem w tej dziedzinie. Dzięki Tele któremu wielkie dzięki za jego pracę mogę dalej cieszyć się oglądaniem filmów i seriali na kodi. Mam oczywiście pewnie prostackie dla Was pytanie dlaczego nie mogę odpalić 8 odcinka Dnia szakala mimo że pozostałe działają beż zastrzeżeń. Plis nie pytajcie mnie o jakieś logi bo to dla mnie czarna magia.

Tu sami "wiekowi"  Big Grin  '68 wcale aż takiego wrażenia nie robi.
Odpowiedz
(20-02-2025, 05:19 PM)Toov napisał(a):
(20-02-2025, 05:04 PM)tele napisał(a): @Toov  i @tasior55 

Jeśli o mnie chodzi, to wolę podmianki od instalatorów.

(20-02-2025, 05:18 PM)mirass68 napisał(a): Witam

Tu sami "wiekowi"  Big Grin  '68 wcale aż takiego wrażenia nie robi.

To spadł mi kamień z serca bo myślałem że jestem tutaj dinozaurem.
Odpowiedz
Jest także kolega @arkady1964
A także kolega @Croton

Podziękowali: arkady1964
1
1
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: senac, szopns, xdxp88, 1 gości