Ocena wątku:
  • 12 głosów - średnia: 4.75
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
FanFilm - modyfikacja tele
@Croton
To Tobie nie pokazuje listy odcinków w danym sezonie.
U mnie pokazuje.
Może jakaś specyficzna sytuacja. Daj log.

(21-02-2025, 04:40 PM)CRAZY napisał(a): 1) Problem z źródłami filmów – Kiedy wybieram film i widzę, że dostępnych jest kilka bądź nawet kilkanaście źródeł, w momencie, gdy próbuję je uruchomić, następuje przeskakiwanie z jednego źródła na drugie, aż w końcu nic się nie uruchamia. Czy to normalne zachowanie?

2) Różnice między urządzeniami – Mam zainstalowane Kodi na komputerze i telewizorze. Na obu urządzeniach mam te same wersje i uaktualnienia, ale na komputerze udaje mi się włączyć więcej filmów, podczas gdy na telewizorze pojawia się komunikat o błędzie połączenia. Macie może pomysł, co może być tego przyczyną?
 Ad1) Zależy od filmu / serialu.
Musisz podać tytuł, aby ktoś inny mógł sprawdzić u siebie.
Możesz wrzucić zdjęcie aby pokazać jakie źródła Ci wyszukał. Niektóre sieci domowe są jakby na "czarnej liście" dla niektórych serwisów i źródeł nie pokazują.
Najlepiej, jakbyś dołączył log, z którego można spróbować coś wywnioskować. Jak go uzyskać - link do niego jest w pierwszym poście.
To, że przeskakuje na kolejne źródła, to zapewne efekt włączenia opcji "Próbuj kolejne pozycje z listy, gdy wybrana nie działa". Możesz spróbować to wyłączyć i wówczas będziesz sam decydował, która ma być uruchomiona.

Ad2) Na Windowsie chyba więcej źródeł działa. Ale możesz też spróbować, w Ustawieniach wtyczki, wyłączyć (bądź włączyć) opcję "Odtwarzaj źródła m3u8 przez InputStream Adaptive" - niektóre źródła nie chcą działać gdy jest włączona, szczególnie na innych systemach niż Windows.

To tak w skrócie. Pamiętaj - to jest wtyczka dla hobbystów, więc nie możesz oczekiwać takiej gwarancji działania jak np. aplikacja od Netflixa. Tu sami tworzymy sobie kod, z którego korzystamy tylko do celów prywatnych, na zasadzie wymiany doświadczeń.

(21-02-2025, 04:34 PM)pawel959 napisał(a): Król Tulsy S01E01 FF z 16.02
Król Tulsy S01E01 FF dzisiejszy tj 21.02

W obu przypadkach źródeł nie brakuje, niby o 4 mniej (nawet nie kojarzę których)

Zaciekawiłeś mnie, mógłbyś sprawdzić których źródeł brakuje? Bo mi na wersji z 16.02 pokazuje dalej 14 źródeł

Stawiam, że to chodzi o źródła z ZaluknijCC. Ten serwis jest bardzo chimeryczny i często zgłasza jakieś dziwne błędy i w efekcie źródła się (nie) pojawiają co któreś skanowanie.
Akurat teraz mi wyszukało 18 źródeł, w tym 4 to od ZaluknijCC.

(21-02-2025, 03:06 PM)Adek89 napisał(a): Ok coś, wam, poszło nie tak, zamaist horroru mamy, bajkę fil

To z FF3 czy z obecnego?
A jakie źródło? Bo jak z CDA, to się nie dziwię. Niedawno była o tym serwisie mowa.
Odpowiedz
REKLAMA:

(21-02-2025, 04:37 PM)Croton napisał(a): By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.
Sprawdziłem u siebie, pobrana nową wersją fanfilm i owy serial ma źródła i działa bez problemu

(21-02-2025, 05:05 PM)tele napisał(a): @Croton
U mnie pokazuje.

(21-02-2025, 04:40 PM)CRAZY napisał(a): 1) Problem z źródłami filmów – Kiedy wybieram film i widzę, że dostępnych jest kilka bądź nawet kilkanaście źródeł, w momencie, gdy próbuję je uruchomić, następuje przeskakiwanie z jednego źródła na drugie, aż w końcu nic się nie uruchamia. Czy to normalne zachowanie?

2) Różnice między urządzeniami – Mam zainstalowane Kodi na komputerze i telewizorze. Na obu urządzeniach mam te same wersje i uaktualnienia, ale na komputerze udaje mi się włączyć więcej filmów, podczas gdy na telewizorze pojawia się komunikat o błędzie połączenia. Macie może pomysł, co może być tego przyczyną?
 Ad1) Zależy od filmu / serialu.
Musisz podać tytuł, aby ktoś inny mógł sprawdzić u siebie.
Możesz wrzucić zdjęcie aby pokazać jakie źródła Ci wyszukał. Niektóre sieci domowe są jakby na "czarnej liście" dla niektórych serwisów i źródeł nie pokazują.
Najlepiej, jakbyś dołączył log, z którego można spróbować coś wywnioskować. Jak go uzyskać - link do niego jest w pierwszym poście.
To, że przeskakuje na kolejne źródła, to zapewne efekt włączenia opcji "Próbuj kolejne pozycje  z listy, gdy wybrana nie działa". Możesz spróbować to wyłączyć i wówczas będziesz sam decydował, która ma być uruchomiona.

Ad2) Na Windowsie chyba więcej źródeł działa. Ale możesz też spróbować, w Ustawieniach wtyczki, wyłączyć (bądź włączyć) opcję "Odtwarzaj źródła m3u8 przez InputStream Adaptive" - niektóre źródła nie chcą działać gdy jest włączona, szczególnie na innych systemach niż Windows.

To tak w skrócie. Pamiętaj - to jest wtyczka dla hobbystów, więc nie możesz oczekiwać takiej gwarancji działania jak np. aplikacja od Netflixa. Tu sami tworzymy sobie kod, z którego korzystamy tylko do celów prywatnych, na zasadzie wymiany doświadczeń.

(21-02-2025, 04:34 PM)pawel959 napisał(a): Król Tulsy S01E01 FF z 16.02
Król Tulsy S01E01 FF dzisiejszy tj 21.02

W obu przypadkach źródeł nie brakuje, niby o 4 mniej (nawet nie kojarzę których)

Zaciekawiłeś mnie, mógłbyś sprawdzić których źródeł brakuje? Bo mi na wersji z 16.02 pokazuje dalej 14 źródeł

Stawiam, że to chodzi o źródła z ZaluknijCC. Ten serwis jest bardzo chimeryczny i często zgłasza jakieś dziwne błędy i w efekcie źródła się (nie) pojawiają co któreś skanowanie.
Akurat teraz mi wyszukało 18 źródeł, w tym 4 to od ZaluknijCC.

(21-02-2025, 03:06 PM)Adek89 napisał(a): Ok coś, wam, poszło nie tak, zamaist horroru mamy, bajkę fil

To z FF3 czy z obecnego?
A jakie źródło? Bo jak z CDA, to się nie dziwię. Niedawno była o tym serwisie mowa.
CDA
Odpowiedz
@pawel959 Chodziło źródła zaluknij, ale jak już wcześniej w gąszczu cytatów piętrowych tele napisał z nimi tak już jest, że raz są od razu a innym razem trzeba wyszukać ponownie- oczywiście jeśli u kogoś je wyszukuje (ale o tym też już bylo tyle razy, że wiadomo,a jak nie to trzeba dozytać).
Tu już są w wersji FF dzisiejszej.
[Obrazek: gvbKAcgl.jpeg]
Odpowiedz
(21-02-2025, 06:48 PM)szopns napisał(a): @pawel959 Chodziło źródła zaluknij, ale jak już wcześniej w gąszczu cytatów piętrowych tele napisał z nimi tak już jest, że raz są od razu a innym razem trzeba wyszukać ponownie- oczywiście jeśli u kogoś je wyszukuje (ale o tym też już bylo tyle razy, że wiadomo,a jak nie to trzeba dozytać).
Tu już są w wersji FF dzisiejszej.
[Obrazek: gvbKAcgl.jpeg]
Tak, z zaluknkj i cdahd znam temat. Ale i tak dzięki za info
Odpowiedz
Ja jeśli komuś odpowiadam, to wybieram fragmenty, czyli np. usuwam niepotrzebne zdjęcia, aby post był czytelniejszy i na temat. Ale niektórzy nie zwracają na to uwagi i powstają takie "potworki".
A odpowiadając na post powyżej w ogóle nie powinno się cytować poprzedniego posta.
Odpowiedz
Do @tele:
cyt.

@Croton
U mnie pokazuje.

Dałem log pod zdjęciami, chyba Ci umknęło w tym natłoku.
post #464 By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.

podaję jeszcze raz
By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.
1
Odpowiedz
REKLAMA:

@Croton
Chyba masz włączone generowanie krótkich adresów katalogów. Spróbuj to wyłączyć i sprawdź ponownie .
Może to zależy od jakiejś konfiguracji sprzętowej albo skórki. U mnie działa z krótkimi adresami, ale już było na forum, że w niektórych układach to się nie sprawdza.

Nic więcej w logu nie widzę.
Ewentualnie włącz tryb debugowania Kodi i wtedy wygeneruje ponownie log. W trybie debugowania pokazuje więcej informacji, więc może na coś dziwnego się trafi.
Odpowiedz
(21-02-2025, 09:09 PM)tele napisał(a): @Croton
Chyba masz włączone generowanie krótkich adresów katalogów. Spróbuj to wyłączyć i sprawdź ponownie .
Może to zależy od jakiejś konfiguracji sprzętowej albo skórki. U mnie działa z krótkimi adresami, ale już było na forum, że w niektórych układach to się nie sprawdza.

Nic więcej w logu nie widzę.
Ewentualnie włącz tryb debugowania Kodi i wtedy wygeneruje ponownie log. W trybie debugowania pokazuje więcej informacji, więc może na coś dziwnego się trafi.

@tele dziękuję za pomoc i przepraszam za moją głupotę. Bo tego inaczej nie można nazwać. Na swoje "usprawiedliwienie" to, że mam 7- dych na karku. Po prostu w opcjach włączyłem o czym zapomniałem - UKRYJ OBEJRZANE  Wink.  Wszystko teraz gra  i śmiga jak zawsze. Dziękuję jeszcze raz.

Podziękowali: arkady1964
2
Odpowiedz
@tele niw wiem czy to zależy, od kodi czy fanfilm czy skina, ALE,, jeśli jesteśmy np w gatunki akcja i chcemy mieć sort według roku i najnowszych, go za każdym razem co każda jedna strona trzeba klikać sortuj - rmalejąco, nie można, tego ustawić na stałe tylko co każda jedna strona trzeba tak klikać za każdym razem. Jest to mega wkurzajace, da się to jakoś ustawić na stałe gdzieś? ( ogarnąłem jak, dać żeby było od roku sort a nie popularnym, ale nie, widzę, jak zrobić na, stałe kolejność malejącą
Odpowiedz
Witam serdecznie,
Wczoraj chciałem dziecku puścić Vaianę 2, ale mam błąd.

Wersja z 21.02.2025.
Log
By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.

Da się coś z tym zrobić?
Pozdrawiam
1
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości