Ocena wątku:
  • 12 głosów - średnia: 4.75
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
FanFilm - modyfikacja tele
(21-02-2025, 11:13 PM)Adek89 napisał(a): nie wiem czy to zależy, od kodi czy fanfilm czy skina, ALE,, jeśli jesteśmy np w gatunki akcja i chcemy mieć sort według roku i najnowszych, go za każdym razem co każda jedna strona trzeba klikać sortuj - rmalejąco, nie można, tego ustawić na stałe tylko co każda jedna strona trzeba tak klikać za każdym razem. Jest to mega wkurzajace, da się to jakoś ustawić na stałe gdzieś? ( ogarnąłem jak, dać żeby było od roku sort a nie popularnym, ale nie, widzę, jak zrobić na, stałe kolejność malejącą

Ustaw sortowanie na "Domyślny" (a nie "rok") i powinno sortować malejąco wg roku.

Kodi pamięta ustawienia dla każdej podstrony, co czasami może być dobre, to rzeczywiście w niektórych przypadkach logicznym wydawałoby się, że jeśli kontynuujesz, to chciałbyś mieć do co ustawiłeś wcześniej, a nie domyślne.

Sortownie "Rosnące" jest dobre dla sortowania alfabetycznego i dlatego chyba jest to ustawienie domyślne w Kodi.
A może ktoś wie, czy można w Kodi ustawiać domyślne sortowania w zależności, czy sortujemy tekst czy liczby?

Podziękowali: arkady1964
1
Odpowiedz
REKLAMA:

(20-02-2025, 07:14 PM)tele napisał(a):
(20-02-2025, 07:08 PM)Toov napisał(a): I wielkie dzięki za opcję z offsetem 24-48 godzin dla nowo emitowanych odcinków - o to mi właśnie chodziło
Jak to zadziała powiem Ci za jakieś dwa dni, niech mi się jakiś nowy odcinek pojawi...

No tak, bo też tego nie przetestowałem w praktyce, więc ciekawi mnie, czy to zadziała prawidłowo.

Opcja opóźnienia dodawania nowo wyemitowanych odcinków do biblioteki została przeze mnie przetestowana i działa doskonale Smile
Sprawdzone na trzech serialach, opóźnienie 1 dzień.

Podziękowali: tasior55
2
Odpowiedz
(22-02-2025, 06:33 AM)misialek napisał(a): Wczoraj chciałem dziecku puścić Vaianę 2, ale mam błąd.
Da się coś z tym zrobić?

Błąd chyba nie występuje w każdej sytuacji, u mnie bynajmniej się nie pojawił.
Ale na podstawie twojego logu przygotowałem poprawkę. Mam nadzieję, że zadziała u Ciebie.
Jakby dalej było źle, to daj kolejnego loga.

Przy okazji naprawiłem troszkę Filmana, bo go troszkę zepsułem w ostatniej (wczorajszej) wersji Wink

Podziękowali: arkady1964, martairafal, jorg35, misialek, waldi22, Piotr.W, Gracy72, deco164
3
1
1
1
1
Odpowiedz
Super, wielkie dzięki! Teraz lista źródeł wyświetliła się prawidłowo.
1
Odpowiedz
Siema, mam czyste kodi bez żadnych skinów, po instalacji aktualizacji, jest info w rogu dodatek fanfilm został zaaktualizowany, wyłączam, włączam kodi, dodatek fanfilm i wystąpił błąd Fanfilm i nie trybi po aktualizacji. Odinstalowałem, sprawdziłem sam fanfilm, działa, jeszcze raz aktualizator i niestety błąd ;( kodi na chromcascie. Wiecie może czemu?
Odpowiedz
@raprezezrana
Daj log.

Nie wiem, czy to też zrobiłeś (bo licznik pobrań się nie zgadza), ale na wszelki wypadek przypomnę - aktualizujemy i dodatek FanFilm i dodatek PTW. To musi działać w parze.

Podziękowali: raprezezrana
Odpowiedz
REKLAMA:

@tele aaa okay, nie mam dodatku PTW, myślałem, że sam FanFilm wystarczy. Wystarczy, że zainstaluje ten aktualizator PTW? Czy muszę osobno gołą wersję PTW zainstalować i na to aktualizator?

Pozdrawiam

Edit:

Z aktualizatorem PTW wszystko działa, bardzo dziękuję! @tele dobra robota!
Odpowiedz
(22-02-2025, 03:46 PM)raprezezrana napisał(a): By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.
Post nr 5: By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.

Podziękowali: arkady1964
1
Odpowiedz
@raprezezrana
Po prostu uruchom aktualizator PTW jeszcze.

Podziękowali: raprezezrana
1
Odpowiedz
a jak stworzyć skrót w skin Arcitic: Zephyr-Reloaded do importowania biblioteki, tak jak wejdę w fan film->narzedzia->FanFilm bibiloteka-> tmdb: imprortuje ulubione seriale

W trakt było skosntruowane to tak:
<action>ActivateWindow(Videos,"plugin://plugin.video.fanfilm/?action=tvshowsToLibrary&amp;url=traktcollection",return)</action>

w tmdb zrobiłem tak                                  ale nie działa
<action>ActivateWindow(Videos,"plugin://plugin.video.fanfilm/?action=tvshowsToLibrary&amp;url=tmdbuserfavourite",return)</action>

ps.

w orginalnym fanfilm można przez skin ustawić(zrobić skrót) improtu pozycji trak. w modyfikacji od  @tele nie można nic ustawić bo nic nie widać żadnej importu

orginał
[Obrazek: qg871PUl.jpeg]
Tele
[Obrazek: fMg8cqpl.jpeg]
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 4 gości