Ocena wątku:
  • 12 głosów - średnia: 4.75
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
FanFilm - modyfikacja tele
FF player error - odtwarzanie przez tmdb helper

2025-02-26 22:54:25.678 T:9260     info <general>: [FanFilm]  [player.py] [run]  EXCEPTION Thrown: -->Python callback/script returned the following error<--
                                                   Traceback (most recent call last):
                                                     File "C:\Users\mike\AppData\Roaming\Kodi\addons\script.module.ptw\lib\ptw\libraries\player.py", line 233, in run
                                                       source = json.loads(source)[0]
                                                     File "C:\Program Files\Kodi\system\python\Lib\json\__init__.py", line 341, in loads
                                                       raise TypeError(f'the JSON object must be str, bytes or bytearray, '
                                                   TypeError: the JSON object must be str, bytes or bytearray, not NoneType
                                                   -->End of Python script error report<--
2025-02-26 22:54:25.934 T:16716   error <general>: Playlist Player: skipping unplayable item: 0, path [plugin://plugin.video.themoviedb.helper/?info=play&tmdb_type=movie&tmdb_id=539972]
1
Odpowiedz
REKLAMA:

@tele Właśnie żem wstąpił na forum i żem ujrzał żeś coś wysmażył był. Wink
Szczęściem mym żeś post swój z "fiksem" nadał jeno 8 godzin temu, a czas mego opóźnienia w odpowiedzi obarczony nieoczekiwaną nawałnicą prac "społecznych" (dzisiejszy również niechetnie określę na zaś, nader zapchanym po brzegi) na tyle by zaszczyciła mnie niemożność podrapania się po... plecach. Wink

Zmiana "tonacji"...

Nooo szefuniu, mistrzu ty mój... wrzut fixa do Kodi (chapnął jak małpka "baniania"), szybkie podreptanie do "Rezia", podrodze zdziwko, "ptasiorki" się pojawiły wcześniej niż później, pykam na odznaczenie obejrzanego odcinka, by go znów zaznaczyć i tak jescze z innym (jak to "kolega" @artpaw pomysła podsunął na wykonanie "szybciocha") i w tym miejscu gra gitara mandolina, nic nie znika. Ale, zauważyłem że nie można odznaczać/zaznaczać sezonów i całych seriali (brak opcji w menu kontekstowym).

Jakiś czas temu oglądałem "ST: Voyager" (wszystkie sezony), ale że wcześniej nie każdy odcinek załapał oznaczenie jako obejrzane (w zasadzie z siedmiu tylko pierwszy ma u mnie znaczek, no i teraz czwarty, bo w niym było najmniej nieoznaczonych odcinków i dla testu pozaznaczałem te kilka, by sprawdzić czy sezon załapie "ptaka", zrobił to po powrocie do listy sezonów). Na chwilę obecną pozostaje w takim przypadku telepanie się po każdym sezonie i "ptaszkowanie" każdego z takich nieoznaczonch odcinków z osobna. "Wiem" że pewnie będzie to przynudzanie jak druid żulix o zeta na magiczne wywary, ale czy można by te opcje "Nie/Obejrzane w FanFilm" pokazać w kontekstowym, chociaż dla sezonów, jeśli nie również dla "tytułów" seriali. Ułatwiło by to "porządki". Wink

Następnie lecim do filmowych gatunków komediowych, bo aktualnie tam se urzęduję. No i tu "zdziwencji" już nie było kiedy "ptaszyn" na liście filmów dostrzegłem kilka i też sprawdziłem odznaczanie/zaznaczanie... nie było możliwości by nie zadziałało. Wink

Odprawiłeś magiczne inkantancje, że się nawet Harry "Potem" i łzami oblał, siedząc w kącie w pozycji prenatalnej... Wink

@misialek trafiło Ciebie "szczęście" najprawdopodobniej ze zbiegiem w czasie. Aktualizacja, o której napisałeś została wydana wcześniej i nie uwzględnia aktualizacji pliku odpowiedzialnego za player z ekino, który to plik został zaktualizowany 2 godziny temu, jak na razie o jedną nową domenę i jest już bodaj czwartą nową domeną od kiedy ja to "zgłosiłem".

Podziękowali: arkady1964, misialek
1
Odpowiedz
@manieKMP
U mnie była możliwość zaznaczenia od razu całego sezonu jak i całego serialu. Nawet powiem Ci, że na to poświęciłem sporo czasu, bo na początku rzeczywiście nie działało to prawidłowo. Być może mamy troszkę inne konfigurację, więc postaram się sprawdzić, co może być przyczyną, że nie masz tej opcji w menu kontekstowym.
Po to są m.in.testy.
Także wstrzymaj się na razie z tym oznaczaniem każdego odcinka.

EDIT:
Pobierz jeszcze raz wczorajszą wersję i sprawdź, czy teraz będziesz miał możliwość wyboru z menu kontekstowego na serialu i sezonach możliwość oznaczania "obejrzane w FF/nieobejrzane w FF".
Odpowiedz
@tele Śpieszę napisać, że teraz "ptaszkowanie" całych seriali i sezonów działa, nawet procentowy postęp wyświetla, popylając jak kaszlak z v8-ką pod maską. Wink

Dziękować Smile
1
1
Odpowiedz
A, da, się, zaznaczyć dany film który się obejrzało a, nie same źródła? ( sory za, masę przecinków xD)
Odpowiedz
@Adek89 W wersji testowej, która jest na wcześniejszej stronie, da się (post 507). Albo robisz to opcją "Obejrzane w FanFilm" z menu kontekstowego, co oznacza wybrany element/film, wraz z odświerzeniem danej strony/panelu/listy, albo cofasz się o poziom wyżej i wracasz do miejsca z tytułem obejrzanego filmu (cofanie się list nie przeładowuje, tylko "parcie na przód" Wink).

Podziękowali: arkady1964, Adek89
1
Odpowiedz
REKLAMA:

Kolejne podejście do możliwości określenia hostingów, które nie będą odtwarzane przez InputStream Adaptive, mimo iż hostują źródła .m3u8.
(nazwy oddzielamy przecinkami)

EDIT: g.23:30 - poprawka działania tej funkcji dla źródeł wyświetlanych w katalogu

Podziękowali: sirtrusek, tasior55, arkady1964, manieKMP, misialek, saicozis, martairafal
1
1
1
1
1
1
Odpowiedz
Czy ktoś przypomni, na czym polega / polegała opcja "ukryj filmy w kinie"? Czy to realne czy jakoś symulowane tylko?
np. nie pokazuje filmów nowszych niż np. 1 miesiąc od dziś, czyli np. nowsze niż te o premierze 28 styczeń (pytanie czy to premiera światowa czy lokalna krajowa) nie będą na (niektórych) listach pokazywane?
1
Odpowiedz
(28-02-2025, 02:52 PM)tele napisał(a): Czy ktoś przypomni, na czym polega / polegała opcja "ukryj filmy w kinie"? Czy to realne czy jakoś symulowane tylko?
np. nie pokazuje filmów nowszych niż np. 1 miesiąc od dziś, czyli np. nowsze niż te o premierze 28 styczeń (pytanie czy to premiera światowa czy lokalna krajowa) nie będą na (niektórych) listach pokazywane?

Tak jak piszesz: filmy nowe (wstecz od dziś - okres można samodzielnie ustawić) nie są pokazywane na listach. Miało to sens, gdy ktoś np. kompletnie odrzucał oglądanie wersji CAM (teraz można to sobie ustawić w filtrach). Dawniej korzystałem z opcji "Ukryj filmy w kinie", teraz korzystam z filtrowania.
Jaka data premiery jest brana pod uwagę, nie wiem... (zapewne światowa, ale warto sprawdzić).
Być może istnieją też inne motywacje do korzystania z tej opcji.
2
Odpowiedz
Czyli wychodzi na to, że to taki offset (przesunięcie) - podobnie jak zrobiłem dla odcinków, aby pokazywał dopiero po np. 1, 2 dniach (tu jest liczone w miesiącach).
Też moim zdaniem ta funkcja nie jest już potrzebna, bo dobre wersje w sieci potrafią się pojawić nawet podczas, gdy film leci w Polsce w kinach, ponieważ już w innym kraju była jego premiera i dobra wersja można być pozyskana ze streamingu (tylko najwyżej może być z napisami). A do odrzucenia jakości lepiej zaznaczyć odpowiedni filtr.

Podziękowali: arkady1964, martairafal
1
1
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości