Ocena wątku:
  • 12 głosów - średnia: 4.75
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
FanFilm - modyfikacja tele
Jak to wyjaśnić by się nie rozpisać i zbyt technicznie nie wyszło.
FanFilm nie opiera się na informacjach jakie zwraca strona filman.cc, "utylizuje" informacje z jakich korzysta oficjalna aplikacja filmana, czyli wyświetla źródła premium z pewnej innej strony. Jeśli ta strona ma problemy, jak teraz od wczoraj (kod błędu 522, "zwiecha" serwera), to FF nie ma jak pobrać z niej informacji (i nie chodzi tu o stronę filman.cc, która działa).
Teraz, jeśli chodzi o rzeczoną aplikację na androida, ta już działa stricte na tym co strona filman.cc podaje, czyli wyświetla darmowe źródła z tej strony. A że jest to androidowa apka, ma też "łatwiejszą" możliwość tak na zalogowanie się do strony jak i zwracanie wyników z tejże strony (w apk pewnie jest implementacja Progressive Web App, albo przynajmniej "wpięty" kontener WebView, dzięki czemu apka może wyświetlać elementy strony, choćby po to by móc przejść re/captcha przy logowaniu). Ale i ta aplikacja się "wywali" jeśli wystąpi problem ze stroną do której się odwołuje, bo i filman.cc nie raz kończył z błędem i się nie wyświetlał.

Nom, jak na mnie wyszło zwięźle. Wink

Podziękowali: tele, arkady1964
1
Odpowiedz
REKLAMA:

(01-03-2025, 08:40 AM)manieKMP napisał(a): Nom, jak na mnie wyszło zwięźle. Wink

"Zwięzłość jest siostrą talentu."
Anton Czechow
Wink
1
Odpowiedz
czyli z tych płatnych serwisów warto opłacić tb7 czy jest coś innego godnego uwagi ?
Odpowiedz
(01-03-2025, 09:33 AM)Ptysi3k napisał(a): czyli z tych płatnych serwisów warto opłacić tb7 czy jest coś innego godnego uwagi ?
Najtaniej tb7 masz na all.. Za 35zl na 210 dni. Jak będzie brakowało GB to można xtb7
1
Odpowiedz
Też jestem tego zdania.
Na początek warto taką kwotę poświęcić.

Następna propozycja to Rapideo, Nopremium, Twojlimit. Tam jest drożej, więc warto wiedzieć, czego się oczekuje.

Mi osobiście wystarcza tb7.

Wracając jeszcze do Filmana - było już kilka razy na ten temat, dobrze w skrócie  przypomniał @manieKMP 
Dziwię się tylko im, że klienci premium są gorzej traktowani niż zwykli.
Odpowiedz
Dokładnie, pomijając już fakt, że baza filmów free jest większa niż premium (nie każda treść dostępna na stronie jest „z gwiazdką” czyli premium)
1
Odpowiedz
REKLAMA:

Działa wyśmienicie
Odpowiedz
Właściciel TB7 i XT7 ma jeszcze jedną stronę, gdzie sprzedaje vouchery do TB7.
Kod na 100 dni kosztuje 19,99 zł, ale przy zakupie kolejnych, ma się już 10% zniżki.
Odpowiedz
Filman nie działannwwet

Nawet po zalogowaniu pomoże ktoś z góry dzieki
Odpowiedz
W związku z sugestiami użytkownika @Toov  wprowadziłem usprawnienia polegające na możliwości lepszego dostosowania synchronizacji automatycznej Kolekcji Trakt, Ulubionych z TMDB oraz Obserwowanych z IMDb.
Pierwsze testy wypadły pomyślnie, więc udostępniam. Jeśli ktoś z takich synchronizacji korzysta, to może też mu się przyda.
Ja osobiście nie korzystam.
Ale przy okazji poprawiłem, bo w czasie testów miałem z tym problem, że nie mogłem zamknąć Kodi, jak trwała synchronizacja (wieszał mi się, jak chciałem przerwać i wyjść).
Podsumowując: jeśli ktoś korzysta z takich opcji, to może mu się przydać ta aktualizacja. Innym nic nowego nie wniesie.

Podziękowali: arkady1964, deco164, Toov, tasior55, martairafal, jorg35, sven642, waldi22
3
2
2
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: harry92, 1 gości