Ocena wątku:
  • 12 głosów - średnia: 4.75
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
FanFilm - modyfikacja tele
(03-03-2025, 08:51 AM)tele napisał(a): W związku z sugestiami użytkownika @Toov  wprowadziłem usprawnienia polegające na możliwości lepszego dostosowania synchronizacji automatycznej Kolekcji Trakt, Ulubionych z TMDB oraz Obserwowanych z IMDb.

Jak dla mnie, to prawdziwa rewelacja! 
Wielkie dzięki i ogromny szacunek, @tele  Exclamation
Odpowiedz
REKLAMA:

Witam. Czy ktoś z Was używa YATSE do sterowania fanfilm. Mam następujący problem. Chciałbym aby na moim telefonie yatse zwracało wyniki wyszukiwania linków dla danego odcinka lub film, i żebym klikając w niego mogl uruchomić to na KODI. Aktualnie jestem w stanie dojść do etapu na przykład w zakładce POSTEP wyświetla mi się wszystko co ogladam , ale gdy klikam w konkretny tytuł/odcinek licząc ze zacznie wyszukiwać linki i wyświetla mi się na telefonie to niestety ale otrzymuje informacje ze pusty katalog.
Odpowiedz
(03-03-2025, 08:51 AM)tele napisał(a): W związku z sugestiami użytkownika @Toov  wprowadziłem usprawnienia polegające na możliwości lepszego dostosowania synchronizacji automatycznej Kolekcji Trakt, Ulubionych z TMDB oraz Obserwowanych z IMDb.

Ja też korzystam z Trakt i TMDB .Dzieki bardzo !!!
Odpowiedz
(04-03-2025, 04:53 PM)dzanus100 napisał(a): Witam. Czy ktoś z Was używa YATSE do sterowania fanfilm. Mam następujący problem. Chciałbym aby na moim telefonie yatse zwracało wyniki wyszukiwania linków dla danego odcinka lub film,  i żebym klikając w niego mogl uruchomić to na KODI. Aktualnie jestem w stanie dojść do etapu na przykład w zakładce POSTEP wyświetla mi się wszystko co ogladam , ale gdy klikam w konkretny tytuł/odcinek licząc ze zacznie wyszukiwać linki i wyświetla mi się na telefonie to niestety ale otrzymuje informacje ze pusty katalog.

Cześć

Jakiś czas temu próbowałem używać tej aplikacji na telefonie, ale jakoś nie ułatwiła mi wcale użytkownia Kodi na TV.
Ostatecznie kupiłem sobie klawiaturę bezprzewodową do TV.

Ale wczoraj zainstalowałem, żeby sprawdzić to o czym piszesz i rzeczywiście okazało się, że są problemy z wyświetlaniem pozycji w aplikacji. Yatse ma kilka błędów jeszcze.
Trochę jeszcze dzisiaj potestowałem, wypróbowałem kilka pomysłów.
W efekcie coś mi się udało polepszyć.

Jeśli chcesz, to wypróbuj tę wersję.

Ważne: w Ustawieniach dodałem opcję "fixy dla Yatse" - włącz to, pomaga na wyświetlanie źródeł w aplikacji, gdy masz ustawione wyświetlanie źródeł w katalogu.
Pamiętaj też, że nie możesz mieć włączonej opcji "Generowania krótkich adresów".
Dodatkowo, możesz też wypróbować wariant "Autoodtwarzania" (3 pozycja) - jest to alternatywa do pokazywania źródeł w okienku, ale wówczas musisz dokonać wyboru na Kodi (w Yatse jest problem), więc jeśli nie zależy Ci na konkretnym źródle, tylko chcesz obejrzeć film, to po wyszukiwaniu źródeł FanFilm sam wybierze pierwsze działające źródło i uruchomi odtwarzanie.

Daj potem znać, czy coś Ci pomogła ta wersja.

Podziękowali: tasior55, arkady1964, dzanus100
1
1
1
1
Odpowiedz
Mam problem z dodaniem konta premium tb7,login hasło wpisane poprawnie..Jednak aplikacja cały czas krzyczy że logowanie nieudane..Przerabiał to ktoś? Z góry dzięki za pomoc..[Obrazek: r1mrLyQl.jpeg].
Odpowiedz
(06-03-2025, 06:49 AM)uberfizol napisał(a): By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.
Odpowiedz
REKLAMA:

(05-03-2025, 08:30 PM)tele napisał(a):
(04-03-2025, 04:53 PM)dzanus100 napisał(a): Witam. Czy ktoś z Was używa YATSE do sterowania fanfilm. Mam następujący problem. Chciałbym aby na moim telefonie yatse zwracało wyniki wyszukiwania linków dla danego odcinka lub film,  i żebym klikając w niego mogl uruchomić to na KODI. Aktualnie jestem w stanie dojść do etapu na przykład w zakładce POSTEP wyświetla mi się wszystko co ogladam , ale gdy klikam w konkretny tytuł/odcinek licząc ze zacznie wyszukiwać linki i wyświetla mi się na telefonie to niestety ale otrzymuje informacje ze pusty katalog.

Cześć

Jakiś czas temu próbowałem używać tej aplikacji na telefonie, ale jakoś nie ułatwiła mi wcale użytkownia Kodi na TV.
Ostatecznie kupiłem sobie klawiaturę bezprzewodową do TV.

Ale wczoraj zainstalowałem, żeby sprawdzić to o czym piszesz i rzeczywiście okazało się, że są problemy z wyświetlaniem pozycji w aplikacji. Yatse ma kilka błędów jeszcze.
Trochę jeszcze dzisiaj potestowałem, wypróbowałem kilka pomysłów.
W efekcie coś mi się udało polepszyć.

Jeśli chcesz, to wypróbuj tę wersję.

Ważne: w Ustawieniach dodałem opcję "fixy dla Yatse" - włącz to, pomaga na wyświetlanie źródeł w aplikacji, gdy masz ustawione wyświetlanie źródeł w katalogu.
Pamiętaj też, że nie możesz mieć włączonej opcji "Generowania krótkich adresów".
Dodatkowo, możesz też wypróbować wariant "Autoodtwarzania" (3 pozycja) - jest to alternatywa do pokazywania źródeł w okienku, ale wówczas musisz dokonać wyboru na Kodi (w Yatse jest problem), więc jeśli nie zależy Ci na konkretnym źródle, tylko chcesz obejrzeć film, to po wyszukiwaniu źródeł FanFilm sam wybierze pierwsze działające źródło i uruchomi odtwarzanie.

Daj potem znać, czy coś Ci pomogła ta wersja.
Bardzo dziekuje. Do pelni szczescia brakuje mi w YATSE zeby tez linki ktore wyswietla kolorowal wg moich ustawien..premium..tb7 i tak dalej. Ale wiadomo to juz poza Twoim zasiegiem. Za super prace ..nalezy sie piwko. Jak moge postawic?
Odpowiedz
O co chodzi z komunikatem "Fanfilm Brak elementów do aktualizacji" o jakie aktualizacje chodzi ?
Odpowiedz
To może być informacja od procesu automatycznej aktualizacji odcinków seriali (co 6 godzin jest sprawdzanie). Możesz ten proces wyłączyć w Ustawieniach FanFilm - zakładka Biblioteka.
W kolejnej wersji zmodyfikuje trochę komunikat.

Podziękowali: Kasio
Odpowiedz
(06-03-2025, 05:47 PM)Kasio napisał(a): O co chodzi z komunikatem "Fanfilm Brak elementów do aktualizacji" o jakie aktualizacje chodzi ?

Prawdopodobnie zaczęła działać (ożywiona przez @tele ) opcja dodawania nowych odcinków do seriali w bibliotece (strzelam w ciemno).

Edit: i celnie strzeliłem... Wink
1
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: tiger67, 4 gości