Ocena wątku:
  • 12 głosów - średnia: 4.75
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
FanFilm - modyfikacja tele
(26-03-2025, 11:32 AM)RadziuOi napisał(a): By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.

Niestety, ale źródła booster są bardzo szybko tak zmieniane, aby resolver nie mógł ich "rozwiązywać".
Można to próbować zgłaszać na stronie autora projektu, ale jest to zabawa w kotkę i myszkę - zaraz po zrobieniu poprawki, aby takie źródło działało, booster zmienia coś w kodzie i znów problem. Prawdopodobnie śledzi te zmiany i szybko reaguje, więc trzeba się pogodzić, że źródła booster nie będą do użycia w Kodi - ja dodałem sobie fraze "booster" do listy wykluczonych.
1
Odpowiedz
REKLAMA:

Pomyślę.
Odpowiedz
Jeśli ktoś ma problem, że mu podczas próby odpalenia w FanFilm źródła prowadzącego do zewnętrznej wtyczki, czyli tzw. źródła External, np. Disney, zawiesza Kodi, może spróbować tej poprawki. Mi oraz koledze pomogło.
Dodam jeszcze, że problem występował, gdy przełączałem na pokazywanie źródeł w okienku (dla katalogu działało ok).

Czy wszyscy co pobrali, mieli ten sam problem?

Podziękowali: arkady1964, sirtrusek, Iptv-owiec, machinee
1
Odpowiedz
Cześć tele czy byś dał radę w nowej wersji dodać do ustawień ff do filtrów aby ff odrzucał linki z dolby vision? Oczywiście można to dodać do fraz ale może nie każdy wie o co chodzi jeśli są linki
Web dl dv np 265 to DV oznacza 7 lub wyższy profil dolby vision gdzie większość urządzeń z Androidem ma częściową licencję tzn.ze dolby vision działa tylko przez oficjalnie aplikacji strimingowe ale nie przez kodi. W tedy obraz ma dziwne kolory zielony z fioletowym zazwyczaj w 4k można sobie sprawdzić obojętnie jaki film w linku musi pisać web dl dv.

Podziękowali: tele
Odpowiedz
Widzę, że jest taka opcja w Ustawieniach, tylko nieaktywna.

Tam jest jednocześnie i HDR i Dolby Vision, tak może być? Czy lepiej rozdzielić?

Ja mam telewizor z AndroidTV w wersji 8, ma on HDR10, nie ma DV - z filmami HDR w Kodi nie mam problemów. A DV sprzęt nie obsługuje, to nie wiem. Słyszałem o jakiś tam profilach tego DV, ale nie zgłębiałem się w to.
Odpowiedz
HDR jest to inna techniki bardziej wiem od czata gtp ze dolby vision i hdr10+,lub w linkach pisze hdr10-plus to formaty są przez większość urządzeń android niekompatybilne tylko z oficjalnych aplikacji

Ogólnie jak w ustawieniach player kodi wybrałem tylko HDR

Gdzie plik źródłowy ma dolby vision to tak samo zielono fioletowy kolor jest
Odpowiedz
REKLAMA:

@Jmno 
Sprawdź te wersję i daj info zwrotne.

Oczywiście ta wersja zawiera wszystkie wcześniejsze poprawki.

Podziękowali: arkady1964, Jmno, machinee, Piotr.W, Plpuser, grzego444
1
1
1
Odpowiedz
Ok działa tylko HDR możesz oddzielnie zrobić

To odpowiedź gpt
Co to obejmuje:
Dolby Vision: Wymaga licencji. To zastrzeżona technologia, więc producenci sprzętu i oprogramowania muszą uzyskać licencję, by ją wspierać.

HDR10: Nie wymaga licencji. Jest otwartym standardem, co ułatwia jego implementację.

HDR10+: Wymaga licencji, ale jest ona bezpłatna. To rozwinięcie HDR10 z dynamicznymi metadanymi.

HLG (Hybrid Log-Gamma): Nie wymaga licencji. Stworzony głównie do transmisji telewizyjnych

To możesz zrobić filtr tam gdzie wymagana jest licencja
1
Odpowiedz
Cześć jeśli ktoś ma problem z odtwarzaniem z ff z plikami w 4 k z dolby vision to będzie mieć taki zielono fioletowy obraz bo niestety prawie wszystkie androidy tv nie mają pełnej licencji tylko posiadają w aplikacjach typu Netflix itp. chodzi o profile DV widocznie linki w ff mają wyższe profile np 7. Są dwa rodzaje oznaczeń linków
Web dl dv plik jest zakodowany zazwyczaj profilem 7 Dolby vision będzie zielonkawy obraz

Web DL /DV/HDR i tu film ma zwykle HDR i DV i będzie działać normalnie bo hdr jest bez licencji

I po mojej prośbie wcześniej tele dodał unikaj fraz umieszczamy DV. I także wcześniej poprosiłem tele o dodanie nie stosuj gdy:

A Nie stosuj gdy występuje słowo HDR
I mamy odpowiednio przefiltrowane linki tylko z DV I HDR i teraz takie linki są kodowane w DV i HDR

Przetestowałem kilka opcji hdr10 ,HDR 10+ normalnie działa

Czyli w polu Nie stosuj gdy występuje słowo DV+HDR,DV+HDR10,DV+HDR10+,DV+HDR10PLUS

Podziękowali: tele
Odpowiedz
Mam pytanie do tych, co korzystają ze źródeł External w FanFilm, czyli np. Disney, Max, - czy po wyborze takiego źródła, obejrzeniu filmu do końca, oznacza Wam, że film został obejrzany?
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 4 gości