Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Urządzenie android tv z pełnym profilem dolby vision
Witam,
ostatnio miałem problem z odtwarzaniem plików z Dolby Vision z ff wersja od tele  – obraz był zielonkawo-fioletowy. Znalazłem sposób, aby filtry unikały tych linków.
Według informacji z internetu, prawie wszystkie przystawki, a także telewizory z Google TV, nie mają pełnej licencji profili Dolby Vision (posiadają ją tylko aplikacje streamingowe, np. Netflix).
Aby w pełni wykorzystać ten zaawansowany format DV w Kodi, podobno można to osiągnąć przez Dune HD Premier 4K Pro.
Czy ktoś z użytkowników ma takie urządzenie?
Odpowiedz
REKLAMA:

(28-03-2025, 03:36 AM)Jmno napisał(a): miałem problem z odtwarzaniem plików z Dolby Vision z ff wersja od tele  – obraz był zielonkawo-fioletowy.

Shield Pro Kodi 21.2 standardowe ustawienia...

[Obrazek: QBMrQtr.jpg]

....losowo wybrany odcinek serial Silos sezon 2, odtwarzanie Dolby Vision/Atmos bez uwag.

Jmno napisał(a):Dune HD Premier 4K Pro

Po cholerę Ci ten trudno dostępny kombajn, na amazon pl aktualnie do nabycia w rozsądnej kwocie sympatyczne urządzenie, skoro masz trudności z odtwarzaniem materiałów w podstawowym formacie Dolby Vision, w wyżej wymienionej zmodyfikowanej wtyczce.

[Obrazek: ViG3xXQ.jpg]
Odpowiedz
A jak pisało w linku web -DL DV,/HDR? Wg internetu jeśli plik źródłowy ma DV, HDR to jest wykorzystywana przez przystawkę HDR i Obraz jest normalny ale jeśli w linku pisze tylko web dl DV bez HDR to jest tylko dolby vision zazwyczaj jest to we filmach np.The Electric State z ff z linków premium w 4k jest tylko web dl DV i tam był ten dziwny obraz a zobacz na shield pro
Odpowiedz
(28-03-2025, 04:47 PM)Jmno napisał(a): w linku web -DL DV,/HDR?  Wg internetu jeśli plik źródłowy ma DV, HDR to jest wykorzystywana przez przystawkę  HDR

[Obrazek: 5YxEHRy.jpg]

To dlaczego odbiornik telewizyjny komunikatem ekranowym zgłasza odtwarzanie formatu Dolby Vision?

Losowo wybrany materiał, wiadoma wtyczka, oczywiście obraz bez uwag z informacją o której wzmiankowałem na końcu poprzedniego zdania.
Odpowiedz
Sam już nie wiem bo w tv mam ulepszone hdmi na dolby vision w chromcast 4k mam na auto wykrywanie jak wybieram link z DV/HDR to jest komunikat w tv że jest w HDR

Też mam na Xbox series s jest to samo i jeszcze w konsoli w ustawieniach jest zaznaczone dolby vision i przez HDMI w opcjach tv ulepszone hdmi na dolby vision

Teraz testuje link z samym DV bez HDR
czyli np. web dl DV

[Obrazek: xFixbqrl.jpeg]

Mam ten fioletowy obraz tylko w tedy gdy w linku pisze tylko DV
Może jednak na nvidia shield ma wszystkie profile DV

Też sprawdzałem na stronie rapideo , no premium w player też fioletowy obraz jest
Odpowiedz
Jmno napisał(a):wszystkie profile DV

Jakie "wszystkie" profile, w tym moim konkretnym wskazaniu Kodi po zaznaczeniu stosownej opcji robi konwersję do profilu Dolby Vision 8.1, a taki materiał poprawnie odtworzy nawet kalkulator Casio.

Do korzystania z poważnych plików filmowych wagi ciężkiej używamy innych źródeł/wtyczek.

Nie umiem Ci bardziej pomóc, sprawdzał w nieskończoność też nie będę.

Jmno napisał(a):rapideo , no premium

Zamiast "inwestowania" w serwisy, przenieś zainteresowanie w kierunku nabycia wreszcie sensownego urządzenia, koniecznie z sprzętową obsługą H.265.
Odpowiedz
REKLAMA:

No mam w kodi tak samo [Obrazek: hRZU6FGl.jpeg][Obrazek: ww0k00Yl.jpeg]
Odpowiedz
Jmno napisał(a):No mam

[Obrazek: kPmdOwk.jpg]

[Obrazek: dRqus6L.jpg]
Odpowiedz
Pobawię się wieczorem ale wg czata gpt mój tv i chromcast 4k powinien odtwarzać kodeki h265 z dolby vision i HDR 10 z plików lokalnych i strumieni w kodi
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości