Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
PiratFlix by Piratex
Idzie zainstalować APK, wrażenia po szybkim teście.

Nie działa sterowanie filmu na Android TV tj. nie działa sterowanie dedykowanym pilotem Android TV, ani podłączonym pilotem Air Mouse (odpowiednik myszy i klawiatury bezprzewodowej podłączonej przez USB urządzenia Android TV).

Pozdrawiam
REKLAMA:

(13-04-2025, 03:22 PM)Vaxer94 napisał(a):
(13-04-2025, 01:38 PM)arkady1964 napisał(a): Prośba, podaj jakiś działający link do strony z APK, nic mi się nie otwiera...
Ponawiam pytanie, czy aplikacja będzie na Github?

Pozdrawiam
Ten link do pliku apk co jest wyżej otwórz skopiuj go i  w nowej karcie otwórz lub z innej przeglądarki spróbuj pobrać
Już wiem dlaczego - brak certyfikatu SSL na Chrome wywala błąd który trzeba potwierdzić

(13-04-2025, 06:49 PM)PLDzerghh0 napisał(a): @Piratex mam pytanie czy będzie kiedyś seriale takie jak na filman no Klan z odcinkami działały
Dążę do tego aby wszystko działało - uwielbiam kiedy użytkownicy piszą o błędach bo to znaczy że nie robię tego sam dla siebie - pozdrawiam

(13-04-2025, 06:54 PM)arkady1964 napisał(a): Idzie zainstalować APK, wrażenia po szybkim teście.

Nie działa sterowanie filmu na Android TV tj. nie działa sterowanie dedykowanym pilotem Android TV, ani podłączonym pilotem Air Mouse (odpowiednik myszy i klawiatury bezprzewodowej podłączonej przez USB urządzenia Android TV).

Pozdrawiam
Nie mam tego sprzętu, nie wiem jak się zachowa inny pilot który nie jest odpowiednikiem oryginalnego pilota podłączonego po HDMI CEC

Arkady nie działa sterowanie androida wcale, wyślij mi zdjęcie pilota (guziki), a postaram się go przeanalizować - pozdrawiam

Podziękowali: arkady1964
1
Standardowo w pilocie od Android TV po wciśnięciu przycisku "OK" powinien wyświetlić się niezbędny do prawidłowego działania aplikacji interfejs sterowania tzw. OSD, a wyświetla się tylko informacja o fabule. Nic innego się nie wyświetla i nic nie działa... Oczywiście film jest na ekranie, ale nie ma żadnej możliwości sterowania pilotem od Android TV, pilot Air Mouse też nie działa. 

Poniżej linki o pilocie Android TV (podobny jest od Box Canal+ i tym podobnego sprzętu):

By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.

By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.

Pozdrawiam
To działa inaczej tutaj - wyświetla się informacja ponieważ tak został zaprojektowany system - po wciśnięciu czerwonego guzika można wybrać źródło odtwarzania - w weekend wydam aktualizację że będzie więcej źródeł i naprawię błąd związany z wznawianiem odtwarzania

Dziękuję za odpowiedź, jednak nie wyjaśnia ona podstawowego i największego  problemu, który istnieje w tej aplikacji przy stosowaniu jej w systemie Android TV (precyzując, boxy używającego systemu operacyjnego Android TV np. Xiaomi Mi Box, Canal+ Box itp.)...

To, że wyświetla się informacja z fabułą jest normalną funkcją w OSD. 
W większości pilotów od box-ów Android TV nie ma żadnych czerwonych pr,ycisków na pilocie, ponieważ do sterowania służy głównie przycisk "OK", kursor prawy, lewy, góra, dół oraz przycisk cofnij.
Zasadniczym problemem w Twojej aplikacji jest brak wyświetlania się interfejsu OSD w Android TV, wyświetla się tylko fabuła, po wciśnięciu przycisku "OK".
Jeszcze raz w czasie filmów nie wyświetla się nic tylko info z fabułą po wciśnięciu przycisku "OK", to jak można sterować aplikacją, nie ma start, pauza, paska nawigacji itd. 

Pozdrawiam
(16-04-2025, 03:36 AM)arkady1964 napisał(a): ...W większości pilotów od box-ów Android TV nie ma żadnych czerwonych pr,ycisków na pilocie, ponieważ do sterowania służy głównie przycisk "OK", kursor prawy, lewy, góra, dół oraz przycisk cofnij....
A próbowałeś rozszerzyć funkcjonalność przycisków Pilota za pomocą np. tvQuickActions czy Button Mapper?

Aby zrodziło się to co możliwe, należy stale próbować tego co niemożliwe.
REKLAMA:

Wiem, że można to próbować, ale dla mnie aplikacja dla systemu operacyjnego Android TV musi koniecznie mieć obsługę z pilota Android TV.   Smile
Mapowanie przycisków pilota jest przeznaczone raczej dla pasjonatów indywidualnego przypisania funkcji przycisku na pilocie.

Pozdrawiam

Podziękowali: Tomek
Ktoś mi wysyłał ostatnio w wiadomości linki do filmów i gdzieś zgubiłem - może ten ktoś jeszcze raz podać

Nie martwcie się, poprawie mapowanie - dajcie mi chwilę - pracuje nad tym
Witam! Wiadomo, że Kodi jest wszechstronne i działa na każdym urządzeniu, ale wymaga odpowiedniej ilości RAM-u do płynnego działania. Jeśli Twoja aplikacja będzie działać jak np. Netflix, a jednocześnie oferować funkcje FanFilm, to będzie mega! Osoby korzystające z malinki (Raspberry Pi) mogą mieć jednocześnie Android TV i LibreELEC w trybie dual boot.5
1
Najstarszym (więc i najsłabszym) urządzeniem, na którym mam zainstalowane Kodi, jest telewizor z 2015 roku na AndroidTV w przedpotopowej wersji 5.1.1 i RAM-em na poziomie 1GB ( !!! )
Kodi, a wraz z nim oczywiście FanFilm, działają płynnie i bez problemów - co ciekawe: im wyższa wersja Kodi, tym płynniej działa na tym 'sprzęcie'. 
Tak więc poprzeczka wisi wysoko... Wink

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: