Ocena wątku:
  • 12 głosów - średnia: 4.75
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
FanFilm - modyfikacja tele
@Kasio 
A no tak, racja. Tongue
Jakimś cudem pisząc odpowiedź "zakonotowało" mi się w głowie settings.xml z katalogu "addons" (choć pisałeś o innym)... może dlatego, że rzadko kiedy zaglądam do "addon_data". Czytanie "ze zrozumieniem" mi się "zawiesiło". Wink
1
Odpowiedz
REKLAMA:

(20-04-2025, 08:24 AM)tele napisał(a): By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.odnaleziony w archiwum naszego forum filmik, nagrany przez @mjw , pokazujący jak mniej więcej proces wygląda na podstawie serwisu i wtyczki WP-Pilot.

Do szczęścia potrzebny jest jeszcze identyfikator przeglądarki tzw. UserAgent
Można go pozyskać na kilka sposobów.
Pierwszy to podobnie jak ciasteczko, w Konsoli wpisać polecenie navigator.userAgent
Kolejny, to np. uruchomić stronę, która wyświetli taką informację, np. By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.
To też trzeba wpisać (wstawić) do Ustawień FanFilma (w sekcji Źródła PL, przy Filman)

Teoretycznie, taka sesja powinna działać co najmniej z 1 miesiąc.
Ale uwaga! jeśli wykonacie ponowne logowanie na którymś z urządzeń za pomocą loginu i hasła, ciasteczko trzeba będzie ponownie przenieść do Kodi. Serwis Filman uniemożliwia bycie zalogowanym jednocześnie na kilku urządzeniach, więc nie da się być zalogowanym normalnie (za pomocą loginu i hasła) w tym samym czasie i na komputerze i na telefonie. Więc musicie o tym pamiętać. Możecie mieć sesję na kilku Kodi, ale tylko jedną w jakiejś przeglądarce (chyba, że przeniesiecie ciasteczko do przeglądarki).
Można też ewentualnie założyć sobie kolejne konto i używać go tylko w Kodi.

UWAGA dla testerów, którzy mieli wersję przed dzisiejszym wydaniem: Jeśli przegrywacie pliki ręcznie, to przed wgraniem tej wersji usuńcie plik filman_web.py , aby nie było konfliktu z tym wydaniem.

Jest to poniekąd trochę eksperyment, więc zobaczymy jak to dalej się potoczy. Nie wiem, czy sam serwis czegoś nie zmieni, nie zablokuje, jeśli wykryje jakieś anomalie w używaniu kont w ich serwisie. W każdym bądź razie, jest to na ten moment jedyny najprostszy sposób, aby wykorzystać zawartość serwisu Filman we wtyczce FanFilm.
Jeśli Capctha zostanie usunięta ze strony, choć wątpie, bo jednak coraz więcej serwisów to stosuje, to będzie możliwość logowania tylko za pomocą nazwy i hasła.

Także, jeśli ktoś chce podjąć takie wyzwanie, to proszę bardzo.

Pozdrawiam świątecznie.

P.S. Kurcze, dopiero skończyłem pisać treść, kliknąłem "Zapisz zmiany" a tu już z 10 pobrań na liczniku.

Które dane mam wpisać do tych ciastecze i UA
Odpowiedz
No cóż, widać nie jest to dla Ciebie.
1
Odpowiedz
Już sobie poradziłem, wasza wysokość
Odpowiedz
Skoro wszystko działa znów po staremu to jest sens, bawić się, w, ta, nowa, opcje z, kontem w, filman?
Odpowiedz
@tele A da się zrobić jakoś z tym na przykład tym serialem albo wszystkimi serialami na przykład serialem Klan aby automatycznie wyszukiwał działające i z pełną nazwą i dobrymi nazwami żeby nie ręcznie nie wyszukiwał bo to jest więcej czasu trochę i trzeba wchodzić na stronę firmana i szukać najnowszy odcinek i wpisywać w Kodi to jest bez sensu da się to jakoś zrobić
Odpowiedz
REKLAMA:

(21-04-2025, 09:59 PM)Adek89 napisał(a): Skoro wszystko działa znów po staremu to jest sens, bawić się, w, ta, nowa, opcje z, kontem w, filman?
Że niby nie ma sensu poszerzania możliwości Fanfilmu?
Jakby nie patrzeć, nikt nikogo nie zmusza do "bawienia się" w podejmowanie wyzwań, ale taka możliwość jednak jest i to jest dobre. Więc jak ktoś chce, może pozostawić ten działający "proof of concept"/"eksperyment" wyłączony lub z niego skorzystać jeśli np. "regularność" w braku działana "po staremu" mu doskwiera.
Osobiście jestem zdania, że "lepiej mieć ten zapas, niż niedobór". Wink
Odpowiedz
Rozwala mnie psychicznie lenistwo i brak umiejętności czytania ze zrozumieniem niektórych jednostek tutaj. Xd

Po przeczytaniu instrukcji które dali tu chłopaki i SKUPieniu się przy wykonywaniu tego co w nich jest napisane na dłużej niż na tiktokowym filmiku gwarantuje że uda wam sie to zrobić.

No ale przyzwyczajenie sie do krótkich tresci z tik toka wypaliło już ludziom muzgi do cna... ech

TAK WARTO POPRAWIC SOBIE MOŻLIWOŚCI FF jak by nie było warto to na logike nie kopali byśmy się z koniem
1
1
Odpowiedz
(21-04-2025, 07:59 AM)lolo99 napisał(a): Taka ciekawostka, dotyczy ona wszystkich wersji FanFimu, nie tylko tej najlepszej od tele

Wpisuję w wyszukiwarkę aktorów nazwisko Murray, otrzymuję 14 wyników, ale wśród nich nie ma Billa Murraya. Trzeba wpisać Bill Murray, żeby FanFilm go zobaczył.

Możesz sprawdzić ewentualnie tę wersję.
Dodałem w niej możliwość przeglądania kolejnych podstron z wynikami.
Na raz zwracane jest przez serwis tmdb 20 wyników, a część jestdodatkowo przez FanFilm filtrowana, wybierając tylko aktorów.
Więc może tak być, że na 20 zwróconych, tylko 14 kwalifikuje się do wyświetlenia.

Ale i tak uważam, że warto jak najbardziej szczegółowo formułować zapytania - wiem, że szybciej wpisać tylko nazwisko, ale jak się okazuje, że jest dużo osób o takim nazwisku, to lepiej wpisać też imię.

Podziękowali: arkady1964, tasior55, lolo99, martairafal, bkc2, machinee
1
1
Odpowiedz
Na wstępie szczególne podziękowania dla Kolegów: tele i manieKMP za Wasze instrukcje w temacie uruchomienia we wtyczce FF dodatkowego serwera www dla większej ilości źródeł z Filmana. Udało mi się ogarnąć na obydwóch moich urządzeniach. Najpierw przy pomocy lapka i instrukcji Kolegi tele wygenerowałem sobie ciasteczko i dane UA a następnie tymi danymi z edytowałem plik settings.xml w moim raspberry Pi z Kodi XBian i dalej przy pomocy tych samych wcześniej wygenerowanych "witaminek" i apki Kore - pilota Kodi skonfigurowałem wtyczkę FF w Kodi na moim drugi urządzeniu tj. Android TV (niestety w wersji 11 więc występowały problemy z dostępem do katalogu DATA itd. itp.). Wszystko się udało i działa jak należy za co bardzo KOLEGOM jeszcze raz DZIĘKUJĘ za ich włożony trud i poświęcony czas i mam tylko jeszcze jedno pytanie - prośbę a mianowicie analizując ten wątek wyczytałem, że jest ponoć gdzieś wtyczka Filmana autorstwa Kolegi mbebe zmodyfikowana odpowiednio przez Kolegę tele. Mam u siebie tą wtyczkę, jednak jak wiadomo od jakiegoś czasu wywala błąd logowania i nie działa. Czy mógłbym skądś tą poprawioną wtyczkę sobie pobrać? Z góry dziękuję jeszcze raz za wszystko!!!
1
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości