Ocena wątku:
  • 12 głosów - średnia: 4.75
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
FanFilm - modyfikacja tele
A dlaczego ilość pobrań jest nierówna?
Odpowiedz
REKLAMA:

(25-04-2025, 02:23 AM)Jmno napisał(a): A dlaczego ilość pobrań jest nierówna?
 Z powodu nazwy. Część ludzi myśli, że ten drugi plik dotyczy czegoś innego. Gdyby w nazwie też było FF, pewnie różnica byłaby mniejsza.
Odpowiedz
(25-04-2025, 01:28 AM)steve4 napisał(a): Na wstępie szczególne podziękowania dla Kolegów: tele i manieKMP za Wasze instrukcje w temacie uruchomienia we wtyczce FF dodatkowego serwera www dla większej ilości źródeł z Filmana. Udało mi się ogarnąć na obydwóch moich urządzeniach. Najpierw przy pomocy lapka i instrukcji Kolegi tele wygenerowałem sobie ciasteczko i dane UA a następnie tymi danymi z edytowałem plik settings.xml w moim raspberry Pi z Kodi XBian i dalej przy pomocy tych samych wcześniej wygenerowanych "witaminek" i apki Kore - pilota Kodi skonfigurowałem wtyczkę FF w Kodi na moim drugi urządzeniu tj. Android TV (niestety w wersji 11 więc występowały problemy z dostępem do katalogu DATA itd. itp.). Wszystko się udało i działa jak należy za co bardzo KOLEGOM jeszcze raz DZIĘKUJĘ za ich włożony trud i poświęcony czas i mam tylko jeszcze jedno pytanie - prośbę a mianowicie analizując ten wątek wyczytałem, że jest ponoć gdzieś wtyczka Filmana autorstwa Kolegi mbebe zmodyfikowana odpowiednio przez Kolegę tele. Mam u siebie tą wtyczkę, jednak jak wiadomo od jakiegoś czasu wywala błąd logowania i nie działa. Czy mógłbym skądś tą poprawioną wtyczkę sobie pobrać? Z góry dziękuję jeszcze raz za wszystko!!!
U mnie wszystko działa .Włączyłeś w wtyczce filman od Tele "Używaj sesji z innego urządzenia" jeśli nie to wałcz i wrzuć User Agent i ciasteczka te same co w FanFilm dla filman.
Odpowiedz
(25-04-2025, 01:28 AM)steve4 napisał(a): By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.
Odpowiedz
Cześć Wam.Od kilku dni korzystam z Kodiego i wtyczki Fanfilm. Chciałem obejrzeć dwa seriale, takie jak Fais pas ci, fais pas ça (znalazło mi 9 sezonów) oraz Edukacja XD. Wszystko ładnie pięknie, ale nie chcę się włączyć ani jeden odcinek, czy mam dokonać jakiś dodatkowych ustawień aby dało się włączyć jeden lub drugi serial? Dopiero zacząłem przygodę z Kodim więc może to zupełnie normalne, że nie wszystko da się włączyć, jeżeli właśnie tak to jest to nie było pytania ?
Odpowiedz
Wygląda na to, że do obu seriali nie ma żadnych źródeł (żadna strona, krórą FanFilm przeszukuje takowych nie posiada, tym samym nie ma co wyświetlić). Wyświetlanie listy sezonów i odcinków FF bierze z innej strony, "informacyjnej" (TMDB).
Odpowiedz
REKLAMA:

@burza501 teoretycznie na upartego ten drugi tytuł powinno za którymś razem znaleźć, bo jest na Zaluknij tylko musisz sobie w ustawieniach FanFilmu, w źródłach, pod Zaluknij odznaczyć "- zawsze weryfikuj cały tytuł", bo inna nazwa jest na TMDB a inna na Zaluknij.

A czemu "teoretycznie" i czemu "na upartego" bo co chwile ta strona nie działa i wyrzuca błąd:
[Obrazek: IBNMMHsl.jpeg]
Później "Database connection could not be established." Chwile pochodzi i tak w kółko.

A jakby tego było mało to żeby wgl coś znalazło na zaluknij to musisz albo skorzystać z ProtonVPN kraj USA lub Japonia albo z internetu Orange lub T-Mobile (np. hotspot z telefonu) - wystarczy tylko na czas wyszukiwania źródeł.
Odpowiedz
(25-04-2025, 07:12 PM)manieKMP napisał(a): Wygląda na to, że do obu seriali nie ma żadnych źródeł (żadna strona, krórą FanFilm przeszukuje takowych nie posiada, tym samym nie ma co wyświetlić). Wyświetlanie listy sezonów i odcinków FF bierze z innej strony, "informacyjnej" (TMDB).
Dziękuję, za odpowiedź. Wszytko jasne.
Odpowiedz
(25-04-2025, 07:04 AM)Kasio napisał(a):
(25-04-2025, 01:28 AM)steve4 napisał(a): Na wstępie szczególne podziękowania dla Kolegów: tele i manieKMP za Wasze instrukcje w temacie uruchomienia we wtyczce FF dodatkowego serwera www dla większej ilości źródeł z Filmana. Udało mi się ogarnąć na obydwóch moich urządzeniach. Najpierw przy pomocy lapka i instrukcji Kolegi tele wygenerowałem sobie ciasteczko i dane UA a następnie tymi danymi z edytowałem plik settings.xml w moim raspberry Pi z Kodi XBian i dalej przy pomocy tych samych wcześniej wygenerowanych "witaminek" i apki Kore - pilota Kodi skonfigurowałem wtyczkę FF w Kodi na moim drugi urządzeniu tj. Android TV (niestety w wersji 11 więc występowały problemy z dostępem do katalogu DATA itd. itp.). Wszystko się udało i działa jak należy za co bardzo KOLEGOM jeszcze raz DZIĘKUJĘ za ich włożony trud i poświęcony czas i mam tylko jeszcze jedno pytanie - prośbę a mianowicie analizując ten wątek wyczytałem, że jest ponoć gdzieś wtyczka Filmana autorstwa Kolegi mbebe zmodyfikowana odpowiednio przez Kolegę tele. Mam u siebie tą wtyczkę, jednak jak wiadomo od jakiegoś czasu wywala błąd logowania i nie działa. Czy mógłbym skądś tą poprawioną wtyczkę sobie pobrać? Z góry dziękuję jeszcze raz za wszystko!!!
U mnie wszystko działa .Włączyłeś w wtyczce filman od Tele "Używaj sesji z innego urządzenia" jeśli nie to wałcz i wrzuć User Agent i ciasteczka te same co w FanFilm dla filman.
Ok. wielkie dzięki, u mnie już też filman od Tele działa.
Odpowiedz
(20-04-2025, 08:24 AM)tele napisał(a): By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.odnaleziony w archiwum naszego forum filmik, nagrany przez @mjw , pokazujący jak mniej więcej proces wygląda na podstawie serwisu i wtyczki WP-Pilot.

Do szczęścia potrzebny jest jeszcze identyfikator przeglądarki tzw. UserAgent
Można go pozyskać na kilka sposobów.
Pierwszy to podobnie jak ciasteczko, w Konsoli wpisać polecenie navigator.userAgent
Kolejny, to np. uruchomić stronę, która wyświetli taką informację, np. By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.
To też trzeba wpisać (wstawić) do Ustawień FanFilma (w sekcji Źródła PL, przy Filman)

Teoretycznie, taka sesja powinna działać co najmniej z 1 miesiąc.
Ale uwaga! jeśli wykonacie ponowne logowanie na którymś z urządzeń za pomocą loginu i hasła, ciasteczko trzeba będzie ponownie przenieść do Kodi. Serwis Filman uniemożliwia bycie zalogowanym jednocześnie na kilku urządzeniach, więc nie da się być zalogowanym normalnie (za pomocą loginu i hasła) w tym samym czasie i na komputerze i na telefonie. Więc musicie o tym pamiętać. Możecie mieć sesję na kilku Kodi, ale tylko jedną w jakiejś przeglądarce (chyba, że przeniesiecie ciasteczko do przeglądarki).
Można też ewentualnie założyć sobie kolejne konto i używać go tylko w Kodi.

UWAGA dla testerów, którzy mieli wersję przed dzisiejszym wydaniem: Jeśli przegrywacie pliki ręcznie, to przed wgraniem tej wersji usuńcie plik filman_web.py , aby nie było konfliktu z tym wydaniem.

Jest to poniekąd trochę eksperyment, więc zobaczymy jak to dalej się potoczy. Nie wiem, czy sam serwis czegoś nie zmieni, nie zablokuje, jeśli wykryje jakieś anomalie w używaniu kont w ich serwisie. W każdym bądź razie, jest to na ten moment jedyny najprostszy sposób, aby wykorzystać zawartość serwisu Filman we wtyczce FanFilm.
Jeśli Capctha zostanie usunięta ze strony, choć wątpie, bo jednak coraz więcej serwisów to stosuje, to będzie możliwość logowania tylko za pomocą nazwy i hasła.

Także, jeśli ktoś chce podjąć takie wyzwanie, to proszę bardzo.

Pozdrawiam świątecznie.

P.S. Kurcze, dopiero skończyłem pisać treść, kliknąłem "Zapisz zmiany" a tu już z 10 pobrań na liczniku.
Czesc.
Czy taki trick zadziałałby na Zaluknij.cc ??
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości