Ocena wątku:
  • 12 głosów - średnia: 4.75
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
FanFilm - modyfikacja tele
(26-04-2025, 09:33 AM)Sylwestri napisał(a): By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.odnaleziony w archiwum naszego forum filmik, nagrany przez @mjw , pokazujący jak mniej więcej proces wygląda na podstawie serwisu i wtyczki WP-Pilot.

Do szczęścia potrzebny jest jeszcze identyfikator przeglądarki tzw. UserAgent
Można go pozyskać na kilka sposobów.
Pierwszy to podobnie jak ciasteczko, w Konsoli wpisać polecenie navigator.userAgent
Kolejny, to np. uruchomić stronę, która wyświetli taką informację, np. By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.
To też trzeba wpisać (wstawić) do Ustawień FanFilma (w sekcji Źródła PL, przy Filman)

Teoretycznie, taka sesja powinna działać co najmniej z 1 miesiąc.
Ale uwaga! jeśli wykonacie ponowne logowanie na którymś z urządzeń za pomocą loginu i hasła, ciasteczko trzeba będzie ponownie przenieść do Kodi. Serwis Filman uniemożliwia bycie zalogowanym jednocześnie na kilku urządzeniach, więc nie da się być zalogowanym normalnie (za pomocą loginu i hasła) w tym samym czasie i na komputerze i na telefonie. Więc musicie o tym pamiętać. Możecie mieć sesję na kilku Kodi, ale tylko jedną w jakiejś przeglądarce (chyba, że przeniesiecie ciasteczko do przeglądarki).
Można też ewentualnie założyć sobie kolejne konto i używać go tylko w Kodi.

UWAGA dla testerów, którzy mieli wersję przed dzisiejszym wydaniem: Jeśli przegrywacie pliki ręcznie, to przed wgraniem tej wersji usuńcie plik filman_web.py , aby nie było konfliktu z tym wydaniem.

Jest to poniekąd trochę eksperyment, więc zobaczymy jak to dalej się potoczy. Nie wiem, czy sam serwis czegoś nie zmieni, nie zablokuje, jeśli wykryje jakieś anomalie w używaniu kont w ich serwisie. W każdym bądź razie, jest to na ten moment jedyny najprostszy sposób, aby wykorzystać zawartość serwisu Filman we wtyczce FanFilm.
Jeśli Capctha zostanie usunięta ze strony, choć wątpie, bo jednak coraz więcej serwisów to stosuje, to będzie możliwość logowania tylko za pomocą nazwy i hasła.

Także, jeśli ktoś chce podjąć takie wyzwanie, to proszę bardzo.

Pozdrawiam świątecznie.

P.S. Kurcze, dopiero skończyłem pisać treść, kliknąłem "Zapisz zmiany" a tu już z 10 pobrań na liczniku.
Czesc.
Czy taki trick zadziałałby na Zaluknij.cc ??Nie ponieważ problem z zaluknij nie polega na tym ze potrzeba sie zalogowac tylko na tym że mają słaby serwer
Odpowiedz
REKLAMA:

(19-04-2025, 08:59 PM)manieKMP napisał(a): By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować..
Po pobraniu obu plików muszą się one "znaleźć" na urządzeniu docelowym lub na pendrive, który podepniesz pod takowy sprzęt (możliwe że dla Kodi będziesz musiał nadać uprawnienia, by taki pendrive był w jego menadżerze widoczny, czyli przechodzisz do ustawień Androida -> Aplikacje -> Kodi -> Uprawnienienia, i wąłczasz/zaznaczasz opcję "zawsze zezwalaj").
Podpinasz pendrive, uruchamiasz kodi i przechodzisz do "Zainstaluj z pliku zip", po czym wyświetli się Tobie okno gdzie odnajdujesz "pendraka" i pobrane pliki zip, wybierasz ten zaczynający się od FF, Kodi powiadomi Cię od zaktualizowaniu "paczki". Po tym ponawiasz operację, z tym że tym razem wybierasz plik z PTW na początku. Kodi znowu powiadomi Ciebie o zaktualizowaniu "paczki". Teraz koniecznie "Zamknij" Kodi (wymagany jest restart programu by wszystko prawidłowo zadziałało).
I to wszystko, masz "brand new" FanFilm. Wink

Edit:
Tak mi się jeszcze jedno skojarzyło, bo nie pamiętam czy ta opcja musi być w Kodi włączona (mam ją włączoną od zawsze, więc nie pamiętam, zakładam że jednak tak Wink), ale jakby powyższe komuś nie zadziałało, Kodi powinien jeszcze wświetlić monit o możliwości instalacji z nieznanych źródeł. Ta opcja zanjduje się w ustawieniach Kodi->System->Dodatki->Niezanane źródła. To tak dla potomności, bo jeśli ktoś już instalował choćby oryginalne FF, to powinien mieć tą opcję już włączoną.

Hej, a jak pendrive na kodi nie widzę plików zip to w czym może być problem? Na android normalnie je widzi 
Odpowiedz
Witam, dzieki za niezłego moda do fanfilm, masz moze w planach zrobić małe repo na githubie? by było latwiej aktualizowac wtyczke.
Odpowiedz
(27-04-2025, 11:33 AM)dawidd_1997 napisał(a): (...)
Hej, a jak pendrive na kodi nie widzę plików zip to w czym może być problem? Na android normalnie je widzi 

Gdy Kodi nie ma wystarczających uprawnień do plików tj. nie są widoczne w Kodi pliki ZIP.

Wejdź w ustawienia systemowe Androida > Aplikacje > Kodi > Uprawnienia i ustaw uprawnienia plików na "zawsze zezwalaj"   Wtedy  są widoczne w Kodi pliki ZIP

Pozdrawiam
Odpowiedz
Wystarczy czytać posty a nie je cytować. Bo w drugim zdaniu posta ktorego zacytował dawid_1997 jest odpowiedź

Podziękowali: arkady1964
2
Odpowiedz
Tak, ale to się cyklicznie przewija, akurat to ustawienie jest bardzo potrzebne, szczególnie dla początkujących użytkowników. Jednak faktycznie lepiej byłoby gdybym napisał, żeby użytkownicy skorzystali z informacji ze strony pierwszej tego wątku, przecież tam są wszystkie podstawowe ustawienia potrzebne do działania FF Mod tele.

Pozdrawiam
1
1
Odpowiedz
REKLAMA:

Siema ja dało by się jakoś własne strony jakoś albo jakiś tutorial bo chce żeby było ogladajanine pl z logowaniem żeby mi odznaczało mi że obejrzane na stronie
Odpowiedz
Napisz to po polsku to możne coś dało by się żeby mi się chciało pomyśleć Big Grin
2
1
Odpowiedz
Ostatnio chciałem jakiś film sobie ściągnąć z FF MOD na próbę i nie bardzo mogłem to zrobić. Nie wiem czy to u mnie jest jakiś problem w KODI i wtyczce FF czy po prostu akurat "taka uroda" tych filmów, które chciałem sobie pobrać że akurat tych wybranych filmów z dostępnych źródeł z jakichś przyczyn niezależnych od działania mojego KODI i wtyczki FF po prostu nie da się pobrać lokalnie na dysk. Poniżej zamieszczam link do moich logów z prób ściągnięcia kilku filmów, z których tylko jeden - ten ostatni udało mi się z sukcesem zapisać na dysku. 

By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.
Odpowiedz
Wygląda na to, że szykuje się poprawka. Wink
1. Wychodzi na to, że funkcja pobierania ma problem z polskimi znakami, w Twoim przypadku z "Ś" i "ł" (akurat w "pobieranych" tytułach one występują), przez co nie może utworzyć pliku z nimi. Sukces pobrania też jest z tym niejako związany, bo tytuł pobranego nie ma "polszczyzny".
2. Jest też drugi problem z "External", ale nie wiem o co w nim chodzi. Może sama wtyczka playerpl jest "popsuta"/nieaktualna i przez to "External" się "zgłasza".

1. Wszystkie wyglądają tak samo, poza UnicodeEncodeError, gdzie zmienia się znak (poniżej z "Ś"/"u015a") i/lub jego pozycja.
[FanFilm]  [downloader.py]  [doDownload]  EXCEPTION Thrown: -->Python callback/script returned the following error<--
Traceback (most recent call last):
  File "/home/xbian/.kodi/addons/script.module.ptw/lib/ptw/libraries/downloader.py", line 459, in doDownload
    f = open(dest, "wb")  # równoważna komenda
        ^^^^^^^^^^^^^^^^
UnicodeEncodeError: 'ascii' codec can't encode character '\u015a' in position 22: ordinal not in range(128)
Ciekawe co @tele wymyśli, "strzyżenie grzywy"/konwersja znaków na "normalne" (dla ogółu, bo może problem jest nie tylko związany z polskimi literami...), naprawa "dekodowania", a może jeszcze coś innego.

2. Cieakwe czy playerpl od mbebe jeszcze działa i czy poniższe ma z jej "nie/działaniem" związek.
[external.py]  [_sources]  EXCEPTION Thrown: -->Python callback/script returned the following error<--
Traceback (most recent call last):
  File "/home/xbian/.kodi/addons/plugin.video.fanfilm/resources/lib/sources/pl/external.py", line 479, in _sources
    plp_id = plp[0]["standardWebURL"]
             ~~~^^^
IndexError: list index out of range
1
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: senac, szopns, xdxp88, 1 gości