06-05-2025, 01:03 PM
Mam pytanie. Czy jak zrobię ostatnią aktualizacje z ciasteczkami to przestanie mi coś działać jak dotychczas, czy wszystko będzie działało jak do tej pory?
|
FanFilm - modyfikacja tele
|
|
06-05-2025, 01:03 PM
Mam pytanie. Czy jak zrobię ostatnią aktualizacje z ciasteczkami to przestanie mi coś działać jak dotychczas, czy wszystko będzie działało jak do tej pory?
REKLAMA:
Jakoś nikt do tej pory nie napisał, że mu coś się zepsuło.
Nie ma się czego bać. Nawet, jakby coś przestało działać, to można zainstalować wcześniejszą wersję - szkoda, że tak nie można zrobić z aktualizacjami ze sklepu Google Play. (06-05-2025, 10:33 AM)Adek89 napisał(a): Pytanie, do wróżbity tele. Czy jest opcja że, zrobisz to na, ostatniej wersji wtyczki przed tą modyfikacja z, ciasteczkami? A czemu tak? Jak nie chcesz korzystać z dodatkowych źródeł Filmana, to po prostu nie wpisujesz żadnego ciasteczka. Także czy zrobisz aktualizację, czy nie - nie będzie to miało dla Ciebie żadnego wpływu w tym przypadku. (06-05-2025, 09:02 AM)Cxxzsefc napisał(a): używam tej wtyczki zaktualizowanej i oglądam se anime i mam ciągle źródło shinden ale dajmy przykład że np odcinki w one piece mi sie zdarzyło dwa razy że odcinek był ten sam a na stronie jest normalnie jak by ktoś naprawił to by było fajnie jak coś miałem sytuację z odc 58 z 59 w sensie że odpala się to samo a jak idę w inny odc jest normalnie nowy odcinek A sprawdź na stronie, czy daty emisji się różnią, bo jak jakiś czas temu ożywiałem ten scraper, to trafiłem na odcinki, które na stronie miały taką samą datę emisji - a to chyba nie jest normalne. (04-05-2025, 10:22 PM)Yellowek napisał(a): dlaczego nie wyszukuje żadnego anime (np. shinden, jestem zalogowany) Napisz chociaż tytuł. Np. "Dragon Ball DAIMA" wyszukuje i na Animezone i na Shinden (nie wymaga logowania, w sumie nie wiem, czy to cokolwiek daje). UWAGA: Jak któryś z Was, będzie chciał odpowiedzieć z cytatem, to wytnijcie tylko swój. Forum działa tak, że jeśli zbyt szybko ta sama osoba odpowiada, to system forum łączy te posty w jeden. I potem jak ktoś odpowiada na ten post, to wrzucają się wszystkie odpowiedzi, nie związane z danym pytaniem. Zatem, aby nie było niepotrzebnej "drabinki" zedytujcie post przed opublikowaniem. Podziękowali: arkady1964
06-05-2025, 04:20 PM
(06-05-2025, 01:03 PM)burza501 napisał(a): Mam pytanie. Czy jak zrobię ostatnią aktualizacje z ciasteczkami to przestanie mi coś działać jak dotychczas, czy wszystko będzie działało jak do tej pory?Jak najbardziej wszystko co było zawarte we wtyczce do 19.04 (data ostatniej oficjalnej poprawki) powinno działać tak jak działało dotychczas z tą drobną (albo istotną - jak dla kogo) różnicą, że w ustawieniach wtyczki FF w zakładce z ustawieniami źródeł PL przy ustawieniach dla serwisu Filman pojawia się dodatkowa opcja do użycia/włączenia (lub nie, bo domyślnie zdaje się jest wyłączona czyli nic nie trzeba robić). Opcja ta włącza we wtyczce możliwość korzystania właśnie z dodatkowych źródeł "Filman (strona www)" - jeśli tego nie włączymy, pozostawimy wyłączone to wtyczka dokładnie będzie działała jak dotychczas, pokazując tylko w efektach wyszukiwania źródła "Filman (prem)". Jak natomiast tę opcję włączymy to dopiero wtedy pokazuje się dodatkowe podmenu gdzie aby działały źródła z Filmana www trzeba właśnie dodatkowo uzupełnić oprócz loginu i hasła (dane logowania do naszego konta, jakim logujemy się na stronie www Filmana) dodatkowo podać jeszcze "nieszczęsne", tak nielubiane przez większość ciasteczka, które około raz na miesiąc tracą ważność i trzeba je wtedy na nowo wygenerować. No i dodatkowo podajemy dane "User Agenta", ale te dane raczej nie powinny się zmieniać (chyba, że robimy reinstalację windowsa, przeglądarek internetowych, ewentualne zmiany w konfiguracji sprzętu itp.). Czyli możemy z tego wszystkiego nie korzystać (mieć wyłączone źródła Filaman www), nic wtedy nie musimy dopisywać, uzupełniać i wszystko działa jak dotychczas pokazując tylko źródła Filman premium. No ale jak praktyka ostatniego czasu pokazuje, że Filman premium - serwer co jakiś czas się wykrzacza i wtedy nie będziemy mieli w ogóle źródeł z Filmana. A tak po włączeniu/prawidłowym uzupełnieniu tej opcji dochodzi nam w wynikach wyszukiwania średnio około 7 dodatkowych źródeł Filman PL www. Myślę więc, że warto się trochę wysilić, żeby "mieć więcej", ale oczywiście wtyczka daje nam możliwość pełnego wyboru czyli zostajemy z tym co było dotychczas - lub "mamy więcej" (tym bardziej ,że instrukcje napisane przez Kolegów w tym temacie są bardzo przejrzyste i zrozumiałe).
06-05-2025, 05:39 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 06-05-2025, 05:44 PM przez manieKMP.)
(06-05-2025, 01:03 PM)burza501 napisał(a): Mam pytanie. Czy jak zrobię ostatnią aktualizacje z ciasteczkami to przestanie mi coś działać jak dotychczas, czy wszystko będzie działało jak do tej pory?Przy aktualizacjach od tele jeszcze nigdy nie przydarzył mi się "regres" w działaniu, czyli że coś działało w poprzedniej i przestało w nowej. W zasadzie to każda aktualizacja ma w sobie "wartość dodaną" (nowe opcje, możliwości, porawki, ułatwienia) i jak się z "nowości" nie korzysta, to się ich "nie włącza", albo "wyłącza" jeśli z jakichś magicznych względów zostały aktywowane... Dla przykładu, teraz w zapowiadanej nowej wersji bedzie automatyzacja okienka ze źródłami (bo przed nią trzeba "jechać na ręcznym"... ), jeśli oczywiście uzytkownik ma ustawione wyświetlanie takowych właśnie w okienku. Jeśli ktoś jednak ma źródła wyświetlane w katalogu/panelu, tej nowej "wartości dodanej" nie uświadczy po aktualizacji i dla niej nic się nie zmieni w tym wypadku, choć nic nie stoi na przeszkodzie by się przełączyć, wypróbować i jak nie bedzie pasować, wrócić/przełączyć się z powrotem do preferowanej wersji katalogu/panelu.Adek89 napisał(a): Czy każda nowa wersja, będzie operowała już na, ciastkach. Czy jest szansa że, będzie, dalej powrót do starej opcji?Aktualna wersja FF działa i po staremu i po nowemu. Dla filmana, jedno i drugie jest rozdzielone od siebie i działa niezależnie. Można więc używać tylko PREM (stare) lub tylko WWW (nowe), albo obu na raz... albo żadnego z nich. Tak więc pokrycie możliwości w tym zakresie jest pełne i nie brakuje w przypadku filmana w FF nic na dzień dzisiejszy, no może poza tym by serwery działały stabilniej. ![]() Więc nie wiem o jakim powrocie piszesz, skoro stara opcja dalej istnieje. I tak jak tele już napisał, nowa opcja z ciastkami będzie dalej, jeśli nic z się nie zmieni po stronie filmana, a wątpliwym jest by recaptcha zostało z niego usunietę (stąd ciastka w FF, bez "kapciucha" można by było logować się w FF wyłącznie loginem i hasłem). Podziękowali: arkady1964
06-05-2025, 06:37 PM
I tyle w temacie...dzięki wszystkim za wyczerpująca odpowiedź, nowa aktualizacja już na pokładzie ?
07-05-2025, 12:20 PM
A jeszcze jedno pytanie mi się nasuwa...czy wie ktoś jak usunąć film z biblioteki FanFilm? Dodałem kilka i teraz chciałbym usunąć ale w menu kontekstowym FanFilm nie ma opcji usuń z biblioteki jak wejdę w narzędzia, biblioteka i tam widzę filmy które dodałem
REKLAMA:
07-05-2025, 12:53 PM
Poddaje sie. Jak zaktualizować?
Mam te pliki zip, jak chce zainstalowac jako dodatki to wylacza apke. Czegos mi brakuje czy jakoś inaczej sie to aktualizuje? Korzystałem By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować. Kodi mam najnowsze ze sklepu play. Mam fanfilm pobrany z poradnika 1:1 nic wiecej nie robilem. Logów nie mam jak podrzucic teraz, jak wrócę to wrzuce (o ile da sie po crashu jakieś wyciągnąć) (07-05-2025, 12:20 PM)burza501 napisał(a): A jeszcze jedno pytanie mi się nasuwa...czy wie ktoś jak usunąć film z biblioteki FanFilm? Dodałem kilka i teraz chciałbym usunąć ale w menu kontekstowym FanFilm nie ma opcji usuń z biblioteki jak wejdę w narzędzia, biblioteka i tam widzę filmy które dodałemMusisz w ustawieniach kodi - media włączyć możliwość zmian nazw oraz usuwania plików. Dopiero wtedy w menu narzędzia - biblioteka pojawi się opcja usuwania plików. Przy czym usunie to tylko plik. Jeśli miałeś go dodanego prawidłowo do biblioteki kodi, to trzeba go też stamtąd usunąć (cm - zarządzaj - usuń)
Widziałem rzeczy, o których wam ludziom nawet się nie śniło. Płonące okręty szturmowe w konstelacji Oriona. Strumienie elektronów jarzące się w ciemności przy wrotach Tannhausera. Pamięć o wszystkich tych chwilach zniknie w otchłani czasu, jak łzy w deszczu. Pora umierać...
(07-05-2025, 01:02 PM)Tomek napisał(a):Jesteś wielki ? Dzięki, a pół dnia się motałem ?(07-05-2025, 12:20 PM)burza501 napisał(a): A jeszcze jedno pytanie mi się nasuwa...czy wie ktoś jak usunąć film z biblioteki FanFilm? Dodałem kilka i teraz chciałbym usunąć ale w menu kontekstowym FanFilm nie ma opcji usuń z biblioteki jak wejdę w narzędzia, biblioteka i tam widzę filmy które dodałemMusisz w ustawieniach kodi - media włączyć możliwość zmian nazw oraz usuwania plików. Dopiero wtedy w menu narzędzia - biblioteka pojawi się opcja usuwania plików. Przy czym usunie to tylko plik. Jeśli miałeś go dodanego prawidłowo do biblioteki kodi, to trzeba go też stamtąd usunąć (cm - zarządzaj - usuń)
07-05-2025, 03:26 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 07-05-2025, 04:24 PM przez manieKMP.)
(07-05-2025, 12:53 PM)Yellowek napisał(a): By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.1. Mod od tele wymaga zainstalowanej oryginalnej wersji FanFilm, a instrukcję obrazkową do tego znajdziesz By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.. 2. Resztę informacji na temat pobrania aktualnej modyfikacji i nie tylko, znajdziesz w pierwszym poście tego wątku, czyli: By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować. Z niego będzie łatwiej zlokalizować aktualnie najnowszą wersję modyfikacji FanFilmu od tele + inne linki istruktażowe... A i wrazie czego w powyższym linku jest podlinkowany post nr.5. Wspominam o tym bo być może trzeba jeszcze uprawnienia w systemie "włączyć", a jest o tym napisane w rzeczonym poście, na końcu. 3. Teraz taka mała uwaga przed pierwszą "w życiu" instalacją modyfikacji nad już zainstalowanym oryginałem FF. Za pierwszym razem, najlepiej będzie zachować kolejność instalacji paczek zip, czyli najpierw instalować zip z PTW w nazwie, a dopiero po tym zip z FF. Przy kolejnych instalacjach aktualizacji modyfikacji kolejność instalacji paczek nie będzie mieć znaczenia, oczywiście pamiętając by w przyszłości pobierać i instalować oba udostępniane pliki. *Jeśli zrobi się to w odwrotnej kolejności, czyli zacznie się od FF, to może dojść do wyświetlenia błędu w prawym-górnym rogu w Kodi i zaniechania instalacji tego zipa. Nie wykluczone, że w niektórych przypadkach/urządzeniach, zamiast wyświetlenia błędu, może dojść do "wywalenia się" całego Kodi (aplikacja się wyłączy, najprawdopodobniej z komunikatem, że "aplikacja Kodi została zatrzymana" lub coś w ten desień). Czyli skrótowo: Instalacja Kodi, (1) instalacja oryginalnego FanFilm, (2) pobranie modyfiacji Fanfilm w postaci 2 plików, instalacja "z pliku zip", wpierw PTW, następnie FF, restart Kodi. *Piszę to, ponieważ już kiedyś na coś takiego trafiłem, ale nie pamiętałem w jakich okolicznościach się to jednorazowo wydarzyło. W miniony weekend jednak stawiałem komuś Kodi na nowo i sytuacja się powtórzyła przy instalacji modyfikacji FF. Tyczy się to przynajmniej sprzętu z Androidem, jak jest na innych platformach, tego nie wiem. |
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|