Ocena wątku:
  • 12 głosów - średnia: 4.75
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
FanFilm - modyfikacja tele
Czuje się wywołany do tablicy, ponieważ to ja rozpocząłem ten temat. Smile

Moje pytanie związane było z ostatnią modyfikacją @tele, w której na prośbę użytkownika @kocur dodał do FanFilm funkcję wyszukiwania filmów w MediaFusion, jako źródle zewnętrznym. Funkcja jest super (tak jak wszystko co zrobił @tele), ale ponieważ wtyczka MediaFusion działa w połączeniu z Elementum, chciałem się dowiedzieć dlaczego zewnętrznym źródłem w FanFilm nie jest bezpośrednio Elementum. I tyle.

Pytanie zaczyna żyć własnym życiem, więc faktycznie czas zakończyć ten wątek.
Odpowiedz
REKLAMA:

Tu troszeczkę inaczej podszedłem do sprawy niż do tej pory to miało miejsce.
Wtyczka jest w jakiś sposób powiązana z torrentami. Nie wiem jak dokładnie działa, czy tylko pobiera, czy również coś wysyła z naszego komputera, co może spowodować, że jakieś organy wręczą nam pozew za rozpowszechnianie nie swoich treści.
Dlatego zdecydowałem się tylko na link zewnętrzny do tej wtyczki, tak jak to jest zrobione w TMDB Helperze.
Jest jeden minus - obejrzane filmy mogą się nie oznaczać, że zostały obejrzane.

@r_w@interia.pl 
 A dlaczego nie jest bezpośrednio Elementum? Bo @kocur zaproponował MediaFusion, a nie Elementum. A ponieważ ja nie wiem jakie są tam powiązania, bo osobiście nie korzystam z takich źródeł, to potraktowałem to jako "czarną skrzynkę" robiąc tylko odnośnik wywołujący ją z poziomu FanFilm.
Jeśli Elementum można tak samo podczepić pod TmdbHelpera, to mogę również podczepić i pod FanFilma.
Odpowiedz
(21-05-2025, 01:20 PM)tele napisał(a): Jeśli Elementum można tak samo podczepić pod TmdbHelpera, to mogę również podczepić i pod FanFilma.

Oczywiście, że Elementum można podczepić pod TMDbHelpera (korzystam z tego od bardzo dawna). Podeślę Ci playera na priv.
Odpowiedz
[Obrazek: DL4Bdsql.jpeg][Obrazek: AXWq9vFl.jpeg]
Witam wiem że to nie dotyczy tej grupy ale mam bardzo ważne pytanie jak to jest z tym real-debrid bo właśnie je kupiłem  i niewiem czy to jest bezpieczne co oznaczają te rd+ czy rd download i czy tylko włączać te z tymi nazwami czy wogule te torrentio jest bezpieczne bo nie chciał bym żeby ktoś zapukał do mojego domu z jakimiś papierami z góry przepraszam i dziękuję za odpowiedzi
Odpowiedz
RD jest bespieczne to RD beknie bo to oni wysylają jesli wogule. urzyszkodnik jest bespieczny
Odpowiedz
Witam. Czy ktoś odpalił liste m3u z vod ale w fanfilm czy to jest wogóle możliwe ? Pytam bo iptv simple słabo się do tego nadaje a oprócz tego spowalnia działanie iptv zliczając te wszystkie vody.
Odpowiedz
REKLAMA:

Nie potrafię zainstalować modyfikacji tele na komputerze - wyskakuje 'nieudana instalacja dodatku z powodu nieprawidłowej struktury archiwalnej', jak sobie z tym poradzić?
Odpowiedz
@Ravenna
Fanfilm od tele jest nakładką na oryginalną wersję, więc wpierw należy zainstalować FF według By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować..

Dopiero wtedy pobieramy FF od tele z tego tematu (pierwszy post ma namiary na post w temacie z aktualną wersją modyfikacji, z dwoma plikami które są wymagane, jeden z FF, drugi z PTW w nazwie).

Po pobraiu obu plików zip z tego wątku, w Kodi korzystamy z opcji "instalacji z pliku zip" i przeklikujemy się do miejsca/katalogu gdzie znajdują się oba pobrane pliki i wybieramy jeden z nich do zainstalowania (nie wiem jak na Windows, ale pierwsza instalacja modyfikacji na Androidzie wymaga instalacji jako pierwszego zipa z PTW, inaczej Kodi poinformuje o błędzie z bodaj nieaktualną zależnością). Po chwili powinna pojawić sie informacja o zaktualizowaniu dodatku. Powtarzamy powyższą czynność jeszcze raz, tylko z drugim zipem i po tym restartujemy Kodi.

Teraz, jeśli tak właśnie robiłeś/robiłaś jak powyżej opisane, to najprawdopodobniej komunikat może świadczyć o błędnym pobraniu i uszkodzniu plików (czasem tak się może przytrafić, w szczególnych okolicznościach) i przeważnie świadczy o tym ich rozmiar, który się nie zgadza (pobrane pliki mniejsze od tego co podane jest w tabeli "załączonych plików" na forum w poście).

@lfldp1
Odpalać "własne" m3u w FF? Nie, tylko te, które znajdują się na serwerach/stronach, które FF "obsługuje", a te prowadzą do konkretnych filmów/seriali, nie do kanałów czy vod. FF to w uproszczeniu wyszukiwarka, nie jest dodatkiem pokroju IPTV.

Podziękowali: arkady1964, Smarcik
Odpowiedz
a pytanko nie w temacie, jest wtyczka która by mi zrobiła listę programów z kilku serwisów jak canal, polsatgo, itd? kiedyś taka była mtv guide która fajnie łączyła całość, ale projekt porzucono chyba..
Odpowiedz
2023-05-24
 - dodałem odnośnik do wtyczki Elementum (na takiej zasadzie jak MediaFusion)
 - drobne poprawki dla nietypowych tytułów (bo nie pokazywały się pozycje Elementum i MediaFusion)

Dla przypomnienia: te dodatki (Elementum i MediaFusion) to są dodatki torrentowe. Ja osobiście nie używam.

Podziękowali: arkady1964, sirtrusek, Toov, lfldp1, machinee
1
1
1
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości