Ocena wątku:
  • 1 głosów - średnia: 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Arctic: Zephyr 2 - Resurrection
@DenDy, dzisiaj robiłem reinstalację całego Kodi, w trakcie ponownej instalacji skórki AZ2:R naszła mnie jedna myśl mająca mieć znaczenie dla osób używających tej skórki na Android TV, a nie "grzebiących" w ustawieniach  skórki.

Funkcja dotyczy głównie systemy Android TV tj. chodzi o przewijanie filmu (z poziomu OSD po wciśnięciu pauzy) na pasku wyszukiwania do przodu lub do tyłu za pomocą pilota Android TV wciskając przycisk kursora prawy lub lewy.

Funkcja ta działa domyślnie np. w standardowej skórce Kodi Estuary, jednak, aby działała też w skórce AZ2:R, trzeba w tej skórce w Ustawieniach > Wideo / Muzyka > OSD WIDEO > Zezwól na przewijanie paska postępu >  mieć opcję ZAŁĄCZONĄ

Zrzut ekranu, link:
By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.

Niestety, w obecnej wersji AZ2:R funkcja ta domyślnie jest wyłączona, dla mnie i większości użytkowników nie ma żadnego problemu to zmienić w ustawieniach, ale przecież nie każdy użytkownik Android TV wnika w ustawienia skórki AZ2:R po jej zainstalowaniu na Kodi, a funkcja naprawdę jest świetna przy sterowaniu pilotem od Android TV. Minęły już czasy gdy przewijało się jak w DVD poprzez ikonki przewijania...  Dlatego zdecydowanie lepiej gdyby funkcja "Zezwól na przewijanie paska postępu"  była DOMYŚLNIE ZAŁĄCZONA w Ustawieniach skórki AZ2:R

Proszę o wprowadzenie tej małej, ale dość istotnej i przydatnej poprawki do kolejnych wersji skórki AZ2:R

Bardzo fajnie, że skórka AZ2:R jest dalej rozwijana, ponieważ rozwój każdej skórki wzbogaca Kodi i czyni Kodi bardziej przyjemnym w użytkowaniu dla fanów odtwarzania każdego rodzaju multimediów.  Smile

Pozdrawiam

Podziękowali: tele
Odpowiedz
REKLAMA:

Mam pytanie, można, jakoś, w, tej skórce dodać widgety aplikacji jakie, mamy zainstalowane w, tv?
Odpowiedz
mam taka ciekawostke : By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.
Log : By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.
Odpowiedz
Wymagana jest wersja TMDb Helpera której nie ma w oficjalnym repozytorium kodi.
Możesz ręcznie zainstalować najnowszy TMDb z mojego repozytorium, albo zmienić w ustawieniach zaciąganie dodatków:
"Ustawienia -> Ustawienia systemu -> Dodatki - > Zaktualizuj oficjalne dodatki z: Wszelkie repozytoria".
Oczywiście druga opcja tylko jeśli masz zainstalowane zaufane repozytoria, które nie będą sztucznie podbijać innych dodatków.
Odpowiedz
zadzialalo sorki za sztuczne problemy
Odpowiedz
Najnowsza skórka AZ2:R dla Kodi 21 (Omega) wydana, wersja 1.0.38:

Pozdrawiam
Odpowiedz
REKLAMA:

@DenDy 

JAk to naprawić

i to

Odpowiedz
Zadać sobie trud i zerknąć chociaż stronę do tyłu...
Widziałem rzeczy, o których wam ludziom nawet się nie śniło. Płonące okręty szturmowe w konstelacji Oriona. Strumienie elektronów jarzące się w ciemności przy wrotach Tannhausera. Pamięć o wszystkich tych chwilach zniknie w otchłani czasu, jak łzy w deszczu. Pora umierać...
Odpowiedz
@Tomek jeśli masz na myśli to to nie działa

Wymagana jest wersja TMDb Helpera której nie ma w oficjalnym repozytorium kodi.
Możesz ręcznie zainstalować najnowszy TMDb z mojego repozytorium, albo zmienić w ustawieniach zaciąganie dodatków:
"Ustawienia -> Ustawienia systemu -> Dodatki - > Zaktualizuj oficjalne dodatki z: Wszelkie repozytoria".
Oczywiście druga opcja tylko jeśli masz zainstalowane zaufane repozytoria, które nie będą sztucznie podbijać innych dodatków.

Fllm By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.
Odpowiedz
Jestem zadowolony trzeba pobrać tylko to By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować. i naprawione ?
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości