Ocena wątku:
  • 12 głosów - średnia: 4.75
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
FanFilm - modyfikacja tele
Czyli logujemy się za pomocą przeglądarki i bierzemy ciasteczka i dorzucamy do kodi?
Możesz podać ścieżkę w którą wrzucić cookies?

//edit by @DenDy
Uważajcie z cytatami, bo niepotrzebnie robicie choinkę!
Odpowiedz
REKLAMA:

Szczegółowy opis znajdziesz w postach:

@tele - By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.   
@manieKMP - By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.

//edit by @DenDy
1
1
Odpowiedz
Dzięki, można ręcznie edytować plik konfiguracyjny Filmana tak by wklejać zdalnie userAgent i BKD_REMEMBER? Kodi mam fireTV a na telofnie brak andorida:/

//edit by @DenDy

Dobra sam sobie odpowiem:
mam podlaczony serwer samba do kodi. W samym kodi za pomoca menadzera plikow kopiuje plik settings.xml z dodanymi userAgent i BKD_REMEMBER do folderu konfiguracyjnego filmana. Sposob zdalny i bez bawienia sie w kopiowanie/wpisywanie reczne textu za pomoca pilota.
1
Odpowiedz
(06-08-2025, 01:40 PM)kocur napisał(a): tele
Mógłbyś dodać do external również wtyczke Fen ?
Znasz zasady - testujesz na własną odpowiedzialność Wink

(23-03-2025, 04:39 PM)dzanus100 napisał(a): 1. Dla tb7 pokazuje ile zostanie po pobraniu, ale dla rapideo lub nopremium już nie... A gdyby się dało to zrobić to by było miło.
Sorry że tak późno.

(03-08-2025, 07:11 PM)artmiecz napisał(a): Cześć, tele czy myślałeś żeby spróbować wprowadzić uzależnienie maksymalnego rozmiaru w GB w przeliczeniu na długość filmu np na 1h - np maks 4GB/1h, czyli film 2,5h - 10 GB itp., na pewno jest to do ogarnięcia programowo.
Przykładowo teraz ustawiam ograniczenie 5GB na film i ok seriale (odcinki do godziny) i filmy do 1,5h są widoczne, wszystko powyżej 5 GB zostaje odfiltrowane i tego nie widać, ale jak wyszukuje film 2,5h to już niema nic bo filmy są przykładowo od 7GB. Jeżeli uzależnimy to od czasu trwania filmu to wtedy możemy ustawić np 5 GB na 1h i wtedy dla filmu 2,5 h pokaże filmy o rozmiarze do 12,5 GB (a nie 5 GB).
Chodzi o tego typu dodatkowy mechanizm filtrowania wyników, może być podział w przedziałach:
np. filmy o czasie trwania:
do 1h - przedział 0-50 GB (i wybieram tak jak teraz suwakiem np 5GB),
1-2h - przedział 0-50 GB (i wybieram np 10 GB)
2-3h - przedział 0-50 GB (i wybieram np 15 GB)
powyżej 3 h - przedział 0-50 GB (i wybieram np 25GB)
Zrobiłem możliwość określania samemu swoich progów.
Podaje się to w formacie: liczba minut : (dwukropek) maksymalny limit w GB
W tym przykładzie będzie to tak:
60: 5, 120: 10, 180: 15

----
A ponieważ ja chciałem zawsze móc oceniać filmy po ich obejrzeniu, a nie korzystam z Trakt, to dodałem taką możliwość do FF. Oceny "idą" do serwisu TMDB. Co ciekawe, nie trzeba mieć tam konta (korzystamy wówczas z trybu tzw. gościa), także teraz każdy może wnieść swoją cegiełkę do społeczności TMDB. Mam nadzieję, że taka funkcjonalność znajdzie się również i najnowszym FanFilm (Beta)

Przy okazji, na sugestię jednego z użytkowników, wprowadziłem możliwość ograniczenia wyświetlanych pozycji w menu kontekstowym, bo się trochę rozrosło Smile

Jak ktoś jeszcze korzysta z tej linii, to proszę.

Podziękowali: arkady1964, Toov, kocur, sirtrusek, Piotr.W
2
1
1
Odpowiedz
(07-08-2025, 03:58 PM)tele napisał(a): Mam nadzieję, że taka funkcjonalność znajdzie się również i najnowszym FanFilm (Beta)
Absolutnie nic nie stoi na przeszkodzie żebyś ją dodał.

Podziękowali: arkady1964, Toov, theglide@wp.pl
Widziałem rzeczy, o których wam ludziom nawet się nie śniło. Płonące okręty szturmowe w konstelacji Oriona. Strumienie elektronów jarzące się w ciemności przy wrotach Tannhausera. Pamięć o wszystkich tych chwilach zniknie w otchłani czasu, jak łzy w deszczu. Pora umierać...
3
Odpowiedz
Dzięki @tele super robota.
Odpowiedz
REKLAMA:

(07-08-2025, 03:58 PM)tele napisał(a):
(06-08-2025, 01:40 PM)kocur napisał(a): tele
Mógłbyś dodać do external również wtyczke Fen ?
Znasz zasady - testujesz na własną odpowiedzialność Wink

Oczywiście. 
Ostatnio była mowa o 4 sezonie serialu "Ojciec Chrzestny Harlemu":

[Obrazek: o9vwy1L.png][Obrazek: WpC5avB.png][Obrazek: Shurgec.png]
Odpowiedz
(07-08-2025, 07:58 AM)artmiecz napisał(a): By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.   
@manieKMP - By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.

//edit by @DenDy
Super, dzięki, już kombinuje ? Mam tylko taką prośbę...czy mógłby ktoś podpowiedzieć od jakiej frazy zaczyna i kończy się ciasteczko? Bo jak wpisuje komendę document.cookie to wyskakuje dłuższy ciąg znaków nic w zakładce Rescources i nie wiem za bardzo czego się trzymać. Będę wdzięczny i dalej walczył aby to ogarnąć ?
Odpowiedz
userAgent i BKD_REMEMBER Kopiujesz
Odpowiedz
Można też przekopiować wszystko co wypluje document.cookie
Wtyczka sama sobie weźmie co jej potrzeba.
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości