Ocena wątku:
  • 12 głosów - średnia: 4.75
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
FanFilm - modyfikacja tele
(10-08-2025, 07:50 PM)tele napisał(a): Tak, aktualizuję swoją wersję co jakiś czas.
Jeśli jesteś zainteresowany, to śledź ten wątek.

OK   Smile

Tylko jedna sprawa, która zresztą została przez @Tomek poruszona na samym początku tego wątku, że nazwą tego moda jest to FF Mod tele. 

Może dla odróżnienia od FF starczy, że po instalacji plików ZIP od @tele we wtyczce wyświetliłoby się info, że jest to FF Mod tele. Po prostu działalność (zabawa) pod własnym szyldem... 
Wtedy wszystko jest jasne, FF to jest FF (które zawsze było jest i będzie  Smile ), a FF Mod tele to jest FF Mod tele (nisza/miejsce dla największych pasjonatów FF Mod tele  Smile ) .

Serdecznie pozdrawiam
1
Odpowiedz
REKLAMA:

(10-08-2025, 02:23 PM)Adek89 napisał(a): Mam pytanie, czy można to jakos, wyłączyć? ... zrobić aby tego nie było? - z menu kontekstowego usunąć znajdz podobne trakt, podobne tmdb

Zerknij w Ustawienia wtyczki, sekcja "Menu kontekstowe".
Pisałem o tym przy okazji ostatniej aktualizacji.

Podziękowali: Adek89, arkady1964
Odpowiedz
(10-08-2025, 05:21 PM)tele napisał(a): W FF można wyświetlać listy polubione.
Polub wybraną listę w Trakt, a będzie ona wyświetlana w FF.

Bardziej myślałem o dostępie do tych list bez konieczności autoryzacji do Trakt.
1
Odpowiedz
@tele Witam. W serialu Wednesday w sezonie 2 nieprawidłowo pokazuje rozdzielczości. I tak np. niektóre źródła filman czy inne źródła (już nie pamiętam jakie) pokazuje 720p, ale po odpaleniu odcinka serial pojawia się w rozdzielczości 1080p. Na pewno problem występuje w 2 odcinku 2 sezonu i nie we wszystkich źródłach. Po za tym raz pokazuje źródło filmy online w danym odcninku, a raz nie pokazuje... (czas wyszukiwania źródeł ustawiłem na maksymalny). I zdaje się, że to nie tylko w serialu Wednesday, tylko w niektórych też filmach pokazywało 720p a w rzeczywistości było 1080p. Używam najnowszej wersji fanfilm z 29.07.2025.
Odpowiedz
Nie niestety, co do rozdzielczości (często nazywanej zamiennie jakością), to też to zauważyłem nie raz.
Przyglądałem się temu problemowi.
Większość stron określa jakość jak "wysoka", co raz może oznaczać 720p a czami 1080p.
U Filmana w ogóle nie ma określeń 1080 (wg opisów na stronie), bo najwyższe u nich to 720 (niby 1080 zarezerwowali dla premium)
Dlatego bez faktycznego odpalenia źródła nie można poznać faktycznej jakości.
Przy niektórych oznaczeniach daję gwiazdki, jak z góry wiem, że nie ma pewności.
Odpowiedz
Witam. Mam CDA premium i nawet bez można odpalić bajkę 12 prac Asterixa. Gdy znalazłem na CDA to jest bardzo ładna wersja 1080p, a na na Kodim wyszukuje jakąś wersję z wideo i 2 źródła (z CDA) takiej samej jakości oznaczone jako premium. Można coś z tym zrobić? Bo pewnie nie tylko te bajkę tak odczytuje
Odpowiedz
REKLAMA:

@kamiljaw88 
Czy mógłbyś doprecyzować o co Ci chodzi?
Najlepiej jakbyś dał zrzut ekranu.

U mnie jest tak:
[Obrazek: lilWmq7l.jpeg]

Podziękowali: kamiljaw88
Odpowiedz
Przy okazji jak już piszę o CDA to mam jeszce jedno pytanie. Mam dostęp do różnych serwisów srtimingowych jak Disney, MAX, Player, Prime Video czy Skyshowtime. Czy jest możliwość żeby Kodi korzystało z takich źródeł?
Odpowiedz
Oczywiście, że jest.

Jednak musisz mieć zainstalowaną wtyczkę do takiego serwisu.

We wtyczce FanFilm musisz włączyć źródła External i ustawić język na PL:
[Obrazek: bOsmX4dl.jpeg]

Potem wyszukujesz sobie jakiś film lub serial:
[Obrazek: tGy4jJpl.jpeg]

Jeśli wybierzesz pierwszą pozycję, to Kodi uruchomi wtyczkę Disney.
Odpowiedz
(11-08-2025, 11:46 AM)tele napisał(a): Oczywiście, że jest.
Jednak musisz mieć zainstalowaną wtyczkę do takiego serwisu.
Przykładowo mam obecnie takie wtyczki wideo zainstalowane i aktywne w Kodi:
[Obrazek: GbBdzZAl.jpeg]

We wtyczce FanFilm musisz włączyć źródła External i ustawić język na PL:
[Obrazek: bOsmX4dl.jpeg]

Potem wyszukujesz sobie jakiś film lub serial:
[Obrazek: tGy4jJpl.jpeg]

Jeśli wybierzesz pierwszą pozycję, to Kodi uruchomi wtyczkę Disney.
Jak już przy wtyczkach jesteśmy, to czy warto odinstalowywać wtyczkę typu e-kino czy Filman skoro i tak chyba da się uruchomić z tych źródeł bez instalacji tych wtyczek...chyba że je mam a i tym nie wiem, bo jak wchodzę we wtyczki wideo to widzę tylko FanFilm
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: martairafal, 4 gości