12-08-2025, 04:40 PM
|
FanFilm - modyfikacja tele
|
|
REKLAMA:
12-08-2025, 05:13 PM
(11-08-2025, 11:46 AM)tele napisał(a): Oczywiście, że jest.@tele a kiedy pochwalisz się sposobem jak mieć jednocześnie FF (zakładam że mod tele) i FanFilm3Beta?
@fightern
Sprawdziłem przed chwilą i u mnie z Filmyonline zawsze 2 źródła znajduje. Jeśli trafisz na taką sytuację, to musisz podesłać logi. Może serwis coś strajkuje, może jakieś zabezpieczenie się włącza. A tak w ogóle, to polecam włączyć cache źródeł (Ogólne --> Wyszukiwanie źródeł --> Cache źródeł).
12-08-2025, 07:23 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 12-08-2025, 07:25 PM przez burza501.)
![]() Wykupiłem konto premium na tb7 na próbę żeby zobaczyć jak to hula i ku mojemu zdziwieniu dwa źródła które ważyły najmniej idą bez problemu (zaznaczyłem na niebiesko), a jak chciałem włączyć źródło które waży więcej (zaznaczone na czerwono) to jedynie zjadło transfer a film się "nie odpala" czy to normalne i na tym serwisie to co wybiorę to loteria czy pójdzie czy nie? Czy może coś trzeba dodatkowo ustawić? Możecie sprawdzić czy u Was bez problemu będą działać te źródła? Serial Ojciec chrzestny Harlemu sezon 4 odcinek 1
@burza501
Wybrałeś pliki typu AVI. Niestety, ale ten kontener nie sprawdza się przy odtwarzaniu strumieniowym. Choć zdarzają się wyjątki (nie będę wchodził w szczegóły, można w necie poczytać jak ktoś zainteresowany) Sukces też trochę zależy od szybkości transferu (zarówno łącza internetowego jak i przepustowości serwisu hostującego) Najlepiej jednak wybierać źródła, które nie mają w nazwie AVI. Jeśli nie ma wyboru, to lepiej pobrać takie źródło i obejrzeć dopiero po pobraniu - potem można skasować. Dlatego warto mieć skonfigurowane pobieranie np. na takie sytuacje. P.S. są odtwarzacze, co radzą sobie lepiej z tym problemem niż Kodi, np.VLC
13-08-2025, 07:55 AM
(12-08-2025, 08:11 PM)tele napisał(a): @burza501Każda metoda jest dobra, jak działa. Zassałem na dysk i odpalił się od strzała a co do VLC to można jakoś podpiąć ten odtwarzacz pod Kodi czy musiałbym osobno pod VLC kombinować? Tak czy siak dzięki za pomoc, bo pomogłeś
REKLAMA:
(13-08-2025, 07:55 AM)burza501 napisał(a): By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.
13-08-2025, 10:27 AM
(13-08-2025, 07:59 AM)tele napisał(a): By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.Oooo to super, pobawię się, ale VLC muszę zainstalować jako osobną aplikacje po za Kodi czy może być doinstalowane jako dodatek do Kodi z jakiegoś repozytorium?
13-08-2025, 10:30 AM
To zupełnie oddzielne, niezależne od Kodi aplikacje.
To samo dotyczy Androida jak Windowsa, czy Linuksa. Dlatego umożliwienie z korzystania z nich z poziomu Kodi jest troszeczkę trudniejsze.
13-08-2025, 02:46 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 13-08-2025, 03:01 PM przez burza501.)
(13-08-2025, 10:30 AM)Ok to już tele napisał(a): To zupełnie oddzielne, niezależne od Kodi aplikacje. Ok to już wiem o co chodzi. A podpowie ktoś jako jest sens kumulacji transferu do 30GB na serwisie tb7 jak i tak tylko 10GB dziennie można wykorzystać Ok, chyba już sam na to wpadłem...10GB jest limit na pobieranie a do 30GB (jak się uzbierać) można streemować.....chyba ;PDzięki temu, że przerwało mi pobieranie plików to naszła mnie pewna sugestia, a mianowicie...po nie udanej próbie pobrania w menadżerze pobierania pojawia się Akcja "wznów", przydałaby się jeszcze Akcja typu "anuluj" bo w takiej sytuacji gdy ktoś zrezygnuje z dalszych prób pobierania fajnie były mieć możliwość usunięcia tych pozycji z menadżera pobierania, bo nawet po resecie aplikacji te pozycję cały czas się wyświetlają do wznowienia. |
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości

![[Obrazek: GbBdzZAl.jpeg]](https://i.imgur.com/GbBdzZAl.jpeg)
![[Obrazek: RwlOB9ml.jpeg]](https://i.imgur.com/RwlOB9ml.jpeg)
a co do VLC to można jakoś podpiąć ten odtwarzacz pod Kodi czy musiałbym osobno pod VLC kombinować? Tak czy siak dzięki za pomoc, bo pomogłeś
Ok, chyba już sam na to wpadłem...10GB jest limit na pobieranie a do 30GB (jak się uzbierać) można streemować.....chyba ;P