Ocena wątku:
  • 12 głosów - średnia: 4.75
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
FanFilm - modyfikacja tele
(14-09-2025, 11:50 AM)kocur napisał(a):
(14-09-2025, 12:33 AM)steve4 napisał(a):  Co prawda ciasteczko sesji logowania ma o wiele dłuższą żywotność niż CF więc nie ma z tym takiego problemu no ale gdyby strona Filman.cc znów tak jak kiedyś schowała się za CF wtedy zmieniać trzeba by było chyba co parę godzin...

Tu gdzie mieszkam, filman jest cały czas schowany za CF. To samo cdahd. Zaluknij się jedynie otworzył.

(14-09-2025, 12:33 AM)steve4 napisał(a): Na windowsie przez MS edge rozszerzenie i skrypt się zainstalowały ale po wejściu czy to na strone filman.cc czy CDA_HD skrypt się nie chciał w ogóle uruchamiać i nie pojawiało się okienko do wpisania IP (próbowałem kilka razy przeinstalowywać i bez skutku). 

W edge trzeba włączyć developer mode dla extensions.
Dzięki ! MS edge teraz działa przesyłanie rzeczywiście w opcjach rozszerzeń trzeba było włączyć tryb programisty.
Odpowiedz
REKLAMA:

@tele Czy jest możliwość dodania serwisów: adapter.pl, vod.pl, tvp vod lub tak jak sugerował jeden z użytkowników FanFilm Beta - serwisu premiumsmart.eu . Większość z nich została ostatnio dodana do FanFilm beta.
1
1
Odpowiedz
Ostatnio mam mniej wolnego czasu.
Motywacji też.
W jakimś tam międzyczasie zobaczę co da się zrobić.
3
Odpowiedz
(16-09-2025, 07:01 AM)tele napisał(a): (...)
Motywacji też.
(...)

@tele  Na wstępie bardzo dziękuję Ci za dotychczasowy olbrzymi wkład pracy.  Smile 

Piszesz, że "brak motywacji."

Faktycznie, że motywacja jest podstawą wszelkiej działalności. Oczywiście, gdy jest motywacja to i odrobina czasu wolnego się znajdzie.

Pozwolę sobie wyrazić opinię na temat modów FF, zaznaczam, że jest to tylko moje subiektywne zdanie.
Aby jakikolwiek mod miał sens, nie od razu, ale po jakimś czasie powinien się czymś odróżniać od pierwowzoru.
Mod @Jmno idzie w kierunku płatnych wtyczek, a Twój może kłaść największy nacisk na wtyczki bezpłatne dostępne strumieniowo w Internecie np. obsługujące starsze filmy itd. Do tego instalacja wtyczki z plików ZIP bez identyfikatora, to jest całkowicie ślepa uliczka, dobra do pewnego momentu.
Wiadomo, że wiodącą wtyczką jest i zawsze będzie FF Beta i jej następne wydania. Jednak na mody FF też jest zapotrzebowanie...

Pozdrawiam
2
Odpowiedz
@wbak1102, może byś napisał swoje zdanie, ponieważ kciuk do dołu, niestety, ale nie wnosi nic do merytorycznej dyskusji... 
Nawet nie wiadomo o co konkretnie Ci chodzi...  Huh

Pozdrawiam
1
Odpowiedz
@jorg35, Huh

Pozdrawiam
2
Odpowiedz
REKLAMA:

Teraz rozumiem, ale moje słowa wsparcia w całym okresie dla wszystkich modów FF jednak wynikają z mojego poglądy, że im więcej różnych modów FF, to tym lepiej. Ponieważ, wielość i różnorodność gdziekolwiek by nie występowała może mieć skutki pozytywne (mobilizujące do dalszego rozwoju), a niekiedy neutralne, co nikomu nie powinno przeszkadzać, że użytkownik sobie "rzeźbi moda", nawet opartego na starym kodzie. 

Nigdy żaden monopol, nawet najlepszy nie jest jedynym kierunkiem, który tylko ma istnieć. Moim skromnym zdaniem, wszystkie mody są bardzo pożyteczne i potrzebne... Smile  
Zaznaczam, wiadomo, że wiodącym kierunkiem jest FF Beta oraz jej wszystkie przyszłe kolejne wydania, ale zachęcam też @tele oraz innych moderów, aby wydali swoje zmodowane wersje na Githubie.

Pozdrawiam
1
Odpowiedz
Nie myl monopolu z rozdrobnieniem energii i prac na wiele projektów...
Widziałem rzeczy, o których wam ludziom nawet się nie śniło. Płonące okręty szturmowe w konstelacji Oriona. Strumienie elektronów jarzące się w ciemności przy wrotach Tannhausera. Pamięć o wszystkich tych chwilach zniknie w otchłani czasu, jak łzy w deszczu. Pora umierać...
Odpowiedz
Te mody, nawet jak jakiś powstanie na Githubie, nie rozdrobni energi. Mogą nawet dodać synergi dla rozwoju FF, a z pewnością nie zaszkodzą.

Pozdrawiam
1
Odpowiedz
No jakoś do tej pory nie dodały...
Widziałem rzeczy, o których wam ludziom nawet się nie śniło. Płonące okręty szturmowe w konstelacji Oriona. Strumienie elektronów jarzące się w ciemności przy wrotach Tannhausera. Pamięć o wszystkich tych chwilach zniknie w otchłani czasu, jak łzy w deszczu. Pora umierać...
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości