Ocena wątku:
  • 1 głosów - średnia: 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Arctic: Zephyr 2 - Resurrection
Heart 
(20-09-2025, 01:48 PM)(...) napisał(a): Z założenia szybki panel w OSD miał dać dostęp do obsady i odcinków seriali i na tym wolałbym się zatrzymać.

@DenDy, Przemyśl tę sprawę z reżyserem, tylko jeszcze to info, nic więcej. Praktycznie bardzo rzadko używam "i". 
Myślę, że jest to bardzo dobre, aby uzupełniająco mieć jeszcze w szybkim OSD tak ważną informacje, kto jest reżyserem filmu. Naprawdę, przydałoby się to w szybkim OSD.

Pozdrawiam
Odpowiedz
REKLAMA:

@DenDy chodzi mi żeby ocena była wyświetlana podczas przeglądania filmografii danego aktora czy reżysera. Jeśli dana pozycja ma niższą ocenę niż 6 to nie tykam Wink.

Podziękowali: arkady1964
Odpowiedz
Heart 
@DenDy, gdy wydałeś AZ2:R v1.1.0 (Piers), był to dla mnie impuls, aby zainstalować na moim sprzęcie z Android TV wersję przedpremierową Kodi v22 (Piers) Alpha 1.

Po instalacji i testach, skórka AZ2:R v1.1.0 (Piers) działa znakomicie, nie zauważyłem żadnych problemów.  Smile

Co do wersji przedpremierowej Kodi v22 (Piers) Alpha, dla mnie działa tak dobrze, że przesiadłem się na nią we wszystkich boxach Android TV, które posiadam. Zaznaczam, oczywistym jest, że wersja przedpremierowa Kodi v22 (Piers) Alpha, jako wersja testowa nie ze wszystkim będzie działać dobrze, ale z tego co ja używam śmiga jak trzeba.  Smile  

Przy okazji, jeszcze chciałbym umotywować szerzej mój wniosek dotycząca podania info kto jest reżyserem filmu w szybkim OSD. 
Szybkie OSD to świetna sprawa i dodanie tej jednej podstawowej informacji jest bardzo zasadne. Ponieważ info o reżyserze wraz z obsadą, razem stanowią komplet podstawowych informacji o filmie dostępnych w szybkim OSD. 
Podobne podejście jest np. w skórce Bingie autorstwa: matke, tam też są podane te dwie kluczowe informacje tj. reżyser i autorzy (obsada). Skórka Bingie jednak biorąc pod uwagę całokształt mi nie pasuje, zdecydowanie wolę AZ2:R.  Smile

Wiem, że w "i" jest to udostępnione, ale z tego korzystam dość rzadko, a szybkie OSD jest bardzo poręczne i w trakcie filmu zaglądam tam dość często. Reasumując, dlatego myślę, że w szybkim OSD warto dodać info kto jest reżyserem wyświetlanego filmu.

Pozdrawiam
Odpowiedz
Heart 
@DenDy  Powyżej umotywowałem szerzej mój wniosek dotycząca podania info kto jest reżyserem filmu w szybkim OSD, ta funkcja moim zdaniem byłaby przydatna w skórce AZ2:R.

Za dużo już nie mam pomysłów, ponieważ skórka AZ2:R jest moim zdaniem wyjątkowo dobrze dopracowana (szczególnie jest znakomicie zoptymalizowana pod względem Android TV), ale może jeszcze jedna prośba o dodanie funkcji do AZ2:R, aby była jeszcze lepsza. Smile
Ostatnio trochę się "bawiłem" skórką skin.arctic.zephyr.martian, skórka została rozwidlona z beatmasterRS/skin.arctic.zephyr.mod  (Arctic: Zephyr - Reloaded). Ta skórka dla mnie bardzo słabo sprawuje się pod względem optymalizacji dla Android TV. Jednak spodobała mi się w niej jedna funkcja dostępna w widoku "Informacje dodatkowe" tj. postęp filmu wyświetlony na karcie widoku z filmem (widok - Informacje dodatkowe) w postaci niewielkiej grafiki. Wygląda to tak, w okręgu, który graficznie symbolizuje postęp filmu oraz zawiera w środku podany w procentach postęp filmu.

Coś podobnego jest w FF, tylko tam jest pasek postępu filmu zamiast okręgu, do tego funkcja o którą proszę, zabiera dużo mniej miejsca w widoku oraz działa w większości wtyczek w tym w ekino itd, nie ogranicza się tylko do FF. Działa w prawie każdej wtyczce filmowej w widoku "Informacje dodatkowe". Takiego widoku nie ma w AZ2:R, ale bardzo wnioskuję o zaimplementowanie tej funkcji do widoków MediaInfo Extended, Tri Panel i we wszystkich widokach gdzie to możliwe.

@DenDy, proszę przemyśl te dwie funkcję, czy je dodasz do AZ2:R, to oczywiście Twój wybór, feedback nie jest dla mnie konieczny. Jednak, jeżeli źle tj. nieścisłe opisałem o jakie funkcje mi chodzi, to chętnie doprecyzuję.

Pozdrawiam
Odpowiedz
Witam
Mam kodi 21.2 z android tv
pokazuje mi się błąd:
[Obrazek: HC5jd9Ll.png]
co to może być?
Odpowiedz
Zaktualizuj sobie dodatek wideo TMDB Helper z repozytorium
By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.
Tam jest zawsze najnowsza wersja (obecnie 6.11.18)
Repozytorium DenDyGH zawsze podbiera tylko starsze wersje (jak na ten moment 6.11.16)
Błąd zniknie
1
Odpowiedz
REKLAMA:

Bzdura. Repo Dendy ma include repo juriala więc pobierać musi zawsze to samo. Wystarczy zaktualizować.
Widziałem rzeczy, o których wam ludziom nawet się nie śniło. Płonące okręty szturmowe w konstelacji Oriona. Strumienie elektronów jarzące się w ciemności przy wrotach Tannhausera. Pamięć o wszystkich tych chwilach zniknie w otchłani czasu, jak łzy w deszczu. Pora umierać...
Odpowiedz
[Obrazek: dJjTKfAl.jpeg]
Jesteś pewien?
1
Odpowiedz
O kurcze... Masz rację... Także przepraszam za mój błąd.... @DenDy czemu nie robisz include od juriala?
Wydawało mi się że miałeś to kiedyś zrobione.
Widziałem rzeczy, o których wam ludziom nawet się nie śniło. Płonące okręty szturmowe w konstelacji Oriona. Strumienie elektronów jarzące się w ciemności przy wrotach Tannhausera. Pamięć o wszystkich tych chwilach zniknie w otchłani czasu, jak łzy w deszczu. Pora umierać...
2
Odpowiedz
Wam też nie działa DTS w kodi 21.2 a inne działają?
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości