Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Problem z dźwiękiem podczas używania kodu na telewizorze Sony Bravia 3
Video 
Witam wszystkich i z góry dziękuję za pomoc.

Mam taki oto problem:

Niedawno kupiłem telewizor Sony z Androidem, wcześniej miałem Stary telewizor i używałem NVIDIA Shield i nie było takiego problemu.
Po włączeniu filmu na kodi dźwięk jest normalny i wszystko działa ok ale po kilku minutach dźwięk zaczyna co kilka sekund przerywać i nie jest zsynchronizowany z obrazem. Próbowałem przestawiać synchronizację ale nic to nie daje. 
 Czy ktoś z was miał coś podobnego?
Pozdrawiam
Odpowiedz
REKLAMA:

@pokooj
Dźwięk stereo, czy wielokanałowy?
Odtwarzanie lokalnych plików czy z internetu?
A jaka wersja Androida?

Podziękowali: pokooj
Odpowiedz
(03-12-2025, 09:45 PM)pokooj napisał(a): Witam wszystkich i z góry dziękuję za pomoc.

Mam taki oto problem:

Niedawno kupiłem telewizor Sony z Androidem, wcześniej miałem Stary telewizor i używałem NVIDIA Shield i nie było takiego problemu.
Po włączeniu filmu na kodi dźwięk jest normalny i wszystko działa ok ale po kilku minutach dźwięk zaczyna co kilka sekund przerywać i nie jest zsynchronizowany z obrazem. Próbowałem przestawiać synchronizację ale nic to nie daje. 
Pozdrawiam

Miałem różne problemy z dźwiękiem w Kodi, ale każda sytuacja jest inna...

Spróbuj skonfigurować ustawienia w:

1. Ustawienia > Ustawienia Odtwarzacza

2, Ustawienia > Ustawienia Systemu > Dźwięk

Nie podaję konkretnych ustawień, ponieważ dla każdego sprzętu oraz konfiguracji użytkownika, ustawienia mogą być inne np. przy dźwięku przestrzennym.

Pozdrawiam

Odpowiedz
(07-12-2025, 02:54 PM)tele napisał(a): @pokooj
Dźwięk stereo, czy wielokanałowy?
Odtwarzanie lokalnych plików czy z internetu?
A jaka wersja Androida?
Witam. 

Dźwięk stereo ma początku jak tylko zainstalowałem kodu na telewizorze i na początku odtwarzania filmu ze sterami dobrze działa ale po chwili jakby wszystko się rozregulowuje.. 
Po wyłączeniu filmu i dźwięk przerywa od początku. 
Zmieniłem później w ustawieniach na więcej kanałów (5.1) mam soundbar JBL podpięty ale również przerywa. Przeżywa również na głośnikach telewizora. 
System to Android TV na telewizorze Sony Bravia 3 

Dziękuję bardzo za pomoc....

(07-12-2025, 07:20 PM)arkady1964 napisał(a):
(03-12-2025, 09:45 PM)pokooj napisał(a): Witam wszystkich i z góry dziękuję za pomoc.

Mam taki oto problem:

Pozdrawiam

Miałem różne problemy z dźwiękiem w Kodi, ale każda sytuacja jest inna...

Spróbuj skonfigurować ustawienia w:

1. Ustawienia > Ustawienia Odtwarzacza

2, Ustawienia > Ustawienia Systemu > Dźwięk

Nie podaję konkretnych ustawień, ponieważ dla każdego sprzętu oraz konfiguracji użytkownika, ustawienia mogą być inne np. przy dźwięku przestrzennym.

Pozdrawiam

Jutro spróbuję poprzestawiać w ustawieniach Kodi. 

Dziękuję za pomoc 
Odpowiedz
Nie wiem, czy próbowałeś tych ustawień:
W ustawieniach systemu --> Dźwięku, spróbuj "Jakość próbkowania" ustawić na "NISKA (szybkie)" oraz ewentualnie "Konfiguracja odtwarzania" (troszkę wyżej) na jakąś inną wartość (są 3 do wyboru)

1
Odpowiedz
(08-12-2025, 09:06 PM)tele napisał(a): Nie wiem, czy próbowałeś tych ustawień:
W ustawieniach systemu --> Dźwięku, spróbuj "Jakość próbkowania" ustawić na "NISKA (szybkie)" oraz ewentualnie "Konfiguracja odtwarzania" (troszkę wyżej) na jakąś inną wartość (są 3 do wyboru)

Cześć. To pierwsze o czym piszesz to próbowałem ale nie mogę sobie przypomnieć czy restartowałem Kodi po zmianie i ustawień. A tą drugą opcję jeszcze nie sprawdzałem. Spróbuję zrobić to jutro. Jestem w pracy aktualnie.
Wydaje mu się że to musi coś być w ustawieniach telewizora. Miałem wcześniej Kodi na NVIDIA Shield I śmigało jak ta lala bez potrzeby zmieniana ustawień. 

Dziękuję za radę

Przepraszam ale przez pomyłkę zgłosiłem post. Nie chciałem tego zrobić ale piszę na telefonie i podczas pomniejszania ekranu nacisnęło mi się.
Odpowiedz
REKLAMA:

(08-12-2025, 09:06 PM)tele napisał(a): Nie wiem, czy próbowałeś tych ustawień:

Cześć. Udało się. Przestawiłem te dwa ustawienia oraz wyłączyłem i włączyłem Kodi I zaskoczyło. Działa już poprawnie. Bardzo dziękuję za pomoc.
1
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: