Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
TVP Sport Online (Transmisje)
@sky02  a co nie tak z tym moim plikiem przetłumaczonym na PL

@Max1000 dla FAST player akurat robi się EPG od miesięcy.

Więc Panowie co tam jest nie tak powiedzcie to poprawie lub naprawię.

[Obrazek: HwxyGeVl.jpeg]

Obecnie sobie tam poprawiam te moje skrypty aby były w pełni kompatybilne i zgodne ze standardem XMLTV.
Dopiero potem z tego robię przeróbkę na kompatybilne z E2.
I mam dwie wersje 
To co cały świat ogarnia czyli XMLTV oraz co drugi świat też chce ale nie wiadomo z jakich powodow z XMLTV bierze tylko ułamek.
Odpowiedz
REKLAMA:

Witaj @azman Eurosport4KSK.pl ostatnia aktualizacja była

<programme start="20250926230000 +0200" stop="20250927010000 +0200" channel="Eurosport4KSK.pl">
<title lang="pl">Kolarstwo</title>
<desc lang="pl">Mistrzostwa Świata - Mężczyzny Wyścig drogowy poniżej 23 roku życia</desc>
</programme>
Myślałem że odpuściłeś wiec zmieniłem na czeski.
Quadro 4k jest od Ciebie, ale do dziś 00:50. Teraz pobrałem jeszcze raz i jest już do

<programme start="20251213010000 +0100" stop="20251214010000 +0100" channel="Quadro4K.pl">
<title lang="pl">Kryształowy Kanion. USA</title>
</programme>

@azman o której Ty to wrzucasz na serwer i ile dni ma ten Quadro4K.pl?
Odpowiedz
(11-12-2025, 08:39 PM)sky02 napisał(a): By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować., nie śledzę tego na bieżąco ile tam jest dni tyle pobiera i tłumaczy. Chyba że mam jakiś bug w skrypcie przyjrzę się.

Zobaczę co z tym Eurosportem 4K bo to chyba jakieś kombinację robiłem dziwne.

Wszystkie moje głupie skrypty do pobierania EPG były pisane z ukierunkowaniem na Enigma2.
Ale to był błąd i obecnie przepisuję to tak by w pierwszej kolejności generować EPG zgodne ze standardem XMLTV a dopiero potem w kolejnych przebiegach wydobywać i przepisywać dane do desc aby to było widoczne w Enigma2 która czyta tylko title, subtitle i desc a nie wszystko ze standardu XMLTV

Problem jest w tym że po raz to grudzień i kompletnie nie mam wolnego czasu bo budżetówka i PGZ wydają kasę jak szaleni i trzeba zarabiać.

Drugi problem to to że mam już ze 30 skryptów w PY i zaczynam tracić nad tym kontrolę.
Oraz błąd w moim pierwszym podejściu by pozyskiwać dane EPG od razu obrobione pod E2 zamiast w pełni kompatybilne z XMLTV.

Kolejny problem to brak czasu, naprawdę obecnie go mam niewiele w grudniu a ten który mam to poświęcam rodzinie.

Za chwilę wejdzie LG Channels Polska czy to po swoich europejskich węzłach czy w oparciu o węzły dystrybucyjne Rakuten lub Pluto.
Z tego co ustaliliśmy z @Apsattv to te zapowiadane regiony już ruszyły niestety po za wersją polską.
Coś tam podobno testowo i bardzo zmiennie ze znacznikami PL na węzłach się pojawia.
Ale jeszcze oficjalnie nie wystartowali, aż sobie skrypt napisałem który odpytuje 2 razy na dobę węzły i jak się tylko pojawi to zacznę działać jak czas pozwoli.

Tak więc piszcie co jest nie tak a postaram się to ponaprawiać, nie od razu ale postaram się jak najszybciej.
Odpowiedz
@sky02

W ramach dobrej współpracy proszę zweryfikuj i nawet się odnieś krytycznie do tego co generuję.
Spora część tych wypocin jest niestety obrobiona pod E2 zamiast być prawdziwym standardem XML.
Ale jak wspomniałem pracuję nad tym.

Po poprawkach

$SkryptyDoUruchomienia = @(
    "C:\Users\azman\EPG\PY_EPG\PolsatBoxGO.py",
    "C:\Users\azman\EPG\PY_EPG\PolsatBoxGOVOD.py",
    "C:\Users\azman\EPG\PY_EPG\PolsatBoxGOFast.py",
    "C:\Users\azman\EPG\PY_EPG\EWTNPolska.py",
    "C:\Users\azman\EPG\PY_EPG\RadioWroclawKultura.py",
    "C:\Users\azman\EPG\PY_EPG\ZPRMedia.py",
    "C:\Users\azman\EPG\PY_EPG\TvBiznesowa.py",
    "C:\Users\azman\EPG\PY_EPG\TvRepublika.py",
    "C:\Users\azman\EPG\PY_EPG\RadioRepublika.py",
    "C:\Users\azman\EPG\PY_EPG\RadioBogoria.py",
    "C:\Users\azman\EPG\PY_EPG\RadioFAMAwolomin.py",
    "C:\Users\azman\EPG\PY_EPG\PlusX.py",
    "C:\Users\azman\EPG\PY_EPG\EurosportExtraHBO.py",
    "C:\Users\azman\EPG\PY_EPG\EurosportExtraPlayer.py",
    "C:\Users\azman\EPG\PY_EPG\Eurosport4KSK.py",
    "C:\Users\azman\EPG\PY_EPG\ElevenOnline.py",
    "C:\Users\azman\EPG\PY_EPG\DAZNEvents.py",
    "C:\Users\azman\EPG\PY_EPG\TVPSportTransmisje.py",
    "C:\Users\azman\EPG\PY_EPG\ViaplayOnline.py",
    "C:\Users\azman\EPG\PY_EPG\DolceVitaTV.py",
    "C:\Users\azman\EPG\PY_EPG\EmocjeTV.py"
)
$PlikLogu = "C:\Users\azman\EPG\Wynik_Pobierania_EPG.log"
$TempDir = "C:\Logs"

Tyle wynikowo powinno być xml'ów do pobrania z mojego serwera poza standardowymi (podstawowy, dodatkowy, iptv)

Z @doglover from RytecTeam też już rozmawiałem że będzie po nowym roku rewolucja w referencjach dla kanałów PL IPTV.
Wstępnie uzgodniliśmy że jak najbardziej trzeba tego pilnować i standaryzować w obecnym świecie rosnącej przewagi streamu nad kanałami sat.

Coś mi się wydaje że poprzednio to ten E4K SK miał w pełni ramówkę EN.
Teraz ma mieszaną EN, SK

Dodałem w locie tłumaczenie do EN z SK i wynikowo wszystko jest w EN chyba że chcecie w PL?

A i trzeba sprawdzić czy te czasy wydarzeń się zgadzają bo zawsze z tym timezone mam problemy Smile

Widziałem na liście PlusX sporo kanałów SK,CZ się pojawiło. Taki głupi pomysł by to również tłumaczyć na EN lub PL.
I znowu sobie roboty narobię ale jest to wykonalne.
RU tłumaczę i chyba nawet to jakoś znośnie wychodzi to i EN CZ SK czy inne też można spolonizować Smile
Odpowiedz
@azman

Czeskie kanały oraz Eurosport 4k zostaw oryginalne nic nie tlumacz
Odpowiedz
@azman dla mnie wygląda to bardzo dobrze. Czeskie i SK daje radę ogarniać. Moim skromnym zdaniem tłumaczenia na tą chwilę nie mają priorytetu. Ludzie proszą o By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.
A @Max1000 prosił o sprawdzenie By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.
Niestety mój ini player.pl nie widzi tych kanałów w zakładce playlists. Masz kontakt z @doglover może poproś go by zrobił poprawkę do tego ini. Ja jestem za cienki w uszach Wink
Ps. DolceVitaTV.py jaki ma adres lub w którym epg się znajduje? Skleisz to w jedno epg np. PlusX jak to kiedyś planowałeś?

Podziękowali: Max1000
Odpowiedz
REKLAMA:

Wszystkie 3 nowe TVP są w azman_IPTV
Dolce wrzuciłem na serwer jako odrębny plik DolceVitaTV.xml

(13-12-2025, 06:08 AM)sky02 napisał(a): Skleisz to w jedno epg np. PlusX jak to kiedyś planowałeś?

Taki jest plan tylko czasu brakuje na to. Jeszcze chwilę musimy się pomęczyć z tym jak jest obecnie.
Osobiście mnie to też już drażni ta masa plików więc będę się starał to ogarnąć

Z tymi playlistami od Player zobaczę może dziś wieczorem co da się zrobić.

Podziękowali: sky02, Max1000
1
Odpowiedz
OK mam to DolceVitaTV.xml, ale jest lipa. Myślałem, że zapomniałeś o rozszerzeniu .gz ale nie to.
Tak to wygląda u mnie:
[Obrazek: VktMRXHl.png]
Odpowiedz
@sky02

Comedy Universe jest potrzeba poprawić godzinę -1 h
Odpowiedz
(13-12-2025, 05:00 PM)Max1000 napisał(a): @sky02

Comedy Universe  jest  potrzeba  poprawić  godzinę    -1  h
@azman  to do Ciebie Smile

</channel>
<channel id="SwiatKomedii.swtv.pl">
<display-name lang="pl">Świat Komedii HD</display-name>
<icon src="https://staticeu.sweet.tv/images/cache/channel_icons/BCKRUIAK/3349-comedy-world-hd.png" />
<url>http://www.sweet.tv</url>
</channel>

</programme>
<programme start="20251213101500 +0100" stop="20251213121200 +0100" channel="SwiatKomedii.swtv.pl">
<title lang="pl">Sekspedycja</title>
<desc>
</desc>
</programme>
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: