Ocena wątku:
  • 12 głosów - średnia: 4.75
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
FanFilm - modyfikacja tele
Ja mam 21.3 i nie narzekam. Kodi 20 pominąłem ze względu na problem z odtwarzaniem materiałów zabezpieczonych DRM.
Odpowiedz
REKLAMA:

Trudno mówić o polecaniu, bo nie testuje wersji, ale mam ostatnią, 21.3 i działa.

Wysłane z mojego SM-A266B przy użyciu Tapatalka
Odpowiedz
(23-01-2026, 11:45 AM)deco164 napisał(a): Ja mam 21.3 i nie narzekam. Kodi 20 pominąłem ze względu na problem z odtwarzaniem materiałów zabezpieczonych DRM.
Dzięki a jaki Fanfilm stabilny byłby? Przewijałem strony tutaj i sam nie jestem pewny który polecany?
Odpowiedz
FanFilm oficjalny jest tylko jeden, By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować. dopisek beta tak naprawdę dotyczy tylko repozytorium, które jeszcze przez jakiś czas będzie odrębne. Wtyczka jest już w pełni funkcjonalna.

Zaś tym wątku w którym piszesz masz modyfikację starszej wersji, porzuconej przez developerów oficjalnego Fanfilm. Wersja ta jest rozwijana przez tele. W pierwszym poście tego wątku masz linka do aktualnej wersji.

Używaj czego ci wygodniej. Nie da się mieć obu równocześnie, bo autor modyfikacji wciąż nie zmienił id swojej wtyczki.

Co do wersji kodi - zawsze aktualna z strony kodi.tv dla twojego systemu. Obecnie 21.3
Widziałem rzeczy, o których wam ludziom nawet się nie śniło. Płonące okręty szturmowe w konstelacji Oriona. Strumienie elektronów jarzące się w ciemności przy wrotach Tannhausera. Pamięć o wszystkich tych chwilach zniknie w otchłani czasu, jak łzy w deszczu. Pora umierać...
Odpowiedz
Informacja dla początkujących użytkowników Kodi.

Mod od @tele nie może być zainstalowany w Kodi razem z FF Beta, ponieważ nie ma  własnego id (identyfikatora).
Być może któryś z użytkowników chciałby potestować moda tele na Android TV mając już zainstalowany na Kodi FF Beta, do tego celu prostym i skutecznym rozwiązaniem na Android TV jest instalacja drugiego Kodi w postaci forku Wonderbox.tv Media Centre (WBMC).  Zaznaczam, że WBMC w działaniu jest identyczne jak Kodi.

Dla chcących mieć zainstalowane w systemie 2 Kodi tj. Kodi i fork Wonderbox.tv Media Centre (WBMC), dostępny jest najnowszy stabilny fork (rozgałęzienie) Kodi na Androida TV/Google TV/Androida tablet lub smartfon - WBMC v21.3 Omega. 
Obecnie dla zdecydowanej większości urządzeń Android TV/Google TV używa się WBMC w formacie ARM V7A (ARM 32 - bit).
Natomiast format ARM V8A (ARM 64 - bit) między innymi dla Nvidia Shield TV oraz Nvidia Shield TV Pro.

Do instalacji WBMC v21.3 Omega z pliku APK z pendrive na Android TV polecam prosty menadżer plików np. X-plore (można też użyć każdy dowolny menadżer plików lub instalowanie z przeglądarki internetowej Android TV np. gdy sprzęt nie ma wejścia USB).

Wonderbox.tv Media Center (WBMC) fork Kodi na Androida TV/Androida, tak jak napisałem powyżej, jest to alternatywa dla zainteresowanych zainstalowaniem 2 Kodi na Android TV/Google TV/Android.

Ja mam zainstalowane WBMC 21.3 i Kodi 21.3 na moich sprzętach z Android TV.

Pozdrawiam

Edycja 1. Uwaga, WBMC domyślnie ma załączone Nieznane źródła oraz Wszelkie repozytoria. Jednak nawet w oficjalnym Kodi sa to pierwsze funkcje, które załączam po instalacji. Co ułatwia przeprowadzenie instalacji i aktualizacji z zewnętrznych nieoficjalnych repozytoriów.

Edycja 2.  Poniższe info, jest to wyjaśnienie dotyczące starszych wersji WBMC, które pojawiają się w Internecie.

Nieprawdą jest, że najnowsze wersje WBMC maja zainstalowany dodatek, wtyczkę skórną Confluence. Absolutnie nie jest to prawda, ponieważ tylko starsze wersje WBMC mają dodatkową skórkę Confluence. Przez jakiś czas były nawet razem do wyboru w ustawieniach skóry Confluence i Estuary. Natomiast najnowsze wersje WBMC 21.3 używają tylko standardową skórki Kodi tj. Estuary.
W temacie tego forka Kodi w starszych wersjach, właśnie tam była dodana skóra Confluence, zresztą kiedyś właśnie ta skóra była domyślna skórką Kodi i miała inny silnik. Ten silnik (starszy kod) oraz skórka Confluence  przez dość długi czas była stosowana również w WBMC, ale to już historia.

Edycja 3. Jak wspomniałem, zaznaczam, że Fork Kodi WBMC jest znany od dawna i nigdy nie słyszałem, aby miał złośliwy kod, czyli plik APK jest bezpieczny o ile jest zainstalowany z oficjalnej strony https mającej certyfikaty bezpieczeństwa.

Aplikacja WBMC jest bezpłatnie dostępna dla wszystkich zainteresowanych, pobieranie WBMC ze strony internetowej producenta:
By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.

Podziękowali: artmiecz, White_bathtub, szwejk
1
Odpowiedz
Heart 
Ja używam wersji FF od @tele i jak na razie nie mam z nią większych problemów.  Heart

Podziękowali: theglide@wp.pl
Odpowiedz
REKLAMA:

Playerki

[Obrazek: xHGOYbe.png]
Odpowiedz
(31-01-2026, 05:37 PM)kocur napisał(a): Playerki

[Obrazek: xHGOYbe.png]

U mnie nie łapie takiego źródła jak PLAYER  Confused
Odpowiedz
Nie sądziłem, że na darmowej stronce pojawią się materiały w 4K i z dźwiękiem 5.1

[Obrazek: br9RhNEl.png]

[Obrazek: kmsSVMpl.png]

[Obrazek: CmfHbyRl.png]

[Obrazek: APXMX4Jl.png]

Ciekawe jak długo ta stronka pożyje.

Na ten moment, to jednak dobra lista m3u z pozycjami VOD, np. coś od Trex (z pasującym MACem Wink, jest chyba najlepszą opcją.

Podziękowali: Sofia, sirtrusek
1
1
Odpowiedz
Pozamiatane

[Obrazek: 3G0mbpZ.jpeg]
1
1
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 niewidocznych użytkowników, 2 gości