Ocena wątku:
  • 3 głosów - średnia: 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
FanFilm – oficjalny wątek
Dzięki za fix Smile Miło coś pomóc, mimo braku zrozumienia technicznego Smile
Odpowiedz
REKLAMA:

[Obrazek: 6Bonuajl.jpeg][Obrazek: yvBHrNKl.jpeg][Obrazek: sMQXT2al.jpeg]

Ogl 1 zdjęcie jest jak jest na FF. 2. Wyszukuje ten sam film na Giptv czyli w moim przypadku Toy Story na Global Serch po czytałem że właśnie tego używa FF. 3. Jak używam wyszukiwania filmu w wtyczce Giptv ale w zakładce tylko filmy i jak widać jest różnica w wyszukiwaniu tego samego.

trochę inaczej mi to uploadowalo więc to odwrotnie

wiem że to jest w fazie testów tylko pisze moje odczucia i co można poprawić

A że pierwsze jest że wyszukuje przez zakładkę filmy
Odpowiedz
1. sprawdź po wejściu w kategorie czy to na pewno jest Toy Story a nie Toy Story 2,3,4 - bo GIPTV łapie ten tytuł dla poszczególnych części. Zobaczę jeszcze czy na różnych listach da się po tmdb_id szukać - co by trafiało w 100% wyników pewnie
[Obrazek: sd2bBXIl.png]
[Obrazek: rrF9Vk1l.png]

W razie czego prześlij mi tego typu pliki (bez live json)
[Obrazek: BA6rFeEl.png]
Widziałem rzeczy, o których wam ludziom nawet się nie śniło. Płonące okręty szturmowe w konstelacji Oriona. Strumienie elektronów jarzące się w ciemności przy wrotach Tannhausera. Pamięć o wszystkich tych chwilach zniknie w otchłani czasu, jak łzy w deszczu. Pora umierać...
Odpowiedz
Witam, mam taki problem, że od kilku wesji FF nie mogę usunąć pozycji z listy ulubionych.
1
Odpowiedz
(10-02-2026, 08:58 AM)servisco2 napisał(a): Witam, mam taki problem, że od kilku wesji FF nie mogę usunąć pozycji z listy ulubionych.

Bo nie ma tak, żeby ulubione lekką ręką odrzucać. Trochę stałości w uczuciach! ;-)

A poważniej, to naprawione, dzięki za zgłoszenie.
Będzie w kolejnym wydaniu.

Podziękowali: servisco2
1
Odpowiedz
@Cxxzsefc - dzięki za pliki - potwierdza mi się jedna teza - będzie poprawka.
Zrzut z listy którą mi udostępniłeś.

[Obrazek: cWIGqnSl.png]
Widziałem rzeczy, o których wam ludziom nawet się nie śniło. Płonące okręty szturmowe w konstelacji Oriona. Strumienie elektronów jarzące się w ciemności przy wrotach Tannhausera. Pamięć o wszystkich tych chwilach zniknie w otchłani czasu, jak łzy w deszczu. Pora umierać...
1
Odpowiedz
REKLAMA:

Kolejna wersja: 2026.02.11 - w repozytorium:
  • giptv - poprawa wyszukiwania
  • poprawa obsługi ulubionych
Odpowiedz
Siema mam problem z filmami w 4k ze źródła filmy.live na android tv i nawet na wydajnym telefonie android filmy strasznie się zacinają (internet nie jest tu problemem) na komputerze pod windowsem w kodi nie ma tego problemu tam filmy odtwarzają się płynnie. Mam włączone zezwolenia na sprzętową akcelerację mediacodec i mediacodec (powierzchniowy) próbowałem też zewnętrznych odtwarzaczy dla lepszej kompatybilności z przyspieszeniem sprzętowym vlc i mx player ale nie zdało to egzaminu w przypadku tego źródła filmy się nie uruchamiały nawet po wpisaniu w regułach external playerów user agenta jak i w samej aplikacji vlc. W innych aplikacjach poza kodi np youtube filmy w 4k chodzą bez żadnego problemu
Odpowiedz
(11-02-2026, 10:40 AM)Kamilmail napisał(a): Siema mam problem z filmami w 4k ze źródła filmy.live na android tv
 Filmy 4k na tej stronie używają kodeka AV1 - ten kodek nie na wszystkich urządzeniach jest wspierany sprzętowo, a jego obsługa programowa wymaga mocnego procesora.
2
Odpowiedz
Wiem wiem przed chwilą wrzuciłem ff beta na dekoder przystawke android tv playbox 4b kaon i o dziwo na nim filmy w 4k nie zacinają się
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości