Ocena wątku:
  • 1 głosów - średnia: 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Arctic: Zephyr 2 - Resurrection
(...)  "@DenDy czemu nie robisz includ od juriala?"  (...)

Przydałoby się.

Pozdrawiam
Odpowiedz
REKLAMA:

Nie mam i nie będę miał, bo wtedy byłyby widoczne wszystkie jego skiny w moim repozytorium - bez sensu.
Potrzebne zależności są ustawione jako submoduły i aktualizuje je gdy podbijam wersję skórki.
To co jest w moim repo, to na tym było testowane, a że jurial sobie zrobił poligon testowy na TMDbH to jest jak jest...

Podziękowali: Tomek, arkady1964
2
1
1
Odpowiedz
No tak - masz rację - dodatkowe zamieszanie + prawdziwy poligon.
Widziałem rzeczy, o których wam ludziom nawet się nie śniło. Płonące okręty szturmowe w konstelacji Oriona. Strumienie elektronów jarzące się w ciemności przy wrotach Tannhausera. Pamięć o wszystkich tych chwilach zniknie w otchłani czasu, jak łzy w deszczu. Pora umierać...
Odpowiedz
Właśnie zaktualizowałem Kodi do wersji Omega i zainstalowałem tego skina, wcześniej na Kodi 20 też go używałem ale kilka rzeczy mi nie pasuje:

Kolor tła w menu
W menu (np. Ustawienia, Live TV) w tle pojawia się niebieski kolor.
Czy da się go jakoś zmienić?

Widok IPTV / Live TV
Na Kodi 20, z tym samym skinem, zakładka IPTV wyglądała inaczej:

po prawej była wąska lista kanałów,

po lewej okienko z podglądem aktualnie lecącego programu + jego opis.

Teraz mam do wyboru tylko:

samą listę kanałów, albo

listę z opisem u góry,
bez podglądu wideo z boku.

Chciałbym wrócić do starego układu: wąska lista kanałów + podgląd i opis po drugiej stronie.
Nie wiem tylko, czy to zależy od skina, czy od wtyczki PVR / IPTV.
Odpowiedz
A ja mam dziwny problem i nie wiem czy w ogóle związany z Arctic: Zephyr 2 - Resurrection ...chyba tak na 50% ? ...pojawia mi się komunikat / błąd podczas logowania do serwerka z moimi plikami audio wideo oczywiście na KODI 21.2 LibreElec + w/w skin treść nie wiem czy ważna: ikonka (i) chyba informacje : ..."The muvieDB Helper błąd ..więcej informacji w dzienniku"... nie zaglądałem do dziennika bo pewnie i tak bym go nie rozwiązał :-) a co więcej ten plugin chyba dziala u mnie poprawnie ściąga info / foto filmów i jest OK ? ...ale chciałem usunąć problem wyłączając wyświetlanie komunikatów i błędów w KODI i niby mam wyłączone ale na skinie Estuary (default) i o dziwo jak przełączę na ten skin to tego problemu nie ma :-) ...jak powrócę do Arctic to znowu ..pluuum i mając dość głośno TV jest to bardzo męczące bo za każdym razem po najechaniu na jakiś film :-) ...może ktoś coś wie jak z tym walczyć może jeszcze są jakieś ustawienia w Arctic ale nie mogę znaleźć.
Ps. OK troszkę udało się to zmniejszyć do jednego ...pluuum :-) podczas logowania / wyświetlania zasobów serwera i wyświetlania filmów ...w ustawieniach skina wyłączyłem : rejestracje zdarzeń w pliku dziennika. Było by OK gdyby nie dźwięk a wyświetlało sam napis który można w ostateczności zignorować.
Odpowiedz
@Rafix095 tło można sobie zmienić w ustawieniach skóry.
A wyglądu sekcji LiveTV nie zmieniałem, bo z tego nie korzystam. Wydaje mi się, że pomyliłeś skiny.

@kris777 tmdb helper jest używany do pozyskiwania różnych informacji w różnych miejscach.
Estuary tej wtyczki nie używa, więc nie ma co porównywać.
Zamiast ukrywać błąd to zerknij do loga i zobacz o co się pluje. Spróbuj może z nowszą wersją tmdb helpera, albo zresetuj ustawienia tej wtyczki. W skrajnym przypadku będziesz musiał zgłosić błąd do juriala.
Odpowiedz
REKLAMA:

Dzięki @DenDy za naprowadzenie  ...nie wiem jak ja instalowałem ten dodatek python database helper ?  ale zainstalowałem repo juriala i już jest OK
Odpowiedz
Witam.

Mam prośbę. Czy mógłbyś zmienić w swojej skórce domyślne przestarzałe skrypty UpNext dla ustawień simple.(script-upnext-upnext oraz script-upnext-stillwatching-simple)
Pierwszeństwo mają skrypty zawarte e skórce nad tymi z dodatku. Kodi\addons\skin.arctic.zephyr.2.resurrection.mod\1080i.

Pliki wyśle na github

[Obrazek: 1lal7CHl.jpeg]

Pozdrawiam
Odpowiedz
Upnext został poprawiony jakiś czas temu przez @Tomek , ale jeszcze nie podbiłem wersji. Zrobię to dziś/jutro.
Więc jeśli edytowałeś wersję z repo to jest nieaktualna.
Odpowiedz
To jest wersja service.upnext-1.1.9+matrix.1.
Wersja service.upnext-2.0.30+matrix.dev.0 nie działa z wszystkimi serwerami.
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości